Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Η «αλληλεγγύη» τέλειωσε, το Plan B έρχεται

To Plan B για το προσφυγικό τίθεται σε πλήρη εφαρμογή, Ευρώπη και Ελλάδα αποδέχονται σιωπηρά το τετελεσμένο των κλειστών συνόρων και ο σχεδιασμός μετατοπίζεται πλέον στην διαχείριση της ανθρωπιστικής κρίσης που προδιαγράφει ο εγκλωβισμός – τουλάχιστον – δεκάδων χιλιάδων προσφύγων επί ελληνικού εδάφους.

 
Το σχέδιο...
Συνεχίζεται

Να απαγορεύεις στον δημοσιογράφο να μπει μέσα!


Να τα λέμε τα αρνητικά των δημοσιογράφων, σύμφωνοι. Και τα λέμε. Αλλά υπάρχουν και άλλοι χειρότεροι, «υπηρέτες» της τέχνης μάλιστα. Να είσαι ας πούμε ιδιοκτήτης ενός θεάτρου και να μην επιτρέπεις την είσοδο σε έναν δημοσιογράφο του θεατρικού ρεπορτάζ επειδή σου έκανε κριτική.
Τόπος: Θέατρο «Στοά», Ζωγράφου. Θύμα, ας πούμε γιατί ...
Συνεχίζεται

Και γάμος για Ράνια - Γαβριήλ: Ο υπέρηχος με το μωρό έδειξε την αλήθεια

Και γάμος για Ράνια  - Γαβριήλ: Ο υπέρηχος με το μωρό έδειξε την αλήθεια
Η είδηση ότι η δημοσιογράφος Ράνια Τζίμα είναι έγκυος και πρόκειται να παντρευτεί σύντομα με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδη σκάει σαν βόμβα στα δημοσιογραφικά γραφεία και τα ελληνικά νοικοκυριά εξάπτοντας τα ένστικτα του... φιλοθεάμονος κοινού. Αυτού που σήμερα σηκώνει το βλέμμα του από τον viral κιτρινισμό στρέφοντάς το σε αποχρώσεις του ροζ και του γαλάζιου.

Συννεφιασμένο πρωινό καθημερινής. Σε κάποιο ...
Συνεχίζεται

Μια Megaλη αμηχανία

mega

 Δημήτρης Κανελλόπουλος
Πριν από μέρες, μετά και την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του Σταύρου Ψυχάρη για προσωπικά δάνεια 57 εκατομμυρίων χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις, το Mega έκανε το αμίμητο στο δελτίο ειδήσεων των 8: μετέδωσε την απάντηση του ΔΟΛ χωρίς να αναφέρει την είδηση.

Οι μη υποψιασμένοι τηλεθεατές που δεν είχε τύχει να την πληροφορηθούν από αλλού (θα) έψαχναν να βρουν σε τι απαντάει ο Σταύρος Ψυχάρης και γιατί...
Συνεχίζεται

Με νέες ταινίες ενισχύεται το πρόγραμμα της ΕΡΤ

ερτ2 σινεμα
Βραβευμένες ταινίες από τρεις εταιρείες (Odeon, Word of Mouth, Σπέντζος) εξασφάλισε η ΕΡΤ για το 2016. Οι 80 συνολικά ξένες ταινίες θα πληρωθούν κυρίως με διαφημιστικό χρόνο. Η...
Συνεχίζεται

Σοβαρά επεισόδια στην Ειδομένη

ΠρόσφυγεςΈνταση σημειώθηκε στον καταυλισμό της Ειδομένης στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ, όπου βρίσκονται 7.000 άτομα κάθε ηλικίας, καθώς πρόσφυγες ζητούν να τους επιτραπεί άμεσα η διέλευση στη γειτονική χώρα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους.
Ορισμένοι πρόσφυγες πέταξαν...
Συνεχίζεται

Το παλεύουν στο Mega

MEGA METOXOI
Έντονη κινητικότητα και στο Mega. Αύριο, Τρίτη, λήγει η περίοδος για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των 15,1 εκατ. ευρώ και υπάρχει αγωνία για το ποιοι θα λάβουν μέρος. Ο Σταύρος Ψυχάρης, υπό το βάρος των τελευταίων εξελίξεων, θεωρείται πως θα λάβει μέρος. Υπενθυμίζεται πως ο ΔΟΛ συνέστησε ενέχυρο επί του συνόλου των μετοχών του (22.287.362) στο Mega υπέρ της...
Συνεχίζεται

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Έντονα ενοχλημένοι Σακελλαρίδης - Τζίμα: «Αφήστε μας να ζήσουμε ήσυχοι»!

Δυσαρεστημένοι εμφανίζονται μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης πως πρόκειται να γίνουν γονείς ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης και η δημοσιογράφος του Mega Ράνια Τζίμα. «Δεν προκαλούμε, δεν δίνουμε αφορμή, δεν...
Συνεχίζεται

Περιμένοντας το ΔΝΤ

Η απειλή της «διπλής παγίδας» - νέας πιστωτικής ασφυξίας και κλειστών συνόρων – καραδοκεί, Ουάσικγτον, Βερολίνο και Αθήνα συμφωνούν ότι επείγει να κλείσει η αξιολόγηση, ο ρόλος και οι απαιτήσεις του ΔΝΤ όμως κρατούν ακόμη το θρίλερ ανοιχτό.


Μετά και την τριπλή, μέσα σε 24 ώρες, παρέμβαση του Τζακ Λιου, στο οικονομικό επιτελείο αισιοδοξούν ότι...
Συνεχίζεται

Γρίφος με τις συντάξεις

Γρίφος με τις συντάξεις - MediaΜε όλα τα μέτωπα ανοιχτά, η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει μια τάξη στα τεκταινόμενα με ένα σχέδιο τριών σημείων για την αύξηση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων.

Την ίδια ώρα οι περικοπές στις συντάξεις είναι το μεγάλο αγκάθι. Έχει φθάσει πλέον ο κόμπος στο χτένι, αφού ένας εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα ή αυτοαπασχολούμενος δεν μπορεί να συντηρεί 3,2 συνταξιούχους.

Έτσι, λοιπόν, τα τζιμάνια του υπουργείου Εργασίας έχουν βάλει...
Συνεχίζεται

Μουζάλας: Έχουμε σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Αφού εκτιμήθηκε πως τον επόμενο μήνα θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα 50.000 - 70.000 πρόσφυγες, η κυβέρνηση υπέβαλε σχέδιο έκτακτης ανάγκης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής
«Είχαμε...
Συνεχίζεται

Μυθιστορηματικές αφηγήσεις, απειλές και στο βάθος...συχνότητες

Ο εκδότης Σταύρος ΨυχάρηςΣτην αντεπίθεση επιχειρεί να περάσει ο Σταύρος Ψυχάρης στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει από τους καναλάρχες σχετικά με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, αφού με δημοσίευμα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής με τίτλο «Ο ηγέτης, ο εκδότης και...η γάτα των Ιμαλαϊων», η οποία μάλιστα αναρτήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο vima.gr με ημερομηνία 28.2.16 -δηλαδή την επομένη και ώρα ανάρτησης 05.45!-, φωτογραφίζει τον πρωθυπουργό να του είχε ζητήσει από το καλοκαίρι του 2014 να τον στηρίξει πολιτικά, με αντάλλαγμα να χαριστούν τα δάνεια στον εκδότη, ο οποίος, επίσης, θα καθίστατο αργότερα και καθολικός ιδιοκτήτης του Mega.

Η αντίδραση της...
Συνεχίζεται

Στη δίνη του κυκλώνα

ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ- ΣΤΑΝΤΤελικά οι προσφορές συνεχίζουν να δίνουν… οξυγόνο στις κυκλοφορίες των κυριακάτικων εφημερίδων – για τις ημερήσιες το… οξυγόνο όλο και λιγοστεύει… Με μείον 3.470 φύλλα έκλεισε η περασμένη Κυριακή, καθώς πούλησαν 377.730 φύλλα από 381.200 που είχαν την προηγούμενη. Δύο εφημερίδες είχαν κέρδη, η «Δημοκρατία» με άνοδο 4.850 φύλλα και ο «Τύπος» με 1.680, ενώ σημαντικές απώλειες είχαν το «Βήμα» με..
Συνεχίζεται

Κλειστή ξανά η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ

Τα Σκόπια έκλεισαν ξανά από χθες το βράδυ το σημείο διέλευσης στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ. Τα σύνορα άνοιξαν χθες για λίγες ώρες και πέρασαν μόλις 300 άνθρωποι.

Συγκεκριμένα, από τις 4 χθες το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ, πέρασαν 300 άτομα από το Ιράκ και τη Συρία αλλά έκτοτε, το σημείο έχει κλείσει, σύμφωνα με την αστυνομία.

Περίπου 6.500 πρόσφυγες παραμένουν στον καταυλισμό στην Ειδομένη, περιμένοντας ...
Συνεχίζεται

Ο ηγέτης, ο εκδότης και... η γάτα των Ιμαλαΐων

Ο ηγέτης, ο εκδότης και... η γάτα των ΙμαλαΐωνΤου Παύλου Παπαδόπουλου από το «ΒΗΜΑ της Κυριακής»

Στην καρδιά του καλοκαιριού του 2014, πίσω από τις ημίκλειστες γρίλιες του παραθύρου ενός κομματικού γραφείου, ένας ανερχόμενος πολιτικός ηγέτης, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια χώρα της ευρωζώνης, που είχε μόλις κατορθώσει να κερδίσει τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014 και ετοιμαζόταν να εισέλθει στην τελική ευθεία για τη δημοκρατική… «κατάληψη» της εξουσίας, συζητούσε προβληματισμένος με έναν από τους εξ απορρήτων συνομιλητές του.
- «Αυτός ο ιστορικός εκδότης ζήτησε πάλι να με συναντήσει. Δέχτηκα, συναντηθήκαμε και μιλήσαμε για όλα».
- «Και τι σας ζήτησε, κύριε πρόεδρε;».
- «Το...
Συνεχίζεται

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Σπίρτζης: Καθ΄ υπαγόρευσιν δημοσιογράφου του ΔΟΛ οι ερωτήσεις Αυγενάκη

Αυγενάκης: Εχει υπάρξει επικοινωνία έστω κι ενός μέλους του "κυκλώματος των εκβιαστών" με κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος;

Μύλος στο πολιτικοδημοσιογραφικό στερέωμα με καταγγελίες ένθεν κακείθεν για «στημένες ερωτήσεις» στη Βουλή και ερωτήσεις με υπονοούμενα για επικοινωνία και συνάντηση κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους με μέλος του κυκλώματος των εκβιαστών.
Βαριές κατηγορίες εναντίον του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, εξαπέλυσε ο υπουργός Μεταφορών και Δικτύων. Μιλώντας στο κανάλι Blue Sky ο Χρ. Σπίρτζης υποστήριξε πως ο αναπληρωτής Γραμματέα της ΝΔ «έκανε ερωτήσεις στη Βουλή καθ΄υπαγόρευσιν δημοσιογράφου του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη».
«Δημοσιογράφοι, από συγκεκριμένο συγκρότημα παίρνουν στο τηλέφωνο τον κ. Αυγενάκη και..
Συνεχίζεται

Ηχηρές παρεμβάσεις και ανοίγματα στο Ποτάμι

Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης
Κοινή στάση για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών αποφάσισαν να τηρήσουν Κυριάκος Μητσοτάκης, Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης μόλις ολοκληρώθηκε το συνέδριο του Ποταμιού
Εκτίμησαν ότι η σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το προσφυγικό θα πρέπει να γίνει σύντομα και όχι τη τελευταία στιγμή πριν από τη σύνοδο κορυφής.
Κοινός στόχος θα πρέπει να είναι, συμφώνησαν, η χάραξη μιας εθνικής γραμμής για να αντιμετωπιστεί το μείζον ζήτημα των προσφύγων που...
Συνεχίζεται

Η Βενεζουέλα κινδυνεύει να γίνει… Ελλάδα

infowar

Άρης Χατζηστεφάνου
Καθώς η οικονομία της Βενεζουέλας βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, αρκετοί (συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής κυβέρνησης) κήρυξαν εναντίον της έναν ιδεολογικό πόλεμο. Πού βρίσκεται όμως η αλήθεια και πού ξεκινά η προπαγάνδα;

«H Βενεζουέλα οδεύει προς...
Συνεχίζεται

Έρευνα της ProRata για την «Εφ.Συν.»: Οικουμενική, όχι πρόωρες

Η έρευνα της ProRata καταγράφει ένα ρευστό και μεταβαλλόμενο πολιτικό περιβάλλον, σε μια περίοδο που η κυβέρνηση επιχειρεί να κλείσει τα ανοιχτά μέτωπα της αξιολόγησης (ασφαλιστικό, φορολογικό κ.λπ.), εισπράττοντας την πολιτική δυσαρέσκεια αρκετών κοινωνικών ομάδων.
Η δυσκολία διαχείρισης μιας σύνθετης κατάστασης, η οποία επιβαρύνεται από τις πιέσεις του προσφυγικού θέματος, φαίνεται να οδηγεί τους ψηφοφόρους σε σκέψεις για αλλαγή σύνθεσης της κυβέρνησης, με πρώτη προτίμηση τη συγκρότηση οικουμενικής (51%), κάτι που πριμοδοτούν αυτή την περίοδο πολλά κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και....
Συνεχίζεται

Και αν ο πρόσφυγας ήσουν εσύ;

«Το βίντεο αυτό είναι προϊόν φαντασίας. Οποιαδήποτε ομοιότητα με τον τρόπο που οι Ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν τώρα τους μετανάστες, τους αιτούντες άσυλο και τους πρόσφυγες είναι εντελώς συμπτωματική».

 
Με ...
Συνεχίζεται

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Όταν η Τασία έστειλε την Εύη να... λιαστεί και η Θεανώ μίλαγε για τον σοσιαλισμό

Όταν η Τασία έστειλε την Εύη να... λιαστεί και η Θεανώ μίλαγε για τον σοσιαλισμό - Media
Άρωμα γυναίκας είχε ο ιδιαίτερα δυνατός καυγάς που ξέσπασε στην Ολομέλεια γύρω από τον σοσιαλισμό και το... λιάσιμο με πρωταγωνίστριες την αναπληρωτή υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου, την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου και την αντιπρόεδρο της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου κατά την διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Το πρώτο...
Συνεχίζεται

Το πρώτο σούπερ μάρκετ με ληγμένα τρόφιμα άνοιξε στη Δανία

Το πρώτο σούπερ μάρκετ που πουλάει αποκλειστικά ληγμένα τρόφιμα είναι γεγονός στη Δανία.

 
Το We Food, όπως λέγεται το κατάστημα, πουλά...
Συνεχίζεται

Γκαζάκια στο σπίτι του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χ. Σιμορέλη

Χρήστος ΣιμορέληςΆγνωστοι τοποθέτησαν τη νύχτα της Πέμπτης γκαζάκια έξω από το σπίτι του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σιμορέλη, στη Μουριά Τρικάλων. Από την επίθεση δεν έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές και έρευνα για τους δράστες διενεργεί η Ασφάλεια Τρικάλων. Η έκρηξη εκτιμάταιότι δεν ήταν ισχυρή διότι έγινε αντιληπτή το πρωί.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, ο βουλευτής σημειώνει μεταξύ άλλων ότι είναι «σίγουρος πως η ενέργεια αυτή καταδικάζεται από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο και τη δημοκρατική κοινωνία των Τρικάλων γιατί πολύ απλά παραπέμπει σε άλλες σκοτεινές εποχές.

»Να γνωρίζουν καλά όλοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε τρομοκρατείται, ούτε εκβιάζεται από πρακτικές του υποκόσμου.

»Οι ...
Συνεχίζεται

WSJ: Το plan B της ΕΕ για να εγκλωβιστούν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα

Ο εγκλωβισμός των προσφύγων στην Ελλάδα είναι το «plan b» της ΕΕ για το προσφυγικό, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal. Το σχετικό άρθρο της εφημερίδας αναφέρει ότι ανώτεροι αξιωματούχοι της ΕΕ, θεωρούν ότι κάτι τέτοιο θα κάνει τη διαχείριση του προσφυγικού πιο εύκολη για την Ευρώπη.

 
Αντικατάσταση του σχεδίου Μέρκελ  

Το «plan b», υποστηρίζει...
Συνεχίζεται

Κόκκινη κάρτα στην Αυστριακή υπουργό Εσωτερικών

H υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ
Την άρνηση της Αθήνας στο αίτημά της για να επισκεφτεί την χώρα μας την ερχόμενη εβδομάδα, συνάντησε η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας, μία μέρα μετά την ανάκληση της πρέσβειρας της Ελλάδας στη Βιέννη.

Στο πλαίσιο των υψηλών διπλωματικών τόνων που επικρατούν τις τελευταίες μέρες, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στην Αυστριακή υπουργό ότι για να γίνει δεκτό το αίτημά της θα πρέπει να αρθούν όλες οι αποφάσεις της Διάσκεψης της Βιέννης.

Θυμίζουμε...
Συνεχίζεται

Δάκρυσε η παρουσιάστρια νοηματικής του Alpha

 την ώρα που μετέδιδε ρεπορτάζ για τους πρόσφυγες
Δάκρυσε η Σοφία Ρομπόλη, παρουσιάστρια του νοηματικού δελτίου του Alpha, την ώρα που μετέδιδε ρεπορτάζ για την Οδύσσεια των προσφύγων που προσπαθούν να φτάσουν στα σύνορα με τα Σκόπια.


Δείτε...
Συνεχίζεται

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Τι κέρασαν οι αγρότες τον Τσίπρα

Τι κέρασαν οι αγρότες τον Τσίπρα (Video - Photos) - Media
Ο γνωστός συνδικαλιστής – αγρότης από το μπλόκο της Νίκαιας, ο Βαγγέλης Μπούτας έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου φέρνοντας δώρα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα...
Συνεχίζεται

“Μπλόκο” από Φώτη Μπόμπολα σε Θέμη Αλαφούζο στην “Ευρώπη”

ΕΥΡΩΠΗΠεριπλέκεται η μεταβίβαση του 26,31% των μετοχών του πρακτορείου «Ευρώπη» που κατείχε η «Καθημερινή» στην εταιρεία «Νέο Χρήμα», του Θέμου Αναστασιάδη και του Τάσου Καραμήτσου. Ο Φώτης Μπόμπολας έθεσε βέτο με δύο τρόπους. Δήλωσε πως ασκεί το δικαίωμα προτίμησης αγοράς των μετοχών, αν και το έπραξε εκπρόθεσμα. Παράλληλα, μέσα από την εταιρεία «Εκδόσεις Έθνος», ενεργοποίησε τη διαδικασία προσδιορισμού της αξίας της μετοχής από τρίτο, «εξειδικευμένο και αναγνωρισμένο φορέα»....
Συνεχίζεται

Πως σκέφτεται το ΠΟΤΑΜΙ;

ΠΟΤΑΜΙ αντίγραφοΣΧΟΛΙΟ
Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τη λογική που διατύπωσε χθες το βράδυ στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης για τους κατηγορούμενους εκβιαστές δημοσιογράφους και...
Συνεχίζεται

Μόνο εγώ έχω πάει με άντρα σε αυτή τη χώρα;

Το σούπερ δώρο του Γκλέτσου στον Κωστόπουλο…
Συνεχίζεται

Ναζίμ Χικμέτ

ΠρόσφυγεςΕικόνες χιλιάδων προσφύγων ακινητοποιημένων μπροστά σε κλειστά σύνορα, σε φράχτες και αγκαθωτά συρματοπλέγματα φέρνουν στον νου στίχους του μεγάλου Τούρκου ποιητή:

Για μένα, το...
Συνεχίζεται

Η Eldorado Gold μηνύει τον Σκουρλέτη

Ο δ.σ. της Eldorado Gold, Πολ Ράιτ
Ο διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, Πολ Ράιτ, προτίθεται να καταθέσει αγωγή για δυσφήμηση κατά του Πάνου Σκουρλέτη για τις δηλώσεις του τελευταίου στο Bloomberg.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της εταιρείας, «ο κ. Ράιτ προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά του υπουργού με την κατάθεση αγωγής για δυσφήμηση στα ελληνικά δικαστήρια».

Το όποιο ποσό αποζημίωσης επιδικαστεί θα δωρηθεί σε...
Συνεχίζεται

Άστοχη η απάντηση Τσίπρα σε Ψυχάρη

Ψυχάρης - ΤσίπραςΗ κυβέρνηση οφείλει να βάζει κανόνες και όχι να ανοίγει διάλογο με επιχειρηματίες

Θα μπορούσε να είχε...
Συνεχίζεται

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Επιστολή Μπόργιανς: Ο Σαμαράς αρνήθηκε να παραλάβει τη λίστα με τους φοροφυγάδες

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε την Τετάρτη, κατά την ομιλία του στη Βουλή, επιστολή του Υπουργού Οικονομικών του Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, Β. Μπόργιανς, μέσω της οποίας αποκαλύπτεται πως ο Μπόργιανς είχε προσφέρει βοήθεια στην Ελλάδα για τον εντοπισμό των φοροφυγάδων, ωστόσο η κυβέρνηση Σαμαρά είχε αρνηθεί να λάβει τη λίστα με τα ονόματα.

 
Πρόκειται για ...
Συνεχίζεται

Με στόχο τη συναίνεση πριν την ευρωπαϊκή σύνοδο

Τσίπρας - ΒουλήΤη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών πριν από την ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής στις 7 Μαρτίου, όπου θα συμμετάσχει η Τουρκία, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, με αντικείμενο την προσφυγική κρίση. Σημείωσε ότι ήδη έχει επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και με την επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, συμπληρώνοντας ότι θα ενημερώσει σχετικά και τους υπόλοιπους αρχηγούς..
Συνεχίζεται

Oταν ο Πρετεντέρης κατάπιε την γλώσσα του

Ο ένας αλλά (Κ)λέων και οι χαμένες ειρωνείες του Γιάννη 

Ο Κλέων Γρηγοριάδης και απέναντί του (όχι μόνο χωροταξικά) οι Πέτρος Τατσόπουλος,Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Παπαχρήστος και ο Γιάννης Πρετεντέρηςστην παρουσίαση (την... αντικειμενική) της εκπομπής. Τόση δημοκρατία, τέτοια ισορροπία σε ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο, πώς την αντέχουν στην «Ανατροπή» του Mega..;
Συνεχίζεται

Γροθιές και ξύλο εκτός αέρα!

Γροθιές και ένταση στο ΣΠΟΡ FM. Δύο ραδιοφωνικοί παραγωγοί του σταθμού ήρθαν στα χέρια ρίχνοντας και γροθιές, μετά το τέλος εκπομπής.  Ο ένας ήταν στον αέρα και ο άλλος μόλις είχε μπει στο σταθμό. Παρενέβησαν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του σταθμού για να τους χωρίσουν, διότι η ένταση ήταν υψηλή και τα  νεύρα τεταμένα. Αφορμή για τη σύγκρουση ήταν ένα …
Συνεχίζεται

Χίλιοι εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους, λόγω των 4 αδειών

ΚΟΝΤΡΟΛΑσάφειες ως προς τον μελλοντικό αριθμό των εργαζομένων στην ιδιωτική τηλεόραση προκύπτουν τόσο από τον σχεδιασμό της κυβέρνησης όσο και από την πρακτική των ιδιοκτητών των τηλεοπτικών σταθμών. Οι εργαζόμενοι στην ιδιωτική τηλεόραση, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η κυβέρνηση από το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», είναι  2.639,  με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου. Το Mega έχει...
Συνεχίζεται

Διώξεις αγροτών προαναγγέλλει η Κουτζαμάνη

Ευτέρπη Κουτζαμάνη
Σε αιφνίδια παρέμβαση για τα μπλόκα των αγροτών προχώρησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η ...
Συνεχίζεται

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Δύο... ξένοι στην ίδια πόλη

Δύο... πολυσυζητημένοι πρωταγωνιστές της ελληνικής κρίσης, ο Γ. Βαρουφάκης και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, θα βρίσκονται σήμερα στο Λονδίνο, αλλά δεν πρόκειται να συναντηθούν.

Είναι...
Συνεχίζεται

Εισβολή στα στούντιο της ΕΡΤ – Κόπηκε στον αέρα το δελτίο

Διακόπηκε στον αέρα το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ έπειτα από εισβολή αγνώστων. Τη στιγμή που παρουσίαζε το δελτίο ο Πάνος Χαρίτος, με ειδική συμμετοχή από τη Λιάνα Κανέλλη για τα 50 χρόνια της δημόσιας τηλεόρασης, ομάδα ανθρώπων εισέβαλε στο στούντιο.
Εκείνη τη στιγμή ακούστηκαν ...
Συνεχίζεται

Θετικός ο πρωθυπουργός σε συμβούλιο αρχηγών, αλλά όχι άμεσα

Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με Φώφη Γεννηματά
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα (Τρίτη) το βράδυ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Σύμφωνα με..
Συνεχίζεται

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Σταύρο Ψυχάρη

Ο Σταύρος Ψυχάρης
Ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε απιστία σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε κατά του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, μετά από παραγγελία του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Π. Αθανασίου. Μαζί του διώκονται για απιστία οι υπάλληλοι της τράπεζας ALPHA BANK που του χορήγησαν προσωπικά δάνεια.

Η ...
Συνεχίζεται

Το σχέδιο Πετρόπουλου για τα δημοσιογραφικά Ταμεία

Ολόκληρο το κείμενο του (τελικού) non paper 

Την ώρα που η Ενωση των δημοσιογράφων της Αθήνας καλεί τα μέλη της σε έκτακτη Γενική Συνέλευση (αύριο Τετάρτη στις 11 το πρωί  στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL) για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του Ασφαλιστικού, στην ΠΟΕΣΥ και τους προέδρους των Ενώσεων Συντακτών έχει σταλεί από τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, σε γραπτή επίσημη μορφή, το κυβερνητικό σχέδιο στο οποίο αποτυπώνεται πλέον με σαφήνεια η πρόθεση κατάργησης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και η υπαγωγή του στον επονομαζόμενο Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ)..
Συνεχίζεται

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Τι γύρευε ο καναλάρχης στου Μπόμπολα;

ΚΟΥΙΖ 1
Ποιος πρόεδρος τηλεοπτικού σταθμού εθεάθη για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας «Εθνος», προκαλώντας...
Συνεχίζεται

Σύλληψη εκδότη και δύο δημοσιογράφων για εκβιασμούς

Ανδρας με χειροπέδεςΣε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση του τμήματος δίωξης εκβιαστών της διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, για την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε εκβιάσεις σε βάρος ΔΕΚΟ, πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τις αρχές, μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί ένας 42χρονος εκδότης και ιδιοκτήτης μέσων ενημέρωσης (έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου), καθώς και δύο δημοσιογράφοι, ηλικίας 35 και 50 ετών.

Οι έρευνες συνεχίζονται και αναμένονται περαιτέρω εξελίξεις.

Όπως μεταδόθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, αλλά και ιστοσελίδες οι τρεις συλληφθέντες είναι ο...
Συνεχίζεται

Κάλυκας «δείχνει» Ρούπα και Μαζιώτη

Μια περίεργη υπόθεση απασχολεί τις τελευταίες ώρες την επικαιρότητα, καθώς έγινε γνωστό πως απετράπη προσπάθεια απόδρασης από τις φυλακές Κορυδαλλού με ελικόπτερο. Το όχημα, πάντως, δεν έφθασε ποτέ κοντά στις φυλακές, ενώ ήδη εξυφαίνονται διάφορα σενάρια.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕΦ.ΣΥΝ.», ένα ελικόπτερο, στο οποίο επέβαινε...
Συνεχίζεται

Δεν έχει αντίγραφα αλλά... διαβεβαιώνει

Ο Σταύρος Ψυχάρης
Μπορεί να μη διαθέτει τα αποδεικτικά από τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» για τα χρόνια που του έχουν ζητηθεί, ωστόσο υποστηρίζει ότι έχει καταθέσει τα σχετικά έγγραφα.

Ο λόγος για τον εκδότη Σταύρο Ψυχάρη, ο οποίος απάντησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, μέσω επιστολής που απέστειλε ο νομικός σύμβουλός του. Στην επιστολή, ο κ. Ψυχάρης αναφέρει ότι διαθέτει αντίγραφα και αποδεικτικά από τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» για τα τελευταία έξι χρόνια, όμως δεν έχει κρατήσει αντίγραφα, για τα προηγούμενα 10 χρόνια. Διαβεβαιώνει πάντως, ότι ..
Συνεχίζεται

Ψάχνει τους τηλεθεατές και τους αναγνώστες με τα κιάλια

Ψάχνει τους τηλεθεατές και τους αναγνώστες με τα κιάλια
…Αλλά του φταίει η ΕΡΤ, η ΑΥΓΗ και η Εφημερίδα των Συντακτών

Την ώρα που η εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη σημειώνει κατά μέσο όρο 6% με 7% τηλεθέαση, δηλαδή την παρακολουθούν σε απόλυτους αριθμούς τηλεθεατών λιγότερο από 100.000 και η εφημερίδα που εργάζεται «ΤΑ ΝΕΑ» πουλάει καθημερινά περίπου 8.500 φύλλα…  Ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για χαμηλές τηλεθεάσεις της ΕΡΤ και για χαμηλές πωλήσεις των εφημερίδων «ΑΥΓΗ» και «Εφημερίδας των Συντακτών»… Επίσης, κάνει ...
Συνεχίζεται

Πέθανε ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Κυριακίδης

Σε ηλικία 92 ετών, πέθανε ο Γιάννης Κυριακίδης, ένας από τους κορυφαίους φωτορεπόρτερ στην Ελλάδα και θρύλος της Θεσσαλονίκης.
Ο Γιάννης Κυριακίδης με το φωτογραφικό του φακό κατέγραψε τα μεγαλύτερα γεγονότα σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ γύρισε τον κόσμο για να αποτυπώσει στιγμές της πολιτικής και της αθλητικής επικαιρότητας.
Τον Κυριακίδη τον είχαν...
Συνεχίζεται

Χρυσαυγίτης για όλες τις δουλειές


Συνεχίζεται

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Η λίστα Μπόργιανς ταράζει τη Νέα Δημοκρατία


Διπλούς πολιτικούς κραδασμούς στη ΝΔ, και δη στην ομάδα Σαμαρά, προκαλεί η λίστα Μπόργιανς, σε επίπεδο τόσο πολιτικής και ηθικής τάξης όσο και εσωκομματικής συνοχής.

Η καταγγελία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και η δημοσιοποίηση εγγράφων με βάση τα οποία το 2012 η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου αρνήθηκε να πάρει στοιχεία για φοροφυγάδες από τη Γερμανία, έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στη ΝΔ – πόσο μάλλον, μετά τη χθεσινή επιλογή του νέου αρχηγού του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή να αφήσει εντελώς ακάλυπτο τον Αντώνη Σαμαρά και να μην απαντήσει στην οξεία κριτική που άσκησε ο πρωθυπουργός για το θέμα.

«Πρέπει να...
Συνεχίζεται

Κοιμηθείτε ήσυχα τώρα: Το ΝΑΤΟ μας προστατεύει!

NATO
Το πολυδιάστατο προσφυγικό ζήτημα συμπιέζει ασφυκτικά τη χώρα μας και αποτελεί μόνιμο όχημα για την επιβολή όλο και πιο αντιδραστικών σχεδιασμών, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛΛ., εδώ και μήνες, επιδίδεται σε συνεχείς υποχωρήσεις, μια με το καρότο - μια με το μαστίγιο, και συμμορφώνεται σε όλες τις προσταγές που εκπορεύονται από την Ε.Ε.

Στις....
Συνεχίζεται