Δεν πρόκειται να λύσει κανένα από τα μεγάλα προβλήματα της χώρας η ψήφιση του τρίτου μνημονίου από το κοινοβούλιο, αφού θα βυθίσει περαιτέρω την οικονομία στην ύφεση και τους Ελληνες στην ανεργία, σχολιάζουν στο κύριο άρθρο τους οι New York Times, το οποίο τιτλοφορείται «Η ...
Ελλάδα πίνει το κώνειο».
Η εφημερίδα σημειώνει ότι μόνο μια διαγραφή χρέους και χαμηλότερα επιτόκια στα χαμηλά δάνεια θα βοηθούσαν την οικονομία αλλά και ότι οι πιστωτές μας γνωρίζουν ότι τα μέτρα δεν είναι η λύση, αλλά θέλουν να στηρίξουν τη Μέρκελ που έχει εκλογές του χρόνου.
«Η ελληνική βουλή έκανε ότι έπρεπε να κάνει. Κανένας υπεύθυνος βουλευτής δεν μπορούσε να αγνοήσει τις τρομερές επιπτώσεις του «όχι». Κανένας όμως, δεν μπορεί να απορρίψει την απειλή για την κοινωνική σταθερότητα από αυτές τις περικοπές» αναφέρει το άρθρο των New York Times.
«Γεγονός είναι ότι σχεδόν όλα όσα έχουν περιληφθεί σε αυτό το πακέτο έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει παταγωδώς. Αυτά τα δυσάρεστα μέτρα δεν θα κάνουν τίποτα για να εξυπηρετηθεί το ελληνικό χρέος, για να έρθει πιο κοντά σε ισορροπία ο προϋπολογισμός ή για να διευκολυνθούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η Ελλάδα για να αναβιώσει την οικονομία της. Αντιθέτως, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βυθίσουν ακόμη περισσότερο μία οικονομία που έχει ήδη συρρικνωθεί κατά 25% καθιστώντας ανέφικτη τη δημοσιονομική βελτίωση».
«Η Ελλάδα δεν θα μπορεί να πληρώσει τα χρέη της εάν κατεβάσει ρολά στην οικονομία της. Ο κόσμος πρέπει να επιστρέψει στη δουλειά του. Ο μόνος τρόπος είναι μέσω νέων διαγραφών χρέους και πιο χαμηλών επιτοκίων στα ευρωπαϊκά δάνεια, όπως επίσης και με το άνοιγμα κλειστών αγορών εργασίας» προσθέτει και εξηγεί: «Υποψιαζόμαστε ότι και πολλοί από τους πιστωτές επίσης γνωρίζουν ότι η λιτότητα δεν είναι η λύση. Προς το παρόν όμως, δεν θέλουν να αμφισβητήσουν την Αγκελα Μέρκελ που εξακολουθεί να πιστεύει ότι μόνο η οικονομική τιμωρία θα ωθήσει τους Έλληνες στη μεταρρύθμιση. Μπορεί αυτή η πολιτική φόρμουλα να είναι νικηφόρος για τη Γερμανία, όπου η κ. Μέρκελ έχει να αντιμετωπίσει τις εκλογές του επόμενου χρόνου, αλλά είναι μια βαθιά και εξαιρετικά περιττή τραγωδία για την Ελλάδα» καταλήγει το άρθρο.
Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου