Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ανατροπή λεωφορείου με ρώσους τουρίστες


Τέσσερις νεκροί, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, και 29 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που έγινε στις 4.30 τα ξημερώματα στο 22ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ... το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, στο «Γ. Γεννηματάς» διακομίστηκαν 20 τραυματίες και 2 νεκροί μέσω ΕΚΑΒ και επιπλέον 17 τραυματίες διακομίστηκαν με άλλα μέσα. Από τους 37 συνολικά τραυματίες, οι 17 (13 ενήλικες και 4 παιδιά), εισήχθησαν για περαιτέρω νοσηλεία στο νοσοκομείο, ενώ στους υπόλοιπους 20 παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και πήραν εξιτήριο. Από τους 17 εισαχθέντες οι 3 αντιμετωπίστηκαν χειρουργικά (2 ενήλικες και 1 παιδί).


Κανένας από τους τραυματίες δεν βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ σε όλους τους τραυματίες παρέχεται συνεχής ψυχολογική υποστήριξη. Στο νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» διακομίστηκαν 9 τραυματίες και 2 νεκροί μέσω ΕΚΑΒ. Δύο περιστατικά αντιμετωπίσθηκαν χειρουργικά και βρίσκονται εκτός κινδύνου, ενώ ένας τραυματίας με κάταγμα Α4 βρίσκεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Επίσης, 6 τραυματίες με θλαστικά τραύματα και μικροκατάγματα νοσηλεύονται για παρακολούθηση σε καλή γενική κατάσταση.


Το δυστύχημα σημειώθηκε στο δρόμο Νέων Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Καρδίας, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί, μέχρι στιγμής, τα αίτια.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί και 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα. Στο λεωφορείο επέβαιναν συνολικά 48 άτομα, ένας οδηγός κι ένας συνοδός.

O οδηγός του λεωφορείου είναι σε κατάσταση σοκ, και μέχρι στιγμής δεν μπορεί να δώσει προς το παρόν εξηγήσεις για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος.

«Δεν έχουμε ξαναδεί κάτι τέτοιο» δηλώνουν συγκλονισμένοι οι πυροσβέστες για τις εικόνες που αντίκρισαν.

Χαρακτηριστική είναι η αυτοθυσία ενός τραυματισμένου 36χρονου, ο οποίος αφού κατόρθωσε να απεγκλωβίσει τη γυναίκα και το παιδί του από το λεωφορείο, μετά εξέπνευσε.

Όπως τόνισε ο διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Κυριακίδης, οι ρώσοι τουρίστες βρίσκονταν σε διακοπές στην περιοχή της Χαλκιδικής και μετέβαιναν με το λεωφορείο στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» για να αναχωρήσουν για την πατρίδα τους.

Την ώρα του δυστυχήματος στην περιοχή έβρεχε, ενώ χρειάστηκε επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου οι τουρίστες να εγκαταλείψουν το λεωφορείο.

Ο δρόμος παραμένει κλειστός και η τροχαία προχωρά σε εκτροπή των οχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: