Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Η πρώτη μέρα του Άκη στον Κορυδαλλό


Τη σκληρή πραγματικότητα της φυλακής βιώνει από το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Ακης Τσοχατζόπουλος, μετά την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα να τον κρίνουν προφυλακιστέο για μίζες που, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, έλαβε από την υπογραφή συμβάσεων για τα γερμανικά υποβρύχια και τα ρωσικά αντιαεροπορικά TOR-M1 επί θητείας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.



Ο Ακης Τσοχατζόπουλος οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης στην 6η Πτέρυγα των Φυλακών και κρατείται στο κελί που μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες «φιλοξενούσε» τον ηγούμενο Εφραίμ, κατηγορούμενο για την υπόθεση των… ιερών ανταλλαγών.

Σύμφωνα με ... πληροφορίες, αντιμετωπίζει ψύχραιμα την όλη κατάσταση και φέρεται ήδη να μελετά μαζί με τους δικηγόρους του τις επόμενες κινήσεις του και συγκεκριμένα να προσβάλει το ένταλμα βάσει του οποίου συνελήφθη (έχει δικαίωμα μέσα σε πέντε ημέρες) και να ζητήσει με αίτησή του την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με την επιβολή περιοριστικών όρων. Η προθεσμία που του δίνει ο νόμος για να καταθέσει τη συγκεκριμένη αίτηση είναι περίπου 20 ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: