Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ανεστάλη η απεργία στα τρόλεϊ - Αύριο «κληρώνει» για τα λεωφορεία

Την αναστολή της απεργίας αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ. Αύριο αποφασίζουν την περαιτέρω στάση τους οι απεργοί στα λεωφορεία, όπου οι τεχνικοί αποφάσισαν ήδη να... επιστρέψουν στην εργασία τους. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών είχε κρίνει παράνομη την κινητοποίηση της ΕΘΕΛ το Σαββατοκύριακο. Ακολούθησε αυστηρή προειδοποίηση του υπουργείου Μεταφορών. Σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για την τήρηση της δικαστικής απόφασης. Απεργούν προαστιακός και τρένα. «Είναι μακρύς ο δρόμος μέχρι αύριο το μεσημέρι», δήλωσε στο enet.gr ο γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων στις οδικές συγκοινωνίες Κώστας Σιορίκης, ενόψει της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στα λεωφορεία. Πάντως, το σωματείο τεχνικών του κλάδου αποφάσισε ήδη την αναστολή της απεργίας του, «αποδεχόμενο την πρόσκληση της διοίκησης για διάλογο».

«Μετά τη σημερινή (σ.σ.Κυριακή) απόφαση της Δικαιοσύνης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν την ευκαιρία και την ευθύνη να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της διοίκησης της ΟΣΥ και να λύσουν την απεργία. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της», δηλώνουν κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης, Υποδομών και Μεταφορών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το Μέγαρο Μαξίμου είναι ένα βήμα πριν από την επίταξη και στα λεωφορεία.

Τη Δευτέρα το πρωί η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν διαπράττεται το αδίκημα της παραβίασης δικαστικής απόφασης.

Η διοίκηση της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) καλεί τους εργαζόμενους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις και να επιστρέψουν στην εργασία τους επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή της πως "δεν υπάρχουν περιθώρια επανάληψης της ταλαιπωρίας και της ομηρίας που έζησε το επιβατικό κοινό το προηγούμενο διάστημα". Επίσης δηλώνει "έτοιμη να συζητήσει με τους εκπροσώπους τους για όλα τα ζητήματα, εκτός φυσικά από ότι έχει να κάνει με την εφαρμογή του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο".

Στο μεταξύ, απορρίφθηκε το αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών να εκδοθεί προσωρινή διαταγή αναστολής της επιστράτευσης του προσωπικού και της επίταξης κινητών/ακινήτων της Αττικό Μετρό ΑΕ από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: