Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Νέα πρόκληση Μητσοτάκη το «πρόχειρο» κορονογλέντι στην Ικαρία




Παραβιάζοντας κάθε μέτρο για τον κορονοϊό και αγνοώντας τους πολίτες που υπομένουν τους περιορισμούς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλαζονικά και χωρίς ίχνος ατομικής ευθύνης, έλαβε μέρος σε φαγοπότι με συνωστισμό στον Εύδηλο Ικαρίας βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο τη δημόσια υγεία ● Τι απαντούν ο οικοδεσπότης βουλευτής και το Μέγαρο Μαξίμου...
 Στα παλαιότερα των υποδημάτων του έγραψε για ακόμη μία φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις απαγορεύσεις και τα μέτρα ενάντια στον κορονοϊό, συμμετέχοντας κατά την επίσκεψή του στην Ικαρία σε ένα κορονογλέντι-πρόκληση για τον κάθε πολίτη που υπομένει τους περιορισμούς και τον υποχρεωτικό πολύμηνο εγκλεισμό.

 Σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη αλαζονείας και υποτίμησης της νοημοσύνης της κοινωνίας, ο πρωθυπουργός και η πολυάριθμη αντιπροσωπεία στελεχών που τον συνόδευαν στο ταξίδι του έλαβαν μέρος σε γεύμα στον Εύδηλο, προσκεκλημένοι στο σπίτι του βουλευτή Σάμου της Ν.Δ., Χριστόδουλου Στεφανάδη, παραβιάζοντας όλους τους στοιχειώδεις κανόνες που επιβάλλει η συγκυρία λόγω πανδημίας.


Ο Κυρ. Μητσοτάκης ξεκίνησε με ολόκληρη κουστωδία από μία περιοχή που είναι στο βαθύ κόκκινο, για να πάει στην Ικαρία που έχει μηδέν κρούσματα και, σαν να μην έφτανε αυτό, συμμετείχε αυθορμήτως και στο «πρόχειρο και σύντομο» γεύμα του βουλευτή Στεφανάδη

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση νέων σκληρών μέτρων, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα για την Αττική και τις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές της χώρας, καθώς και η συνέχιση όλων των ισχύοντων περιορισμών για το σύνολο της επικράτειας, ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να αγνοήσει τα μέτρα αυτά θεωρώντας προφανώς ότι για τον ίδιο και τους ακολούθους δεν ισχύουν, αφού μάλλον αισθάνονται ότι είναι υπεράνω του νόμου. Παρακάθισε λοιπόν σε τραπέζι με συνωστισμό ανθρώπων, πλουσιοπάροχο μενού και μουσική στη διαπασών, χωρίς ίχνος ατομικής ευθύνης, την οποία διαρκώς ζητά από τους πολίτες, και βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο τη δημόσια υγεία.


Οπως ήταν αναμενόμενο και παρά την προσπάθεια αποσιώπησης των εικόνων ντροπής και θρασείας συμπεριφοράς από μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ, το φαγοπότι δεν μπόρεσε να μείνει κρυφό, προκαλώντας ένα τσουνάμι οργής και θυελλωδών αντιδράσεων από πολίτες. Αργά το βράδυ του Σαββάτου και υπό το βάρος της κατακραυγής που δεν λέει μέχρι σήμερα να κοπάσει, το μέγαρο Μαξίμου υποχρέωσε τον «γαλάζιο» βουλευτή, Χριστόδουλο Στεφανάδη, να εκδώσει ανακοίνωση, προκειμένου να αναλάβει εκείνος τα σπασμένα και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Πρόχειρο και σύντομο
Σύμφωνα με την εκδοχή του βουλευτή, ο πρωθυπουργός μετά το τέλος της περιοδείας και πριν την αναχώρησή του για την Αθήνα, πέρασε από το λιμάνι του Ευδήλου, από τον οποίο κατάγεται ο κ. Στεφανάδης και έχει σπίτι, «για ένα πρόχειρο και σύντομο γεύμα». Οπως αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση, «κατά τη διάρκεια του πρόχειρου γεύματος, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας, δηλαδή υπαίθριος χώρος της οικίας, χρήση μασκών στο μεσοδιάστημα του γεύματος, αριθμός ατόμων στο τραπέζι.

Στο χώρο βρίσκονταν και τα πρόσωπα της αποστολής από την Αθήνα και η ασφάλεια του προέδρου που τον συνόδευε στο ταξίδι». Ο βουλευτής της Ν.Δ. εκφράζει τέλος τη λύπη του διότι, όπως υποστηρίζει, «οι εικόνες και οι συνθήκες, εκτός του χώρου που ήταν ο πρωθυπουργός, με συγκέντρωση κόσμου που προσήλθε αυθόρμητα για να τον δει από κοντά, δεν ήταν οι πρέπουσες, αποτέλεσαν αφορμή παρεξήγησης και ερμηνεύθηκε αρνητικά η έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας που δείχνουμε όλοι στο νησί μας».

Χθες το απόγευμα κι ενώ το θέμα λάμβανε ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, με μια αμήχανη ανακοίνωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, απαντώντας στα σχόλια του Αλέξη Τσίπρα, περί παραβίασης των υγειονομικών μέτρων από τον πρωθυπουργό, υποστήριξε ότι ο ισχυρισμός αυτός «στερείται στοιχειώδους σοβαρότητας», ενώ συμπλήρωσε κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση, ότι δεν συμβάλλει εποικοδομητικά «στον αγώνα της χώρας να καταπολεμήσει τις συνέπειες της πανδημίας». Πάντως, παραδεχόμενος έστω και εμμέσως το επικοινωνιακό φιάσκο που υπέστη η κυβέρνηση, ο κ. Ταραντίλης έκανε γνωστό ότι στις μελλοντικές περιοδείες του κ. Μητσοτάκη «θα καταβληθεί κάθε δυνατή φροντίδα έτσι ώστε να μη δημιουργηθεί καμία εσφαλμένη εικόνα».

Από το «βαθύ κόκκινο» με κουστωδία στο νησί

To τρίτο κύμα του ιού της πανδημίας –ανανεωμένο σε άκρως μεταδοτικά μεταλλαγμένα στελέχη– είναι εδώ, πριν καν αποχωρήσει πλήρως το δεύτερο. Τον συναγερμό σήμανε την περασμένη Τετάρτη, από το βήμα της Βουλής αυτή τη φορά, φορώντας διπλή μάσκα, ο Σωτήρης Τσιόδρας. H χώρα χωρίστηκε στα 4 μέτρα επιδημιολογικού συναγερμού –λίγο αφότου είχε χωριστεί σε δύο ομάδες, την «κόκκινη» και την «πράσινη»– που μπερδεύουν.

Αλλού το απαγορευτικό κυκλοφορίας είναι 6 το απόγευμα όλες τις μέρες και αλλού τα Σαββατοκύριακα μόνο, αλλού οι μισές εκπαιδευτικές βαθμίδες είναι ανοιχτές και αλλού καμία, χωρίς τεκμηρίωση. Ακόμα περισσότερο μπερδεύει η απαράδεκτη στάση του πρωθυπουργού της χώρας που από τη μία κουνάει το δάχτυλο στους πολίτες κατά των οποίων έχει εξαπολύσει τις δυνάμεις της καταστολής να κόβουν πρόστιμα για να τους συνετίσει και από την άλλη κρατάει για τον εαυτό του ένα ξεχωριστό επίπεδο, του «ανέμελου»: υπεράνω νόμων, κανόνων και οδηγιών.

Φεύγει δε μαζί με την κουστωδία του από μια περιοχή που είναι στο «βαθύ κόκκινο» για να μεταβεί σε μια άλλη με μηδέν (0) κρούσματα! Θέτοντας σε κίνδυνο γέροντες που συναντά ενώ εμβολιάζονται, υγειονομικούς στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Ικαρίας, τις πιο ευάλωτες δηλαδή ομάδες του πληθυσμού, και παιδιά των οποίων άνοιξε το σχολείο για να φωτογραφηθεί μαζί τους. Και ο ίδιος ξέρει ποιους άλλους συνάντησε πριν «αυθόρμητα» γευματίσει με καμιά πενηνταριά αρίστους στο σπίτι του καθηγητή Καρδιολογίας Χριστόδουλου Στεφανάδη!

Το θέμα εξαφανίστηκε από τα συστημικά ΜΜΕ, δηλαδή από τη συντριπτική πλειονότητα των μέσων της χώρας. Δεν έπαιξε ποτέ! «Δυστυχώς, όσο τα θέματα αυτά δεν προβάλλονται από τα συστημικά μέσα, πέρα από λάθος, δημιουργούν χώρο, αγριεύει ο κόσμος πιο πολύ», σχολίασε μιλώντας στην «Εφ.Συν.» γνωστός κορυφαίος ακαδημαϊκός της Ιατρικής που ούτε προέρχεται ούτε ανήκει στην Αριστερά!

! Το Σαββατοκύριακο ο ΕΟΔΥ κατέγραψε 1.846 γνωστά κρούσματα, 50 θανάτους, ενώ 262 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, αλλά και εκτεταμένη διασπορά σε νηπιοτροφείο της Καλλιθέας με περισσότερες από 65 θετικές διαγνώσεις. Το μεταλλαγμένο στέλεχος του Ην. Βασιλείου έχει διασπαρεί στη χώρα (Αττική, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Λασίθι, Ηράκλειο και Ιωάννινα) μετρώντας 397 κρούσματα, ενώ το νοτιοαφρικανικό, σε Θεσσαλονίκη και Γιάννενα με 6 διαγνώσεις.

efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια: