Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Όσοι ψήφιζαν Χρυσή Αυγή έχουν ευθύνες, και δεν παραγράφονται

Μερικές σκέψεις με αφορμή την έκτη επέτειο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η Χρυσή Αυγή διαλύθηκε αφού προηγουμένως θριάμβευσε σε μια διαδρομή σημαδεμένη από αδιάκοπη γραμμή αίματος. Η
ναζιστική οργάνωση παθαίνει, αφού πρόλαβε και κακοποίησεχαστούκισεεισέβαλε σε ..
σχολεία, τραμπούκισεαπείλησεαυθαδίασεσπίλωσε ιερά και, το κυριότερο, ΣΚΟΤΩΣΕ! Η Χρυσή Αυγή δεν αποβλήθηκε από τον λαό. Ένα κομμάτι αυτού του λαού την τροφοδότησε με την εμπιστοσύνη του, την επιβράβευσε, την έκανε κοινοβουλευτική μονάδα το 2012, την εκτόξευσε στις ευρωεκλογές τού 2014 πάνω από 9% , και, γενικά, της επέτρεψε να επαίρεται ως δύναμη που θα έδινε τη λυτρωτική λύση από τα προβλήματα.

Τη Χρυσή Αυγή δεν την εγκαθίδρυσαν τα μνημόνια, η φτώχια, η αναξιοπιστία της πολιτικής. Την ανέσυρε από τα υπόγεια του φασισμού, αυτό το κομμάτι του λαού που την ψήφιζε, ακόμα ΚΑΙ μετά από τις αποκαλύψεις των ναζιστικών «πιστεύω» της, ΚΑΙ μετά από τη διάλυση των πάγκων των μικροπωλητών, ΚΑΙ μετά από τη δράση των ταγμάτων εφόδου, ΚΑΙ μετά από την επιδρομή στο «Συνεργείο», και μετά από την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες, ΚΑΙ μετά από τις απειλές μέσα στη Βουλή, ΚΑΙ μετά από το τηλεοπτικό χαστούκι στη Λιάνα Κανέλλη, και μετά από την εν ψυχρώ (εν ψυχρώ, οργανωμένα και με τάξη!) δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Ιδιαίτερα, τα δύο τελευταία περιστατικά (ΚανέλληΦύσσας) έκαναν πολλούς να πιστέψουν ότι θα την εγκατέλειπαν οι χιλιάδες ψηφοφόροι τους. Αφέλεια! Γιατί και τα δύο συγκίνησαν και τρόμαξαν μόνο αυτούς που δεν την ψήφιζαν. Στις εκλογές του 2015 μετά τη δολοφονία τού Παύλου στην Αμφιάλη από τον μαχαιροβγάλτη, η δύναμη της Χ.Α. έμεινε σχεδόν ανέπαφη. Όλοι αυτοί που την ψήφιζαν δεν απαλλάσσονται λόγω –δήθεν–, αφέλειας, άγνοιας, απόγνωσης. ΕΧΟΥΝ  ΕΥΘΥΝΕΣ για ό,τι έγινε κι αυτές δεν παραγράφονται. Γιατί έβλεπανάκουγανήξεραν και συνέχισαν να την στηρίζουν.

Την εγκατέλειψαν ως ψηφοφόροι μόνο όταν βρήκαν αλλού απάγκιο οι ιδέες τους. Αυτές που έδιναν κοινοβουλευτικό λόγο όχι μόνο σε φασίστες, αλλά και σε υμνητές του Χίτλερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: