Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Οριστική διαγραφή Κεδίκογλου από την ΕΣΗΕΑ

Ποιοι είπαν όχι στην διαγραφή του

Την οριστική διαγραφή του Σίμου Κεδίκογλου από τα μητρώα της Ένωσης Συντακτών για το «μαύρο» της ΕΡΤ αποφάσισε σήμερα το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, επαναβεβαιώνοντας έτσι την απόφαση του Πρωτοβαθμίου.
Θυμίζουμε ότι ο Κεδίκογλου τον περασμένο Αύγουστο μετά το «μαύρο» στην ΕΡΤ και το κατάπτυστο διάγγελμά του -όσο σε ύφος όσο και σε ...
περιεχόμενο- αντί να παραδώσει την δημοσιογραφική του ταυτότητα, ζητούσε και τα ρέστα από το ΠΠΣ της Ενωσης.
Τότε είχε στείλει προς το Πρωτοβάθμιο ένα προκλητικό απολογητικό υπόμνημά του προς το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στο οποίο συν τοις άλλοις ανέφερε ότι θα έπρεπε..
να έχει προνομιακή μεταχείριση έναντι των άλλων δημοσιογράφων που έχουν κριθεί και κρίνονται από τα Πειθαρχικά . Και με την έπαρση και την αλαζονία της εξουσίας από την οποία διακατέχεται επιχειρούσε να προσβάλει και να απαξιώσει τα θεσμοθετημένα Όργανα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ και τα εκλεγμένα μέλη τους.
Η απόφαση στο ΔΠΠ της ΕΣΗΕΑ ελήφθη με τρεις ψήφους έναντι δύο.
Υπέρ της οριστικής διαγραφής ψήφισαν η προεδρεύουσα Ελένη Τράιου και τα μέλη Βέρα Δαμόφλη, Δέσποινα Μακρινού, ενώ δύο μέλη -Π. Τσίρος και Γ. Αξελός- πρότειναν την... αθώωσή του!
Την παραπομπή του Σίμου Κεδίκογλου ως δημοσιογράφου, που διέσυρε τους συναδέλφους του και πρωτοστάτησε στο λουκέτο της ΕΡΤ και τις απολύσεις, είχε αποφασίσει αυτεπάγγελτα το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, έπειτα από έγκληση και του πρώην γενικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ, Κώστα Μπετινάκη.
zoornalistas

Δεν υπάρχουν σχόλια: