Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

“Ναι” στο Euronews, “όχι” στη ΔΤ από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Euronews
Στο  Euronews πηγαίνει ο Αλέξης Τσίπρας για τη μεγάλη τηλεοπτική αναμέτρηση πριν τις ευρωεκλογές. Η πρώτη Ευρωπαϊκή  συζήτηση, μεταξύ των 5 υποψηφίων για την Προεδρία της ΕΕ θα γίνει στο Μάαστριχτ  στις 28 Απριλίου στο  Euronews απέναντι σε ένα κοινό 900 νέων ανθρώπων, σε μια τηλεοπτική αναμέτρηση, διάρκειας 90 λεπτών. Οι..
Έλληνες τηλεθεατές δεν θα μπορέσουν όμως να την παρακολουθήσουν, καθώς  πολύ πριν καταργήσει την ΕΡΤ είχε κατεβάσει το σήμα του  Euronews Greek
Στην κυβέρνηση περίμεναν πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα αναγκαζόταν να πάει στη ΔΤ αναγνωρίζοντας εμμέσως το καθεστώς λειτουργίας του τηλεοπτικού μορφώματος. Την περασμένη Κυριακή, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε πως δεν πρόκειται να πάει στη ΔΤ, ασυνεχίζοντας τον  εμπάργκο. Στο μεσοδιάστημα, διάφοροι σύμβουλοι του Αλέξη Τσίπρα, είχαν ξεκινήσει να συζητούν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, παρουσίας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αγία Παρασκευή αναζητώντας επιχειρήματα για να δικαιολογήσουν την επιλογή.
Όμως, η λύση ήρθε από την Ευρώπη καθώς ελήφθη η απόφαση η τηλεοπτική αναμέτρηση να διεξαχθεί στο  Euronews το οποίο καλύπτει όλη τη Γηραιά Ήπειρο, πλην της Ελλάδος! Το σήμα της ελληνικής έκδοσης του  Euronews έχει διακοπεί με απόφαση της τότε τρικομματικής κυβέρνησης. Συνεπώς οι έλληνες πολίτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση, μόνο δορυφορικά, αναζητώντας το ελεύθερο σήμα του Euronews, ή στις πλατφόρμες της Nova και του ΟΤΕ TV .
Στο Debate θα λάβουν μέρος οι υποψήφιοι, Jean-Claude Juncker (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα), Martin Schulz (Κόμμα Ευρωπαϊων Σοσιαλιστών), Guy Verhofstadt (Συμμαχία Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη κόμμα), ένας εκ των δύο υου Ευρωπαΐκού Πράσινου Κόμματος (José Bové ή Ska Keller) και ο Αλέξης Τσίπρας (το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς) . Οι 5 υποψήφιοι θα απαντήσουν σε ερωτήσεις από χιλιάδες νέοι άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη και  στη συνέχεια θαα συζητήσουν βασικά θέματα όπως η ανεργία, εκπαίδευση και η στράτευση στην πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: