Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Τώρα οι χρυσαυγίτες στοχοποιούν δημοσιογράφους

Με πρωτοφανή θρασύτητα τα στελέχη της «Χρυσής Αυγής», που αφέθησαν ελεύθερα, επιδίδονται σε νέο κύκλο βίας, με στόχο τώρα την ενημέρωση και όσους εργάζονται για αυτήν.
Στοχοποιούν έτσι εργαζόμενους, τους απειλούν χυδαία και φτιάχνουν λίστες με ονόματα. Θέλουν να τρομοκρατήσουν, να επιβάλουν το νόμο της δικής τους σιωπής.
Η Δημοκρατία, όμως..., δεν τους φοβάται, οι θεσμοί λειτουργούν και η πραγματική Ενημέρωση δεν ενδίδει. Η κοινή γνώμη πληροφορείται και αυτό είναι που ενοχλεί το ναζιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής». Τους ενοχλεί..
η αποδόμηση της εικόνας τους, επειδή βλέπουν να πέφτει η δική τους αυλαία.
Η δημοσιογραφία για να δικαιώνει το ρόλο της οφείλει να είναι αντικειμενική και αποκαλυπτική. Αυτή η μορφή της δημοσιογραφίας είναι εκείνη που ενοχλεί.
Η κυβέρνηση, όμως, οφείλει να διασφαλίσει το δικαίωμα των εργαζομένων στα ΜΜΕ, αντιμετωπίζοντας με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα όσους επιχειρούν να εκφοβίσουν, να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν την ενημέρωση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ έχει εγκαίρως ενημερώσει τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ), η οποία παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις στην Ελλάδα και βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα. 
 
zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια: