Με την κεντρική εκδήλωση, μετά τις 2 το μεσημέρι, και την πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ και στη συνέχεια του Ισραήλ κορυφώνονται σήμερα, Σάββατο οι εκδηλώσεις για την 39η επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Η κατάθεση στεφάνων στο...
χώρο του Πολυτεχνείου, από εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, συνδικαλιστικών φορέων, κοινωνικών οργανώσεων και πολιτών, συνεχίζεται και το Σάββατο έως τις 2 το μεσημέρι, οπότε οι πύλες του Ιδρύματος θα κλείσουν για τις καθιερωμένες ομιλίες και το προσκλητήριο νεκρών.
Το πρωί στεφάνι κατέθεσε αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.
Διαβάστε το σχετικό θέμα
Η πορεία, με επικεφαλής ομάδα φοιτητών που θα κρατά τη σημαία του Πολυτεχνείου, θα αρχίσει μετά το τέλος της κεντρικής εκδήλωσης, περίπου στις 3 το μεσημέρι.
Χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός από το πρωί μέχρι να ολοκληρωθεί η πορεία, για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων.
Σημειώνεται ότι περιφρούρηση υπάρχει από φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους μέσα και έξω από το Πολυτεχνείο, ενώ όλες οι Σχολές του κέντρου της Αθήνας είναι κλειστές.
Λόγω των εκδηλώσεων, θα ισχύσουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως και το πρωί της Κυριακής.
Την Παρασκευή, έγινε συναυλία προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη, με τραγούδια που ακούγονταν κατά τη διάρκεια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ο ίδιος ο μουσικοσυνθέτης, που παραβρέθηκε, είχε την ευκαιρία να μιλήσει με φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους στο Ίδρυμα.
Εκείνη την ώρα επισκέφθηκε το Πολυτεχνείο ο υφυπουργός Παιδείας Θ.Παπαθεοδώρου, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι και σε δηλώσεις του επισήμανε την επικαιρότητα των μηνυμάτων του Πολυτεχνείου.
Κατά την έξοδο του υφυπουργού όμως από την κεντρική πύλη, μικρή ομάδα νεαρών προχώρησε σε αποδοκιμασίες, ενώ ορισμένοι εκσφενδόνισαν εναντίον του κύπελλα με καφέ και μπουκάλια με νερό.
Το πρωί, στεφάνια κατέθεσαν ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κ.Τσικρικάς, εκπρόσωποι των αντιστασιακών οργανώσεων, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όπως επίσης και εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων καθηγητών και δασκάλων (ΟΛΜΕ και ΔΟΕ).
Οι δηλώσεις όλων επικεντρώθηκαν στο ότι το κεντρικό σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», εξακολουθεί, μετά από 39 χρόνια, να είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ.
Οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων τόνισαν, ιδιαίτερα, τις περικοπές και τις μειώσεις που γίνονται παντού και ιδιαιτέρως στην Παιδεία, ενώ οι εκπρόσωποι των αντιστασιακών οργανώσεων έκαναν λόγο για αναβίωση του φασισμού στις ημέρες μας, με το μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.
Στο Twitter οι συζητήσεις για την επέτειο στα #17N, #Greece, #rbnews
in.gr
Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου