Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ο προθυμογράφος του ΔΟΛ και η (κατά Ψυχάρη) ανάγκη ενημέρωσης της κοινωνίας


Φαίνεται πως τον Ψυχάρη τον πονάνε πολύ οι απεργιακές κινητοποιήσεις και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου καθώς δεν θα μπορεί να κάνει τα παιχνίδια του – τα δικά του και των μνημονιακών συμμάχων του. Ετσι εκτός από τα...

τρομοκρατικά πρωτοσέλιδα των ΝΕΩΝ (Σύρριζα στον γκρεμό), στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας η διεύθυνση έχει αφιερώσει μια όλόκληρη σελίδα εστιασμένη στην κριτική των κινητοποιήσεων.
ΤΑ ΝΕΑ διαπιστώνουν αυθαίρετα ότι «η απόφαση της ΕΣΗΕΑ για απεργία και κυρίως η πιθανότητα κλιμάκωσης έχει γίνει αντικείμενο έντονης κριτικής». Και εντελώς υποκριτικά συνεχίζουν: «Όχι διότι αμφισβητείται το δικαίωμα του συνδικαλισμού στη διεκδίκηση, αλλά κυρίως επειδή επελέγη γι αυτό η προεκλογική περίοδος. Σύμφωνα με την κριτική αυτή (του Ψυχάρη δηλαδή και των συν αυτώ), «είναι αδιανόητο στην κορυφαία στιγμή της δημοκρατίας, στις εκλογές, η ελευθερία διατύπωσης και ανταλλαγής απόψεων να τελεί υπό περιορισμό».
Το προλογικό σημείωμα έρχεται να «ενισχύσει» και η ΓΝΩΜΗ του προθυμογράφου του ΔΟΛ Μιχάλη Τσιντσίνη ο οποίος αποφαίνεται:..«Κανένα συντεχνιακό συμφέρον δεν είναι πιο σημαντικό από την ανάγκη της κοινωνίας για ενημέρωση την ώρα που καλείται να αποφασίσει σε συνθήκες εθνικής κρίσης.» Προφανώς ο Τσιντσίνης εννοεί την ανάγκη της κοινωνίας για ενημέρωση, από τα έντυπα του ΔΟΛ αλλά και του Μέγκα που συνεχώς και αδιαλείπτως τρομοκρατούν αναγνώστες και τηλεθεατές με τον μπαμπούλα μιας αριστερής κυβέρνησης που θα μας βγάλει από το ευρώ και την ΕΕ.
Τη στάση των συστημικών ΜΜΕ στην Ελλάδα είχε στηλιτεύσει κι ο Independent που, αναφερόμενος σε προκλητικά δημοσιεύματα των ΝΕΩΝ, σημείωνε: «αποκρυσταλλώνουν (τα δημοσιεύματα) την αίσθηση στην πιο βασανισμένη χώρα του ευρώ ότι τα ίδια της τα ΜΜΕ δεν έχουν δώσει μια δίκαιη διάσταση της κρίσης».


zoornalistas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: