Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019

Απείλησε ότι θα κάψει το δάσος και το έκανε με φλεγόμενους ποντικούς!


Ήταν μεθυσμένος και γι' αυτό δεν δίστασε να απειλήσει φωναχτά αυτό που σκεπτόταν να κάνει: να κάψει το δάσος. Δεν έμεινε στις απειλές, τις έκανε πράξη με έναν φρικιαστικό τρόπο...
Έπιασε ποντικούς, τους περίχυσε με βενζίνη, τους πυρπόλησε και «τους αμόλησε σαν πύρινες μπάλες να
μπουρλοτιάζουν τον τόπο»! Αυτήν την ιστορία που σοκάρει περιγράφει ο συγγραφέας Γιάννης Μακριδάκης, που ζει στη Χίο, και παράλληλα είναι φυσικός καλλιεργητής και άνθρωπος που πονάει τη Φύση και δραστηριοποιείται γι΄ αυτήν. Επειδή κάποτε τον είχαν ανακηρύξει σε χωριά της Χίου «ανεπιθύμητο, πράσινο, εξωγήινο ή αλλιώς ''οικολόγο''», όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο fb, τον πλησίασε κάποτε ένα μεθυσμένος, τον χλεύασε και «απείλησε ότι θα κάψει το δάσος γύρω από το χωριό του».

Ο Μακριδάκης, καλού καλού κακού, κι ας επρόκειτο για λόγια από έναν μεθυσμένο, το κατήγγειλε στην Πυροσβεστική για να το έχουν υπόψη τους. Και, πράγματι, ο τύπος πραγματοποίησε την απειλή του με τον τρόπο που περιέγραψε ο συγγραφέας: με τους φλεγόμενους ποντικούς!

Τα στοιχεία κατά του καταγγελλόμενου ήταν αδιάσειστα, αφού η φωτιά άρχισε από το χωράφι του και ο ίδιος ομολόγησε, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ανάρτηση. Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής πήρε κατάθεση από τον Γιάννη Μακριδάκη που επανέλαβε τα όσα είχε καταγγείλει για το ενδεχόμενο εμπρησμού (που δεν ήταν πλέον απλώς «ενδεχόμενο») και η υπόθεση πήρε τη δικαστική οδό. Ύστερα από 3-4 αναβολές, πέρασαν πέντε χρόνια στο διάστημα των οποίων ο Μακριδάκης ζούσε υπό τις απειλές του ίδιου ανθρώπου και μια φορά που ο μάρτυρας ξεχάστηκε και δεν πήγε στο δικαστήριο, ο κατηγορούμενος απαλλάχθηκε «λόγω αμφιβολιών ή κάτι ασήμαντο που δεν θυμάμαι», όπως γράφει ο Γ.Μ., ενώ ο ίδιος ο μάρτυρας κατηγορίας, κρίθηκε ένοχος λιπομαρτυρίας και του επιβλήθηκε πρόστιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: