Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

Κάτι τέτοια ρημάζουν το κύρος της διαδικτυακής Ενημέρωσης


Ο τίτλος; Καμιά σχέση με το βίντεο που αναγγέλλει το θέμα και μας καλεί να το δούμε. Όχι, δεν εξεμάνη ο Γιώργος Θεοφάνους – και ας τον ξέρει, από παλαιότερα, το κοινό της τηλεόρασης σαν βόμβα προσβολών που συχνά εκρήγνυται, προσπαθώντας...

να μπει στον ρόλο του Νίκου Μουρατίδη. Ο οποίος –θυμάστε, φαντάζομαι–, είχε ανεβάσει το κασέ του στις εκπομπές τηλεελπίδας όχι τόσο με τις μουσικές του γνώσεις (που είναι παραδεκτές), αλλά με τη σκληρότητά του απέναντι στους διαγωνιζόμενους των μουσικών ταλέντων (που ήταν απαράδεκτη).

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, απλώς ο Θεοφάνους, πολύ ήπια (έως και γλυκά θα λέγαμε!) είπε στον τραγουδιστή που δοκιμάστηκε ότι κάποιος δικός του έπρεπε να του είχε πει ότι δεν κάνει γι αυτό που προσπαθεί να κάνει, δηλαδή να γίνει τραγουδιστής. Και, πραγματικά, το παιδί δεν έκανε – και δεν χρειαζόταν ειδικές γνώσεις για να το καταλάβεις ακούγοντάς τον.

 Όλο αυτό, το πολύ απλό, έγινε «Ο παίκτης που εξόργισε τον Γιώργο Θεοφάνους», χωρίς να υπάρχει η παραμικρή οργή. Και ακολούθησε το πονηρό «Ποιος σου είπε να έρθεις;», ενώ το πραγματικό είναι, περίπου, δεν σου είπε κανένας να μην έρθεις; –κανένας δηλαδή από αυτούς που σε έχουν ακούσει: φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι κ.λπ.

Το έχουμε ξαναγράψει: κάτι τέτοια κερδίζουν το κλικ, όχι και την εκτίμηση. Και, το χειρότερο, ρημάζουν ακόμα περισσότερο την ρημαγμένη αξιοπιστία του Διαδικτύου που είναι το «σήμερα»,  το «αύριο» και, ίσως, το «πάντα» της Ενημέρωσης.

Το κακό είναι ότι τέτοια φτηνά κόλπα αναντιστοιχίας τίτλου και περιεχομένου δεν τα κάνουν μόνο περιθωριακά φτηνοσάιτ, τα κάνουν και ιστοσελίδες με δυνατό δημοσιογραφικό και επιχειρηματικό υπόβαθρο και τα οποία, κατά τα άλλα, είναι πολύ συνεπή και ενδιαφέροντα (καλή ώρα...)

http://harddog-sport.blogspot.com/2019/09/blog-post_23.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: