Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Ψυχάρης και Κουρής στο σκαμνί

Στέφανος Χίος-Πέτρος Κουσουλός
Με μία αγωγή 26 σελίδων κατά δυο γνωστών εκδοτικών συγκροτημάτων και κατά πέντε επώνυμων δημοσιογράφων που θα εκδικασθεί στις 15 Απριλίου του 2010, απάντησε ο επιχειρηματίας κ. Θόδωρος Αγγελόπουλος στις υφέρπουσες φήμες και τα δημοσιεύματα που ισχυρίζεται ότι τον ήθελαν να χωρίζει με τη σύζυγό του, κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου και να περιμένει παιδί με...

άλλη γυναίκα.

Η zougla.gr φέρνει στη δημοσιότητα όλο το περιεχόμενο του δικογράφου που κατετέθη στις 9.15’ το πρωί της Παρασκευής από γνωστό δικηγορικό γραφείο στη γραμματεία του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και με το οποίο ζητεί να του επιδικαστεί συνολικά το ποσό των έξι εκατομμυρίων ευρώ, τρία από κάθε εφημερίδα.

Ο επιχειρηματίας στρέφεται εναντίον του «Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη» ως ιδιοκτήτη της καθημερινής εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ» και της κυριακάτικης εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ». Επίσης στρέφεται κατά του κ. Σταύρου Ψυχάρη εκδότη της εφημερίδας, του κ. Ιωάννη Καρτάλη και του κ. Ιωάννη Πρετεντέρη διευθυντών σύνταξης της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ».

Εξάλλου, ενάγει την εκδοτική εταιρεία «ΠΑΡΟΝ», ιδιοκτήτρια της εφημερίδας «ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», τον κ. Μάκη Κουρή, σύμβουλο έκδοσης, καθώς και τον κ. Νικόλαο Κοσμάτο, υπεύθυνο κυκλοφορίας.

Ο κ. Αγγελόπουλος (στην αγωγή δεν περιλαμβάνεται το όνομα της κυρίας Αγγελοπούλου ως ενάγουσας), περιγράφει με χαρακτηριστικές λεπτομέρειες τα πραγματικά περιστατικά (όπως ο ίδιος προβάλλει) που τον έφεραν προ τετελεσμένων γεγονότων. Αναφέρει ότι είναι επιχειρηματίας, παντρεμένος με τη Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και ότι έχει αποκτήσει μαζί της δυο παιδιά, τον Παναγιώτη 18 ετών και τον Δημήτρη 17 ετών.

Εκφράζει αγανάκτηση για σωρεία επιθέσεων μέσω «αναληθών, δυσφημιστικών, συκοφαντικών και προσβλητικών για την προσωπικότητα και την τιμή του δημοσιευμάτων», τα οποία τον εμφανίζουν να χωρίζει με τη γυναίκα του, να έχει ήδη αποχωρήσει από το σπίτι του και τη συζυγική του εστία στο Παλαιό Ψυχικό, να διατηρεί εξωσυζυγική σχέση με νεαρή κοπέλα και -το αποκορύφωμα- να πρόκειται να αποκτήσει σύντομα από τη σχέση του αυτή παιδί εκτός γάμου!

Στη συνέχεια, παραθέτει δημοσιεύματα από «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» και ειδικότερα από τη στήλη «Σίβυλλα» που θεώρησε ότι τον φωτογραφίζουν ως πρωταγωνιστή εξωσυζυγικών περιπετειών.

Ο Μr Big Business είναι και Big Lover…

Στο δικόγραφο ο εφοπλιστής ισχυρίζεται πως στη γνωστή στήλη γράφτηκε ότι «κάποιες Lanvinφορούσες Ladies, κοσμικές κυρίες που ζουν στα βόρεια προάστια, κουτσομπόλευανμεταξύ τους ανάμεσα σε ένα φλιτζάνι αρωματικού καφέ και μανικιούρ πεντικιούρ και με κακία παρουσίαζαν τον σύζυγο που βρισκόταν στη σκιά της γυναίκας του αρκετά χρόνια, να πήρε το πάνω χέρι τον τελευταίο καιρό στις επιχειρήσεις, να ξεπέρασε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στις δουλειές του, να ανέκαμψε, να πούλησε περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας του, αποκομίζοντας αρκετό ρευστό στα ταμεία της επιχείρησης. Εκείνο που δεν περίμενε κανείς, είναι ότι πέρα από big στις business είναι και… big lover!

Η νέα γυναίκα στη ζωή του, για χάρη της οποία φημολογείται ότι εγκατέλειψε την πολυτελέστατη οικογενειακή κατοικία αποτελεί το talk of the town. Το θέμα είναι τι θα κάνει τελικά η νόμιμη σύζυγος. Η κυρία είναι πολύ σκληρό καρύδι. Δεν παίζεις εύκολα μαζί της».

«Χωρίζουν Γιάννα-Θόδωρος»

Ο κ. Αγγελόπουλος παραθέτει και δημοσιεύματα από «ΤΟ ΠΑΡΟΝ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» της 4ης Οκτωβρίου 2009 τα οποία -όπως υποστηρίζει- «τον διέσυραν πανελλαδικώς».Η εφημερίδα, όπως επισημαίνει, έγραψε ότι «η κατάρα που ακολουθεί τους ανθρώπους που ασχολούνται με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» χτύπησε και το γνωστό κοσμοπολίτικο ζευγάρι. Μετά το τραγικό τέλος του Άρη και της Βίβιαν Βουδούρη, τα μαύρα σύννεφα αυτή τη φορά, μαζεύτηκαν πάνω από τη βίλλα του Παλαιού Ψυχικού.

Η κακή πορεία της εφημερίδας, οι τεράστιες ζημιές από τις αλόγιστες δαπάνες έφερε την γκρίνια ανάμεσα στον Θόδωρο και τη Γιάννα. Η κρίση στη σχέση τους που είχε διαφανεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, πήρε πρωτοφανείς διαστάσεις. Μετά το κραχ στην ναυτιλία ήρθε η ρήξη. Και η ωραία παρένθεση των Ολυμπιακών Αγώνων στους οποίους ηγήθηκε η «σιδηρά κυρία», ξεχάστηκε.

Τα αλληθωρίσματα στο Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου για πολιτική αξιοποίηση της κυρίας Αγγελοπούλου, δεν βρήκαν ευήκοα ώτα. Ηρθε η απογοήτευση και η πικρία. Οι φιλοδοξίες διαψεύστηκαν. Οδήγησαν σε περιπέτειες. Ενδεικτική της κρίσης στις σχέσεις Γιάννας-Θόδωρου ήταν η πώληση της χλιδάτης και ονειρικής θαλαμηγούς του ζευγαριού. Βγήκε στο σφυρί για… μόλις 135 εκατομμύρια ευρώ». Η παράθεση γεγονότων που στοιχειοθετούν τη βάση της αγωγής έχει συνέχεια. Το «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» πάλι στη «Σίβυλλα» επανήλθε με νέο άρθρο με τον τίτλο «ΤHE END» (ΤΟ ΤΕΛΟΣ). «Η «Σίβυλλα» είχε περάσει μια βόλτα από τα κοσμικά στέκια της Μυκόνου που επιλέγουν οι εκπρόσωποι του Old Money και είχε σηκώσει το κεφάλι της ψηλά, για να δει την glamorous έπαυλη του πολυσυζητημένου ζεύγους (το οποίο η εφημερίδα δεν κατονομάζει). Η βίλλα έμοιαζε άδεια, μελαγχολική μέσα στο φθινοπωρινό σκηνικό.

Το «παλάτι» θα ακολουθούσε τη μοίρα του πανάκριβου γιοτ τους που θα έριχνε ταυτόχρονα τους τίτλους τέλους». Αυτό το «THE END», γράφει η «Σίβυλλα», «μου δημιουργούσε πάντα ένα πόνο στο στομάχι. Εστω και αν η κυρία δεν ήταν αυτό που λέμε ιδιαίτερα συμπαθής στους κύκλους της. Υπήρξε όμως, αναμφισβήτητα, μια έντονη, ισχυρή προσωπικότητα» που έδινε φιλοδωρήματα 100 και 5.000 ευρώ τη φορά σε κομμώτριες, μανικιουρίστες, γκαρσόνια, doormen και άλλους εκπρόσωπους της βιοπάλης».

Η χρυσή πιπίλα και το νόθο τέκνο που εξόργισε τον Θόδωρο

Αυτό που φαίνεται ότι «έβγαλε από τα ρούχα του» τον επιχειρηματία ήταν ένα άλλο άρθρο του «Βήματος της Κυριακής» που επικαλείται. «Σε ένα κεντρικό δρόμο στο Κολωνάκι, άνοιξε η πόρτα μιας πολυτελούς κατοικίας και βγήκε ένας κύριος με γκρι κουστούμι, γυαλιά μυωπίας και κάποια περιττά κιλά. Ο κύριος ήταν γνωστός πολυσυζητημένος επιχειρηματίας και βρισκόταν στα πρόθυρα διαζυγίου με τη γυναίκα του. Πίσω από μια κολόνα στεκόταν μόνο ένας άνδρας της προσωπικής του φρουράς. Ο αναγνωρίσιμος Κροίσος είχε κάνει το Κολωνακιώτικο διαμέρισμα σπίτι του αλλά με άλλη γυναίκα. Σε λίγο καιρό θα ερχόταν στη ζωή του «παράνομου ζευγαριού, ένα ροδαλό, τροφαντό baby. Τρελαίνομαι για εικόνες με μωρουδιακά Hermes, χρυσές πιπίλες και κουδουνίστρες», γράφει η «Σίβυλλα».

«Ομως η νόμιμη σύζυγος όπως λέει στους φίλους της, δεν θα το επιτρέψει «να το χαρεί»! Ο πόλεμος των Ρόουζ σε δεύτερη και πιο σκληρή έκδοση είναι σε πλήρη εξέλιξη», σημειώνει η στήλη. Και συνεχίζει: «Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ένα διαζύγιο πριν από λίγα χρόνια, μεταξύ γνωστού επιχειρηματία (που έχει συνδέσει τη ζωή του με κυρίες stars των media) και της συζύγου του στοίχισε 150 εκατομμύρια ευρώ». Ο εφοπλιστής Θόδωρος Αγγελόπουλος, στην αγωγή, συμπεραίνει ότι «η εφημερίδα παρά το γεγονός ότι δεν τον κατονόμασε, τον «φωτογράφισε» με αποτέλεσμα τα δημοσιεύματα να δώσουν τροφή για σχόλια και κουτσομπολιά σε blog του διαδικτύου και σε κουτσομπολίστικα περιοδικά, που τον διαπόμπευαν γράφοντας ότι «ο Θόδωρος άφησε τη Γιάννα για μια νεαρή κοπέλα που την έχει καταστήσει έγκυο, με την κοσμική κοινωνία να παθαίνει σοκ και τις φήμες να γίνονται πρώτο θέμα συζήτησης σε όλη την Αθήνα»».

Μάλιστα, ο κ. Αγγελόπουλος φέρεται μέσα στην αγωγή να είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένος γιατί στα κουτσομπολιά της πόλης ανακατεύεται η αποφοίτηση του γιου του Δημήτρη, η πώληση του σκάφους «Αlfa Nero» καθώς και ο θάνατος της πολυαγαπημένης του μητέρας, Ελένης Αγγελοπούλου. Μάλιστα τα σχόλια «καλοπροαίρετης κοινωνικής κριτικής» που έδιναν και έπαιρναν όλο αυτόν τον καιρό, φέρουν το ζευγάρι να έχει εξουσιοδοτήσει εταιρεία «Broker» για τη λύση του διαζυγίου, παρουσιάζουν φωτογραφίες από το εσωτερικό του «Alfa Nero» που έχει μια πισίνα 12Χ5 μέτρα στο deck της πρύμνης που κλείνει και σε 15 δευτερόλεπτα μετατρέπεται αυτόματα σε μίνι ελικοδρόμιο.

«Με εξευτέλισαν»

Στο διατακτικό της αγωγής ο κ. Αγγελόπουλος αναφέρει ότι όλα όσα δημοσιεύθηκαν στο «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», παρά το γεγονός ότι δεν ανέφεραν το όνομά του «τον στοχοποίησαν και τον υπέδειξαν στην κοινωνία, με αποτέλεσμα να γίνει αντικείμενο πικρόχολων σχολίων, λοιδορίας και χλευασμού στους εργαζόμενους των επιχειρήσεών του, καθώς και στους επιχειρηματικούς κύκλους».

Οι περιγραφές που αποδόθηκαν σε αυτόν, όπως επιμένει, από την εφημερίδα χαρακτηρίζουν τη ζωή του: Ζει σε εξοχική κατοικία στον Άγιο Λάζαρο της Μυκόνου, προέρχεται από εύρωστη οικονομικά οικογένεια, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, υπάρχει οικογενειακό διαμέρισμα σε κεντρικό δρόμο του Κολωνακίου και διατηρεί πράγματι χαμηλό προφίλ, σε βαθμό που κάποιοι να θεωρούν ότι βρίσκεται στη σκιά της συζύγου του. Επιπλέον, διατηρεί προσωπική φρουρά για λόγους ασφαλείας, διαθέτει πολυτελές αυτοκίνητο, χρησιμοποιεί σκάφος το «Alfa Nero» για το οποίο πολλά μέσα έχουν γράψει ότι πωλείται.

«Με εξευτέλισαν»

Στο διατακτικό της αγωγής ο κ. Αγγελόπουλος αναφέρει ότι όλα όσα δημοσιεύθηκαν στο «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», παρά το γεγονός ότι δεν ανέφεραν το όνομά του «τον στοχοποίησαν και τον υπέδειξαν στην κοινωνία, με αποτέλεσμα να γίνει αντικείμενο πικρόχολων σχολίων, λοιδορίας και χλευασμού στους εργαζόμενους των επιχειρήσεών του, καθώς και στους επιχειρηματικούς κύκλους».

Οι περιγραφές που αποδόθηκαν σε αυτόν, όπως επιμένει, από την εφημερίδα χαρακτηρίζουν τη ζωή του: Ζει σε εξοχική κατοικία στον Άγιο Λάζαρο της Μυκόνου, προέρχεται από εύρωστη οικονομικά οικογένεια, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, υπάρχει οικογενειακό διαμέρισμα σε κεντρικό δρόμο του Κολωνακίου και διατηρεί πράγματι χαμηλό προφίλ, σε βαθμό που κάποιοι να θεωρούν ότι βρίσκεται στη σκιά της συζύγου του. Επιπλέον, διατηρεί προσωπική φρουρά για λόγους ασφαλείας, διαθέτει πολυτελές αυτοκίνητο, χρησιμοποιεί σκάφος το «Alfa Nero» για το οποίο πολλά μέσα έχουν γράψει ότι πωλείται.

Μετά τα άρθρα της «Σίβυλλας», αποφαίνεται στην αγωγή του ο κ. Αγγελόπουλος, τον έπαιρναν τηλέφωνο φίλοι του και σοκαρισμένοι τον ρωτούσαν αν χώρισε και αν πρόκειται να αποκτήσει νόθο τέκνο!

Στη βάση της αγωγής στηλιτεύεται και το δημοσίευμα από το «ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» και κυρίως τα «κατάφωρα ψεύδη και συκοφαντίες που σπιλώνουν την τιμή και την υπόληψή μου, καταρρακώνουν την κοινωνική μου φήμη και το ηθικό μου κύρος ενώπιον των συμπολιτών μου, των εργαζομένων στις επιχειρήσεις μου, του ημεδαπού και διεθνούς επιχειρηματικού κόσμου με τον οποίο συναλλάσσομαι ή δύναμαι να έχω συναλλαγές παγκοσμίως και τέλος -και το σημαντικότερο- με μειώνουν ενώπιον της συζύγου μου και των δυο παιδιών μου, των οποίων τον ευαίσθητο ψυχισμό, το σεβασμό και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, ανάλγητα τραυματίζουν», τονίζει ο γόνος της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας.

«Δεν έχω εξωσυζυγική σχέση, δεν αποχώρησα από την οικία μου, δεν πρόκειται να γίνω πατέρας νόθου τέκνου».

Στο «δια ταύτα» της αγωγής έκτασης 26 σελίδων, το γνωστό μέλος του επιχειρηματικού lobby της χώρας, αιτιολογεί ξεκάθαρα: «Ότι δεν είχε ούτε έχει εξωσυζυγική σχέση, ουδέποτε αποχώρησε από την οικία και την συζυγική του στέγη, ουδέποτε εγκατέλειψε τη σύζυγό του και ασφαλώς δεν πρόκειται να γίνει πατέρας νόθου τέκνου. Ουδέποτε ήταν μεγάλος εραστής και ότι ποτέ δεν υπήρχε περίπτωση να συμπεριφερθεί ανεύθυνα και χωρίς καμία συστολή και σεβασμό προς τη σύζυγο και τα παιδιά του, αφήνοντας έγκυο μια νεαρή γυναίκα».

Ο ενάγων, μάλιστα, χαρακτηρίζει δόλια και με πρόθεση τα δημοσιεύματα που προσέβαλαν την προσωπικότητά του, τονίζοντας ότι «ο ίδιος τιμά την οικογένειά του και προσπαθεί να ζει μία ήρεμη και ευσεβή οικογενειακή ζωή, μακριά από τις ακρότητες και τις φαιδρότητες που τρέφουν τον σκανδαλοθηρικό τύπο».

Στην 21η σελίδα του δικογράφου ο εφοπλιστής ζητεί ένεκα της προσβολής που, όπως ισχυρίζεται, υπέστη τρία εκατομμύρια ευρώ από το «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» και τους δημοσιογράφους του και άλλα τρία εκατομμύρια ευρώ από την εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», τον κ. Μάκη Κουρή και τον υπεύθυνο κυκλοφορίας. Για τους ίδιους λόγους ζητεί μάλιστα να γίνει δεκτή η αγωγή του, να κηρυχτεί προσωρινά εκτελεστή η εκδοθείσα απόφαση και να απαγγελθεί προσωπική κράτηση 12 μηνών σε περίπτωση που δεν του καταβληθούν τα χρήματα.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: