Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Σάλλας: Η Τράπεζα Πειραιώς θα καλύψει το 10% της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου


Την εκτίμηση ότι οι ελληνικές τράπεζες θα είναι σε θέση να βγουν ξανά στις διεθνείς αγορές μέσα στο καλοκαίρι διατύπωσε ο πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της ... έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετοχών της τράπεζας.

Ο κ. Σάλλας τόνισε ότι το κλίμα για την Ελλάδα έχει αλλάξει ριζικά τους τελευταίους μήνες, με ό,τι θετικό συνεπάγεται για την πορεία της οικονομίας. To κλίμα είναι πολύ ευνοϊκότερο σήμερα, η διάφορα σε σχέση με μόλις πριν μερικούς μήνες είναι μέρα με τη νύχτα, είπε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε γενικότερα την αισιοδοξία για την επιτυχή κατάληξη της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, επισημαίνοντας ότι οι τράπεζες θα αποτελέσουν μοχλό για την επανεκκίνηση για την ανάπτυξη της χώρας.

Ο κ. Σάλλας είπε ότι η παροχή ρευστότητας προς την ελληνική οικονομία από τις τράπεζες έχει ξεκινήσει και δίνεται προτεραιότητα σε μικρές και μεγάλες ανταγωνιστικές επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό ή που δίνουν προστιθέμενη αξία στα ελληνικά προϊόντα.

Νωρίτερα, μιλώντας στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, ο κ. Σάλλας εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα πετύχει να καλύψει το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που θα πραγματοποιηθεί. Όλες οι ενδείξεις αλλά και οι κινήσεις της διοίκησης της τράπεζας οδηγούν στην εκτίμηση αυτή, είπε ο κ. Σάλλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: