Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Σκοτώθηκε ο θρύλος του ΝΒΑ Κόμπι Μπράιαντ

Σκοτώθηκε ο θρύλος του ΝΒΑ Κόμπι Μπράιαντ
Σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό με την τραγική κατάληξη που είχε ο Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε συντριβή ελικοπτέρου στην Καλαμπάσα της Καλιφόρνια...

Όπως μεταδίδει το TMZ Sports, που πρώτο μετέδωσε την είδηση, ο 41χρονος Μπράιαντ ταξίδευε με τουλάχιστον άλλα τρία άτομα, με το ιδιωτικό του ελικόπτερο. Ακόμα δεν είναι γνωστά τα αίτια της συντριβής. 

Πέντε φορές πρωταθλητής του NBA με τους Lakers ο Μπράιαντ θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών. Αποχώρησε από το ΝΒΑ σε ηλικία 38 ετών και έπειτα από 20 χρόνια δοξασμένης καριέρας στους Λέικερς.
Ήταν παντρεμένος και με τη σύζυγό του έχει αποκτήσει τέσσερις κόρες.

Ποιος ήταν ο Κόμπι

Ο Κόμπι Μπράιαντ αποχώρησε από τον μαγικό κόσμο του NBA με πέντε δαχτυλίδια πρωταθλητή, δύο χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιάδα, δύο βραβεία MVP σε τελικούς και ένα σε κανονική περίοδο και τέσσερα σε All Star Game. Είχε μπει έντεκα φορές στην καλύτερη πεντάδα και εννέα στην κορυφαία αμυντική πεντάδα, ενώ είχε πάρει ένα βραβείο σε διαγωνισμό καρφωμάτων.
Ήταν ένας μπασκετμπολίστας προικισμένος, ο οποίος, παρά τις ιδιορρυθμίες και τα μπλεξίματά του, έγινε ένας από τους πιο λαμπερούς εκπροσώπους του αθλήματος, αλλά και το NBA όπως το αγαπήσαμε. Ένας από τους τελευταίους εκπροσώπους της προηγούμενης γενιάς, άξιος συνεχιστής των ιερών τεράτων της δεκαετίας του 1980 και 1990 με μια εντελώς διαφορετική αντίληψη για το μπάσκετ.
AP PHOTO
Γεννημένος στις 23 Αυγούστου 1978 στη Φιλαδέλφεια ο Κόμπι Μπράιαντ συνδέθηκε όσο λίγοι με τους λαμπερούς Λέικερς του Λος Άντζελες. Η ομάδα που κάποτε μεσουρανούσε με τους Μάτζικ, Καρίμ κλπ και αναζητούσε έναν νέο ηγέτη που θα την φέρει ξανά στην κορυφή.
Ο Κόμπι ήρθε στην ομάδα το 1996, απευθείας από το Λύκειο, και έμελλε να γίνει το σημείο αναφοράς για τα επόμενα 20 χρόνια. Μαζί με τον «Διόσκουρό» του Σακίλ Ο' Νηλ και τον «επιστήμονα» Φιλ Τζάκσον έφεραν τους Λέικερς ξανά στην κορυφή και έφεραν μια νέα εποχή σόουταιμ στο Λος Άντζελες. Μαζί δημιούργησαν μια αχτύπητη ομάδα, η οποία πέτυχε το περίφημο three peat τις σεζόν 2000, 2001 και 2002. Ο Κόμπι κατέκτησε, άλλα δύο πρωταθλήματα με τους Λέικερς, το 2009 και το 2010.
Ήταν κάτοχος αναρίθμητων ρεκόρ, ωστόσο, αναμφίβολα, μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στην καριέρα του καταγράφηκε στις 22 Ιανουαρίου του 2006. Εκείνο το βράδυ σκόραρε 81 πόντους εναντίον των Τορόντο Ράπτορς που είναι και η δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, μετά τους 100 που είχε πετύχει ο θρύλος, Γουίλτ Τσάμπερλεν.
Η λαμπερή καριέρα του Κόμπι, πάντως, είχε και τις σκοτεινές στιγμές της, ιδιαίτερα όταν έγινε πρωτοσέλιδο όχι για τις επιδόσεις του, αλλά για τις κατηγορίες πως βίασε μια υπάλληλο ξενοδοχείου στο Κολοράντο.
Η γυναίκα των κατηγόρησε για σεξουαλική επίθεση, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι είχαν ερωτική συνεύρεση, αλλά όχι πως τη βίασε, ωστόσο η υπόθεση δεν πήγε ποτέ σε δίκη. Το 2004 οι κατηγορίες αποσύρθηκαν, καθώς η ενάγουσα αρνήθηκε να καταθέσει. Η ίδια έκανε ανεξάρτητη μήνυση στον Κόμπι με την υπόθεση να κανονίζεται εκτός αιθουσών.
Τα τελευταία χρόνια της καριέρας του, εκτός από την αγωνιστική παρακμή των Λέικερς, ήρθαν και αρκετοί τραυματισμοί που τον άφησαν αρκετά πίσω με αποτέλεσμα, το Νοέμβριο του 2015, να ανακοινώσει αυτό που όλοι ψιθύριζαν, την αποχώρησή του από τα παρκέ. Και το έκανε με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, γράφοντας μια επιστολή προς το ίδιο το... μπάσκετ και συγκλονίζοντας τους φίλους του αθλήματος.

Η επιστολή του Κόμπι

Αγαπητό μπάσκετ,
Από τη στιγμή που άρχισα να τυλίγω τις κάλτσες του πατέρα μου και να κάνω φανταστικά σουτ νίκης στο Great Western Forum, ήξερα ένα πράγμα ότι ήταν αληθινό: Σε ερωτεύτηκα.
Μία αγάπη τόσο βαθιά που σου έδωσα τα πάντα. Από το μυαλό και το σώμα μου μέχρι το πνεύμα και την ψυχή μου.
Σαν ένα εξάχρονο αγόρι, βαθιά ερωτευμένο με εσένα, δεν είδα ποτέ το τέλος του τούνελ. Είδα μόνο τον εαυτό μου να βγαίνει μέσα από ένα.
Κι έτσι έτρεξα. Έτρεξα πάνω κάτω σε κάθε γήπεδο. Κυνήγησα κάθε χαμένη μπαλιά για εσένα. 
Ζήτησες τη βία μου, σου έδωσα την καρδιά μου γιατί ήρθε με πολλά παραπάνω.
Έπαιξα με την ψυχή μου όχι επειδή με κάλεσε η πρόκληση, αλλά επειδή με κάλεσες εσύ. Έκανα τα πάντα για εσένα επειδή αυτό κάνεις. Όταν κάποιος σε κάνει να νιώθεις τόσο ζωντανώς όπως εσύ με έκανες να νιώσω.
Έδωσες σε ένα εξάχρονο αγόρι το το όνειρο των Λέικερς και θα σε αγαπάω πάντα για αυτό. Αλλά δεν μπορώ να σε αγαπήσω εμμονικά για πολύ περισσότερο. Αυτή η σεζόν είναι η τελευταία που έχω να δώσω. Η καρδιά μου μπορεί να δεχθεί τους παλμούς. Το μυαλό μου μπορεί την τριβή, αλλά το σώμα μου γνωρίζει ότι ήρθε η ώρα να πω αντίο.
Και αυτό είναι εντάξει. Είμαι έτοιμος να σε αφήσω. Θέλω να το ξέρεις τώρα ώστε και οι δύο να απολαύσουμε τις στιγμές που μας έχουν απομείνει. Τις καλές και τις κακές. Έχουμε δώσει ο ένας στον άλλο όσα έχουμε. 
Και γνωρίζουμε και οι δύο πως ότι και να κάνω μετά θα είμαι πάντα εκείνο το παιδί με τις τυλιγμένες κάλτσες, τον κάδο σκουπιδιών στη γωνία με 5 δευτερόλεπτα για τη λήξη 
5 … 4 … 3 … 2 … 1
Θα σε αγαπώ για πάντα,
Κόμπι

Δεν υπάρχουν σχόλια: