Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

«Φαρσοκωμωδία» οι υποσχέσεις για «ανεξάρτητη Δημόσια Tηλεόραση»

nerit -small (1)
Τα διαθέσιμα λεφτά της ΕΡΤ που είχαν μετακινηθεί στον Ειδικό Λογαριασμό του Γκίκα Μάναλη στο υπουργείο Οικονομικών τελείωσαν! Κι έτσι έρχεται ως φυσικό επακόλουθο η...
επάνοδος του ανταποδοτικού τέλους για την κρατική τηλεόραση. Μιας όμως και δεν μπορεί να θεσπιστεί ανταποδοτικό τέλος απευθείας για το υπουργείο Οικονομικών που λειτουργεί το μόρφωμα της Δ.Τ, αποφασίζεται να μπει η Δ.Τ από το παράθυρο στη ΝΕΡΙΤ.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών το ανταποδοτικό τέλος υπέρ της νόμιμης ΝΕΡΙΤ θα επανέλθει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ από την 1η Ιανουαρίου 2014 στο ύψος των 3 ευρώ το μήνα. Η ΝΕΡΙΤ ωστόσο με τις θετικότερες εκτιμήσεις αναμένεται μετά τον Μάρτιο του 2014, άρα το ανταποδοτικό τέλος θα πληρώνεται για τη ΔΤ του Γκίκα Μάναλη, την οποία θα «νοικιάζει» το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ!
Έτσι καταρρέει στην πράξη η κυβερνητική θεωρία για «μεταβατικό τηλεοπτικό σχήμα» και για τη δημιουργία μιας νέας ανεξάρτητης τηλεόρασης όπως δήλωνε συνεχώς ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής στις δεκάδες των συνεντεύξεων του το προηγούμενο διάστημα. Στην πράξη οι προσληφθέντες «ημέτεροι» στη Δ.Τ που αρχικά επιλέχθηκαν για δυο μήνες και αργότερα για χάρη τους καταργήθηκαν οι διατάξεις του ΑΣΕΠ προκειμένου να έχουν δουλειά έως και για  10 μήνες, θα ενταχθούν υπό τη θεσμική ομπρέλα της ΝΕΡΙΤ. Η οποία ΝΕΡΙΤ για να αποδείξει πως έχει λόγο ύπαρξης είναι έτοιμη να προχωρήσει σε προκήρυξη πρόσληψης διευθυντών! Οι οποίοι διευθυντές θα κληθούν να διοικήσουν τους συμβασιούχους της Δ.Τ οι οποίοι όμως διοικούνται ήδη από «διευθυντές» χωρίς διορισμό ή κανονική πρόληψη στο μόρφωμα της Δ.Τ.
Κανονικός τραγέλαφος δηλαδή για τους κυβερνητικούς αξιωματούχους που επιμένουν πως με αυτό το καθεστώς θα καλύψουν επιτυχώς και την Ελληνική Προεδρία στην Ε.Ε το πρώτο 6μηνο του 2014.
Είναι απορίας άξιο αν η κατάρρευση της κυβερνητικής θεωρίας περί δημιουργίας ανεξάρτητου τηλεοπτικού φορέα θα οδηγήσει σε παραίτηση ή αποπομπή των πρωταγωνιστών της τηλεοπτικής φαρσοκωμωδίας που εκτυλίσσεται στα συντρίμμια της κερδοφόρου εταιρείας της ΕΡΤ Α.Ε. Το ερώτημα δε που τίθεται ευθέως πλέον είναι αν τελικά υπήρξε δόλος στην ενέργεια να μπει λουκέτο στην κρατική εταιρεία της ΕΡΤ που έδινε λογαριασμό για όλες τις πράξεις της διακομματικά αλλά και στους φορείς του δημοσίου.

typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια: