Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Παραιτήθηκε ο Γ.Γ. Καταναλωτή


Την παραίτηση του υπέβαλε πριν από λίγο ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή Δημήτρης Σπυράκος, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει να εργάζεται "ως πολίτης και επιστήμονας με την ίδια αφοσίωση για την προαγωγή της προστασίας των καταναλωτών".



Ο κ. Σπυράκος έκανε την... ακόλουθη δήλωση:

"Σήμερα υπέβαλα στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό, την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή. Ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν το έργο της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή. Ασφαλώς θα συνεχίσω να εργάζομαι ως πολίτης και επιστήμονας με την ίδια αφοσίωση για την προαγωγή της προστασίας των καταναλωτών".



Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, ένας από τους λόγους που οδήγησε τον κ. Σπυράκο στην υποβολή παραίτησης, ήταν το γεγονός ότι δεν κατατέθηκε εκ νέου στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας που βρίσκεται στη Βουλή η ρύθμιση που αποσύρθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και αφορά στη διαφάνεια στην ασφαλιστική αγορά και στην αναμόρφωση των διατάξεων του νόμου για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Με τη μη κατάθεση της ρύθμισης αποδυναμώνεται ο διαπραγμευτικός ρόλος της Γενικής Γραμματείας, με τους άλλους φορείς της αγοράς, ως εκφραστής των θεμάτων που αφορούν στην προστασία του καταναλωτή.



Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: