Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Tρίμης: Η κυβέρνηση κρύβει τα ονόματα των αστυνομικών που χτύπησαν τον Λώλο


Την συμπαράσταση στον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Φωοτρεπόρτερ (ΕΦΕ), Μάριο Λώλο που χτυπήθηκε από αστυνομικούς σε επεισόδια που ακολούθησαν την αυτοκτονία του Δημήτρη Χριστούλα, εξέφρασαν οι ... ενώσεις ΜΜΕ σε κοινή συνέντευξη Τύπου, με τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρη Τρίμη να καταγγέλλει ότι σκοπίμως αποκρύπτωνται τα ονόματα των δραστών.

Ο πρόεδρος ΕΣΗΕΑ, ζήτησε να εντοπισθούν οι υπεύθυνοι και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση έχει στα χέρια της από την Πέμπτη τα ονόματα των ανδρών της διμοιρίας των ΜΑΤ, που χτύπησε τον Μάριο Λώλο. Έπειτα από ανακρίσεις, αποδείχθηκε ότι είχε δοθεί εντολή να διαλυθούν οι δημοσιογράφοι. Έκτοτε μας κοροϊδεύουν και η ηγεσία του υπουργείου και η εισαγγελία, μη δίνοντάς μας τα ονόματα».

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) Γιώργος Σαββίδης, δήλωσε με νόημα πως θα επαναφέρει τη «μαύρη λίστα» με τους εχθρούς τού δημοσιογραφικού επαγγέλματος και «όσοι μπουν εκεί δεν θα προβάλλονται από κανένα μέσο ενημέρωσης». Πρόσθεσε: «Προκαλούμε την ηγεσία της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να δείξουν έναν ένοχο».

Για δικαιοσύνη, που ποτέ δεν έχει αποδοθεί στις περιπτώσεις βίας κατά των δημοσιογράφων, έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος της ΕΦΕ, Γιώργος Παπαθανασίου, και παρουσίασε έρευνα σύμφωνα με την οποία 77% των φωτορεπόρτερ έχουν υποστεί βία και 46% αυτών των περιστατικών αφορά αστυνομική βία.

Η σύντροφος του Μάριου Λώλου, φωτορεπόρτερ και η ίδια, Ντίνα Δασκαλοπούλου, διαβίβασε τις ευχαριστίες του σε ΕΦΕ, Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης Περίθλαψης (ΕΔΟΕΑΠ) και σε όλους όσοι του συμπαραστάθηκαν σε αυτή περιπέτεια.

Ο δικηγόρος του προέδρου της ΕΦΕ, Παλαιολόγος Παλαιολόγος, υποστήριξε πως το χτύπημα δεν ήταν τυχαίο, αφού ο συγκεκριμένος είχε αναπτύξει πλούσια συνδικαλιστική δράση. Υπογράμμισε πως «το χτύπημα αυτό συνιστά παράβαση του άρθρου 14, κατά του Τύπου, όπως και αποτελεί χτύπημα στο δικαίωμα τού συναθροίζεσθαι όπως και στα ανθρώπινα δικαιώματα».

Αμέσως μετά τη συνέντευξη τύπου ακολούθησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το προεδρικό μέγαρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: