Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Ντούσαν Μπάγεβιτς: Τί άνθρωπος είναι;...

του Γιάννη Κυφωνίδη
Ήρθε από το Μόσταρ το 1988, με «όπλα» ένα κύπελλο Γιουγκοσλαβίας και την αγάπη του κόσμου της ΑΕΚ προς το πρόσωπό του. Βλέπετε τα χρόνια που πέρασε στην ομάδα αυτή ως ποδοσφαιριστής τον είχαν κάνει σύμβολο. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αντιμετωπίστηκε σαν μεσσίας και αποδείχθηκε τέτοιος. Μετά από δέκα χρόνια ανομβρίας οδήγησε την ΑΕΚ στην κατάκτηση του τίτλου. Από τότε έχουν περάσει 21 χρόνια και η προσωπική του ιστορία μοιάζει να είναι σχεδόν ολόκληρο το βιβλίο του ελληνικού πρωταθλήματος από το 1988 μέχρι σήμερα.

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου συμπληρώνει...

...600 ματς ελληνικού πρωταθλήματος, καθήμενος στους πάγκους τεσσάρων μεγάλων ελληνικών ομάδων.
Στην ΑΕΚ διανύει την τρίτη του περίοδο, στον Ολυμπιακό έχει κάνει δύο θητείες και σε ΠΑΟΚ, Άρη, από μία.


Στα χρόνια που προπονεί ελληνικές ομάδες έχει κατακτήσει 8 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα κι έχει εγείρει άπειρες συζητήσεις γύρω από το όνομά του. Με την απόφασή του να μετακινηθεί από την ΑΕΚ στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 1996 φαίνεται να έχασε μία μοναδική ευκαιρία να παραμείνει ο μοναδικός άφθαρτος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Επαγγελματικά είναι σαφές ότι έκανε την σωστή επιλογή.



Παρέμεινε στην κορυφή και μέχρι τώρα έχει δει το όνομά του στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων περισσότερες φορές από κάθε άλλον. Όπως και να το δει κανένας όμως, ο Μπάγεβιτς ποτέ δεν πέρασε απαρατήρητος. Ακόμα κι όταν το ήθελε. Το όνομά του και μόνο αρκεί για να ανοίξουμε συζήτηση στο forum, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός τεράστιου αριθμού αγώνων ελληνικού πρωταθλήματος.
(protagon.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: