Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Μπήκε εισαγγελέας στη ΝΕΡΙΤ πριν καν βγει στον αέρα!

 
Τη γλώσσα τους πρέπει να καταπιούν οι σύμβουλοι του Μαξίμου. Τι τα ήθελαν τα επιχειρήματα που έβαλαν στο στόμα του Σαμαρά και του Σίμου Κεδίκογλου για την "αδιαφάνεια", τα "σκάνδαλα", κ.λ.π. της ΕΡΤ το απόγευμα της 11ης Ιουνίου 2013;
Στη δική τους τηλεόραση ο εισαγγελέας μπήκε πριν καν καλά -καλά αυτή εκπέμψει στον αέρα. Και μάλιστα για...
τις προσλήψεις(τους). Η ίδια η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ κατέθεσε, λέει, μηνυτήρια αναφορά για τα πλαστά πτυχία γλωσσομάθειας στην αγγλική γλώσσα. 
Μεγάλο  success story, όπως και να το δεις. 
Διαβάζουμε στο site "Διορισμός" 

Εισαγγελέας για τις ψευδείς βεβαιώσεις γλωσσομάθειας σε προσλήψεις της ΝΕΡΙΤ

Συναντήθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ κ. Φορτσάκης με τον εκπρόσωπο της ΓΣΕΕ στον ΕΟΠΠΕΠ και Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ Μιχάλη Κουρουτό.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η επώνυμη καταγγελία του Προέδρου της Ομοσπονδίας για τα μαϊμού πιστοποιητικά γλωσσομάθειας που κατέθεσαν υποψήφιοι για το διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ. Ο κ. Κουρουτός κατέθεσε στον Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ όλα τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του και τον ενημέρωσε για τα ζητήματα νομιμότητας στο χώρο των πιστοποιήσεων. Ο κ. Φορτσάκης από την πλευρά του τόνισε ότι θα πράξει ό, τι χρειάζεται προκειμένου η υπόθεση να διαλευκανθεί πλήρως.

Επίσης, ο Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του νέου φορέα γνωστοποίησε στον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ επιστολή που απέστειλε προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΝΕΡΙΤ κ. Προκοπάκη (διαβάστε την επιστολή εδώ). Το περιεχόμενο της επιστολής είναι καταπέλτης και καταδεικνύει ότι τίθεται σοβαρό πρόβλημα νομιμότητας του διαγωνισμού.

Ο κ. Φορτσάκης επισημαίνει ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν τηρηθεί τα μέτρα που το Εποπτικό Συμβούλιο έχει προτείνει προς τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ, ενώ ζητά την άμεση παρέμβαση του ΑΣΕΠ για να ελεγχθούν τα προσόντα των υποψήφιων.

Η κυβερνητική πρωτοβουλία για το κλείσιμο της ΕΡΤ έγινε για να αντιμετωπιστεί, κατά τα λεγόμενα εκπροσώπων της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η αδιαφάνεια, η αναξιοκρατία και η πελατειακή λογική. Είναι θλιβερό ότι στο νέο φορέα που στήνεται τα φαινόμενα που καταγγέλθηκαν επαναλαμβάνονται.

Από τη μεριά της ΝΕΡΙΤ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Σχετικά με δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, τα οποία αναφέρονται στην παροχή πιστοποιητικών γλωσσομάθειας και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών από ιδιωτικά κέντρα κατάρτισης, η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ επισημαίνει ότι κατέθεσε στην Εισαγγελία Αθηνών μηνυτήρια αναφορά για το ζήτημα, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες οιουδήποτε εμπλεκομένου προσώπου.

Παράλληλα, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε φαινομένου απόπειρας νόθευσης του αδιάβλητου των διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη για την πρόσληψη του προσωπικού της. Για κάθε ανάλογη περίπτωση που θα εντοπίζεται, η ΝΕΡΙΤ θα απευθύνεται στις αρμόδιες για τα συγκεκριμένα ζητήματα εισαγγελικές αρχές, τις αποφάσεις των οποίων θα εφαρμόζει απαρέγκλιτα.»

http://greektv-com.blogspot.gr/2014/03/blog-post_14.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: