Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Ζητείται «λογικός συμβιβασμός» έως το τέλος Μαρτίου

Με στόχο το, κατά Τσακαλώτο, «καλό σενάριο του Μαρτίου» και με διαπραγμάτευση σε δύο δόσεις, ξεκινά η νέα επιχείρηση της κυβέρνησης για τον «λογικό συμβιβασμό» με τους δανειστές.

 
Απέναντι σ’ αυτόν τον στόχο τίθενται εξ αρχής οι – με υπογραφή Τόμσεν – σκληρές απαιτήσεις του ΔΝΤ, η εσωτερική πολιτική και κοινωνική πόλωση, αλλά και οι παρενέργειες του έτερου ανοιχτού μετώπου στην Ευρώπη, του προσφυγικού...
Συνεχίζεται

Μαθήματα αστυνομικής βίας στην Πλ.Βικτωρίας-σύλληψη φωτορεπόρτερ

συλληψη φωτορεπορτερΠΗΓΗ:http://www.presspublica.gr/
Ακόμα ένα “μάθημα” αστυνομικής βίας παρέδωσαν το απόγευμα του Σαββάτου άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που όρμησαν στην Πλατεία Βικτωρίας χτυπώντας, σέρνοντας και ποδοπατώντας οποιονδήποτε βρέθηκε μπροστά τους, λειτουργώντας μάλλον στα πλαίσια “προληπτικής καταστολής”. Εκτός των άλλων συνελήφθη φωτορεπόρτερ από το..
Συνεχίζεται

«Η υπόθεση της Ελλάδας είχε προδοθεί πριν καν διεκδικηθεί»

Ζωή Κωνσταντοπούλου
Νέα σφοδρή επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, εκτιμώντας ότι η «κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να περάσει ο ασφαλιστικό, προσφέροντας ακόμα και κυβερνητικές θέσεις είτε σε διαφωνούντες εντός του ΣΥΡΙΖΑ είτε σε βουλευτές άλλων μικρότερων κομμάτων».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Real News» χαρακτήριζε τον πρωθυπουργό ως «καρικατούρα του εαυτού του. Ένα...
Συνεχίζεται

Η απάντηση του Αυτιά στο MEGA

Αυτός είναι οικοδεσπότης!....
Συνεχίζεται

«Περί φθοράς και απιστίας»

Είναι άραγε οι άνθρωποι κακοί; Ξέρω πως η κληρονομιά τους είναι γεμάτη αίμα και λυγίσματα, όμως δεν μπορώ να νιώσω αυτή τη σκοτεινιά. Όταν αγαπάνε, όταν ενώνονται, όταν συγχωρούν, δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι ζοφερό μέσα τους. Ακόμα κι όταν εκείνοι, γεμίζουν χαρακιές τον άνθρωπο  τους δεν μπορώ να πω με σιγουριά, πως είναι κακοί, πως ασχημαίνουν.
Του Γιώργου Δ. Λεμπέση
Λένε, πως γίνονται γοητευτικότεροι οι άνθρωποι τις στιγμές που προσπαθούν. Πως αυτό που τους κάνει να ομορφαίνουν, είναι η...
Συνεχίζεται

Παλιά μου τέχνη κόσκινο

Αμετανόητος και προκλητικός ο Νίκος Μιχαλολιάκος, χαιρέτησε ναζιστικά προσερχόμενος στη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής για τα Ίμια στην οδό Μεσογείων την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης και ο ίδιος κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου...
Συνεχίζεται

Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Διάψευση του σημερινού δημοσιεύματος των ΝΕΩΝ

Μαξίμου
Την πρόσληψη από την ελληνική κυβέρνηση της γερμανικής εταιρείας συμβούλων «Goetzpartners», διαψεύδει με σημερινή ανακοίνωση το Μαξίμου, απαντώντας στα σχετικά δημοσιεύματα.

«Ουδέποτε...
Συνεχίζεται

Ο Πέτρος και ο Κούλης δεν είναι πια φίλοι


Με την εφημερίδα «Δημοκρατία» και τον προέδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη τα έβαλε ο  συγγραφέας και πρωην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, με αφορμη το βιβλίο "Βασιλεύς Κωνσταντίνος Β' - 'Οσα ¨είπε¨ και Όσα...
Συνεχίζεται

Πληρωμένη συνέντευξη δημάρχου με τα λεφτά των πολιτών!

ΕΘΝΟΣ
Μια μέθοδος έμμεσης προβολής δημάρχων και περιοχών,  καλλιεργείται από ορισμένα ΜΜΕ. Σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια», μεγάλος δήμος της χώρας ανέθεσε μια τέτοιου είδους προβολή στις εκδόσεις «Έθνος»και το περιοδικό «Travel Book», περιλαμβάνοντας στη συμφωνία και συνέντευξη του δημάρχου!
Η...
Συνεχίζεται

Μπαλάφας στο MEGA: «Λίγο νερό βρε παιδιά...

Μπαλάφας στο MEGA: «Λίγο νερό βρε παιδιά, ένα ποτηράκι νερό δεν υπάρχει σε αυτό το μαγαζί;» (Video) - Media


...ένα ποτηράκι νερό δεν υπάρχει σε αυτό το μαγαζί;»
Συνεχίζεται

Υπηρέτες τηλεοπτικών αφεντάδων


Όλα τα μέσα για να συνεχιστεί το μόνιμο καθεστώς διαπλοκής, το οποίο χτίστηκε πάνω στην προσωρινότητα του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, χρησιμοποιούν τα κόμματα (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ) που επί δεκαετίες ωφελήθηκαν από αυτό το καθεστώς, αλλά και κόμματα που οφείλουν την ύπαρξή τους ή ελπίζουν να επιβιώσουν με την εύνοια των αφεντικών της ενημέρωσης - επικοινωνίας...
Συνεχίζεται

Η πρώτη του κινήματος Βαρουφάκη στο διαδίκτυο

Στις 9 Φεβρουαρίου ο Γιάνης Βαρουφάκης θα ανακοινώσει από το Βερολίνο την ίδρυση του Κινήματος για τη Δημοκρατία στην Ευρώπη (DiEM25) με στόχο «τον εκδημοκρατισμό των θεσμών της Ε.Ε.». Η πρεμιέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγινε ήδη! Η «Δημοκρατία στην Ευρώπη|Κίνημα 2025», θα έχει στο εξής παρουσία και στα social media, με λογαριασμούς τόσο στο Twitter όσο και στο Instagram.

«Το DiEM (Democracy in Europe | Movement 2025) είναι ...
Συνεχίζεται

Πρόθυμοι υπάρχουν


Το πολιτικό σκέλος της διαπλοκής

Μια τροπολογία εντελώς απλή στο περιεχόμενό της ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από κόμματα και πολιτικούς. Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν χθες στη Βουλή ασφαλώς θα προκάλεσαν έκπληξη στους ανυποψίαστους.
Οι χυδαιότητες και οι κορόνες περί «υπουργού της Βόρειας Κορέας» και περί «χουντικού Κοινοβουλίου» σε άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να προκαλέσουν μόνο το γέλιο. Τα πράγματα όμως είναι απείρως σοβαρότερα απ’ ό,τι φαίνονται...
Συνεχίζεται

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

«Έκρηξη» Μουζάλα κατά Ευρωπαίων για το προσφυγικό

Την αντίδραση του Γιάννη Μουζάλα προκάλεσε η επισήμανση στην έκθεση της Κομισιόν ότι η Ελλάδα έχει τρίμηνη διορία για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών. 

«Οι ροές ξεκινάνε από τα παράλια της Τουρκίας, δεν ξεκινάνε από την Ελλάδα. Έχει γίνει τόση κουβέντα για το ότι η Ελλάδα δεν φυλάει τα σύνορα. Βγήκε η frontex, την ίδια μέρα που γινόταν η σύνοδος των υπουργών και είπε ότι “η Ελλάδα φυλάει τα σύνορά της, δεν μπορείς στα θαλάσσια σύνορα να κάνει οτιδήποτε παραπάνω από αυτό που γίνεται”», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, για να προσθέσει:

«Θα παλέψω...
Συνεχίζεται

Κυνισμός και υποκρισία

Η Ευρώπη
Οσοι εξακολουθείτε να έχετε αυταπάτες για το πού πάει η σημερινή Ευρώπη, καλό είναι να διαβάσετε τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών του Βελγίου για τον φόρο Τόμπιν.

Ο κ. Βαν Οβερτβελντ δήλωσε ότι ένας τέτοιος φόρος, με τη μορφή που προωθείται, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός από τη χώρα του γιατί δεν εγγυάται την ασφάλεια της πραγματικής οικονομίας, ενδεχομένως να αυξήσει το κόστος χρηματοδότησης του δημόσιου χρέους και θα πλήξει τα συνταξιοδοτικά ταμεία. Πρωτοφανές; Σίγουρα.

Οι...
Συνεχίζεται

Πώς ένας συγγραφέας εξευτέλισε την υπουργό Μετανάστευσης της Δανίας

Στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη ένας φάκελος με μία επιστολή κι ένα παλιό δαχτυλίδι έφτανε στο γραφείο της υπουργού Μετανάστευσης της Δανίας Inger Støjberg. Είχε προηγηθεί μια πανευρωπαϊκή θύελλα αντιδράσεων, καθώς στο φως της δημοσιότητας είχε έρθει εκείνες τις μέρες η πρόθεση της Δανίας να δημεύει χρήματα και τιμαλφή των προσφύγων που περνούν τα σύνορα της.

 
Ανάμεσα στους πολλούς που ύψωσαν τη φωνή τους - ο Δανός συγγραφέας Christian Mørk, συγγραφέας επίσης και της επίμαχης επιστολής... που εξευτέλισε την υπουργό Μετανάστευσης της χώρας, στέλνοντας της μαζί με αυτή και το δαχτυλίδι της προσφυγοπούλας προγιαγιάς του, για να το δημεύσει εκ των υστέρων.

“Ο...
Συνεχίζεται

«Η Μέρκελ έχει πάθει νευρικό κλονισμό λόγω προσφυγικού»

Μέρκελ υποστηρίζει Γερμανός ψυχίατρος

Είναι τόσο αποφασισμένη να μην παραδεχθεί ότι έκανε λάθος κινήσεις, «που έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα»

Στα πρόθυρα της κατάρρευσης είναι η Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με έναν Γερμανό ψυχίατρο ο οποίος αποφάσισε να αναλύσει τη συμπεριφορά και τις κινήσεις της καγκελαρίου το τελευταίο διάστημα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ισχυρή κυρία της Γερμανίας είναι μία νάρκισσος σε νευρικό κλονισμό.

Κι όμως, σύμφωνα με...
Συνεχίζεται

Τα social media απέτυχαν

«Ντροπή!!!!», με τέσσερα θαυμαστικά, ήταν ένα από τα χιλιάδες σχόλια κάτω από ανάρτηση στο Facebook όπου ένας Γερμανός χρήστης έδινε την «είδηση». Μετανάστες εισέβαλαν στον ζωολογικό κήπο της πόλης Lostau, έσφαξαν μερικές κατσίκες και τις έφαγαν στον καταυλισμό προσφύγων που είχε στηθεί στην πόλη, έγραψε ο χρήστης του κοινωνικού δικτύου.
Η «είδηση» χτύπησε στην καρδιά των Γερμανών φορολογουμένων και των φιλόζωων, και έγινε viral ανάμεσα σε αυτούς που αντιδρούν στην είσοδο προσφύγων και μεταναστών στη Γερμανία. Με ένα τέτοιο, δυνάμει, πολυπληθές κοινό έτοιμο να αποδεχθεί για διαφορετικούς λόγους οποιαδήποτε μομφή κατά των προσφύγων, ήταν λογικό η ιστορία των – σχεδόν κανίβαλων – προσφύγων να..
διαδοθεί σε χρόνο ρεκόρ και να φθάσει σε εκατομμύρια Γερμανούς.
Το...
Συνεχίζεται

Τι να κάνουν...


Γελάσανε με τα χάλια τους…
Συνεχίζεται

Προς κατάργηση οδεύει το αγγελιόσημο

εσηεα
Έγγραφα πηγαινοέρχονται μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και των συνδικαλιστικών Ενώσεων των ΜΜΕ. Τη διαπραγμάτευση με τους δημοσιογράφους ο Γιώργος Κατρούγκαλος την ανέθεσε τον υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο, ο οποίος ήταν στο παρελθόν νομικός σύμβουλος της ΠΟΕΣΥ και γνωρίζει πολύ καλά τα συνδικαλιστικά στελέχη. Όπως όλα δείχνουν, οι πρόεδροι των συνδικαλιστικών Ενώσεων έχουν ήδη συμφωνήσει στην ένταξη του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ στον ενιαίο ΕΦΚΑ και συζητούν το…
Συνεχίζεται

Προσπάθησε να μπει στο σπίτι του από το παράθυρο και έπεσε από τον 4ο όροφο!


Σκληρές εικόνες – Ο άτυχος άνδρας είχε ξεχάσει τα κλειδιά του και  χρησιμοποίησε ένα σχοινί για να κατέβει από την ταράτσα του κτιρίου στο διαμέρισμά του από ανοιχτό παράθυρο, αλλά κατέληξε στο κενό...
Συνεχίζεται

Ξεμπλοκάρει το θέμα των τηλεοπτικών αδειών

Κάμερα μπροστά στη Βουλή
Αποφασισμένη να προχωρήσει μόνη της στον διαγωνισμό για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών εμφανίζεται η κυβέρνηση. Στην κατεύθυνση αυτή, κατατέθηκε στην Βουλή η τροπολογία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στην οποία σημειώνεται ότι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών θα οριστεί με διάταξη νόμου η οποία θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια του κοινοβουλίου.

Στην αιτιολογική έκθεση, επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση επιβάλλεται προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα ο διαγωνισμός «για την αδειοδότηση των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης, και να δημοπρατηθούν το συντομότερο δυνατό, οι σχετικές άδειες».

Επίσης επισημαίνεται ότι ...
Συνεχίζεται

«Μπλοκό-tica» 2016

Διαδήλωση αγροτών στην ΘεσσαλονίκηΠολύ μεγάλη συμμετοχή είχε το αγροτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, όπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έξω από τον χώρο της κλαδικής έκθεσης «Agrotica 2016» συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 15 χιλιάδες αγρότες.

Εξαιτίας της δυναμικότητας του συλλαλητηρίου, και υπό τον φόβο επεισοδίων, έπειτα από απόφαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, του προέδρου της Helexpo Τάσου Τζήκα και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ματαιώθηκαν τα προγραμματισμένα για το βράδυ στις 7 εγκαίνια της έκθεσης από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

Παρά το...
Συνεχίζεται

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

«Το πρωινό δικαστήριο - Ορκιστείτε Παρακαλώ»

«Το πρωινό δικαστήριο- Ορκιστείτε Παρακαλώ»Down Town κατά Λιάγκα

Το περιοδικό κυκλοφορεί με ένα τετρασέλιδο αφιέρωμα αρκετά επιθετικό για την ομάδα της πρωινής εκπομπής
Το περιοδικό Down Town, στο νέο του τεύχος, κυκλοφορεί με νέα σκληρή τετρασέλιδη επίθεση στον Γιώργο Λιάγκα και σε όλα τα μέλη της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1 με τίτλο: «Το πρωινό δικαστήριο – Ορκιστείτε Παρακαλώ», που υπογράφει η Δωροθέα Γιάννου.
«Αλίμονο αν είπες, αν έκανες, αν απάντησες κάτι ή αν φωτογραφήθηκες κάπως, κάπου που δεν θα αρέσει στον Γιώργο Λιάγκα. Από το αν είναι αρκετά celebrity ο αδερφός της Μενεγάκη και άρα δικαιούται να καταναλώνει τηλεοπτικό χρόνο, μέχρι ιδιαίτερα ευαίσθητα θέματα όπως το παιδί της Φωτεινής Δάρρα, ο πέλεκυς του Γιώργου είναι βαρύς και ασήκωτος» γράφει το Down Town.
«Κάπου εκεί αρχίζει το...
Συνεχίζεται

Η Επιστροφή

Επιστροφή!.. Οχι μόνο για τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο αλλά και για τον δικό μας Πέτρο Κωστόπουλο.
Αντιγράφουμε από σχετικό δελτίο Τύπου του τηλεοπτικού σταθμού Alpha:
Λίγοι είναι αυτοί που τολμούν να βάλουν φωτιά στις νύχτες μας.
Ο Πέτρος Κωστόπουλος είναι γεννημένος για τη «late night zone» της τηλεόρασης. Ή, όπως θα το λέγαμε εμείς, γεννημένος για να πυροδοτεί τη μεταμεσονύκτια οθόνη μας.
Δώδεκα χρόνια μετά την...

Συνεχίζεται

Νέο κλίμα λογοκρισίας στα σκαριά

 Αντα Ψαρρά
Σκηνικό «Χυτήριου» στήνουν τα ΜΜΕ και μερίδα πολιτικών με αφορμή μια θεατρική παράσταση με θέμα τη δικαιοσύνη, βασισμένη μεταξύ άλλων στα πρακτικά της δίκης της «17 Νοέμβρη» και στο βιβλίο του Σάββα Ξηρού.

Στην ευρωπαϊκή και στην ελληνική λογοτεχνία, στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στη ζωγραφική συχνά αποτυπώθηκαν με πολλαπλούς τρόπους οι ιστορίες των μεγαλύτερων εγκληματιών του κόσμου κι αυτή εξάλλου είναι μια ομορφιά στην ελευθερία της τέχνης και της έκφρασης.

Στην...
Συνεχίζεται

Οι αποδοκιμασίες στον Μουζάλα και η οργισμένη απάντηση του

Ένταση επικράτησε αργά το απόγευμα στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό με ομιλητή τον Γιάννη Μουζάλα​.

 
Διαδηλωτές του αντιεξουσιαστικού χώρου, μπήκαν στην αίθουσα φωνάζοντας συνθήματα και εμποδίζοντας τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να μιλήσει.

Οι...
Συνεχίζεται

Φινλανδία, ο νέος οικονομικός ασθενής της Ευρώπης

Χρόνια ύφεση, ανεργία και αποστροφή για τις μεταρρυθμίσεις της ελεύθερης αγοράς. Μπορεί όλα αυτά να θυμίζουν κάτι από Ελλάδα, όμως είναι συμπτώματα που αφορούν τον επόμενο ασθενή της Ευρώπης. Στο «κρεβάτι» του Ευρωπαίου ασθενή η άλλοτε ακλόνητη σκανδιναβική οικονομία. Πιο συγκεκριμένα, η Φινλανδία!

 
Την ίδια στιγμή που ο ευρωπαϊκός Νότος, τα λεγόμενα PIGS (Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία) κατά τα έξι χρόνια της οικονομικής κρίσης, «προσπαθούν να βγουν από την ύφεση – κάποια με μεγαλύτερη επιτυχία απ’ ότι άλλα – η Φινλανδία υποκύπτει στη δική της», γράφει το αμερικανικό δίκτυο Bloomberg.

Υπενθυμίζεται ότι...
Συνεχίζεται

«Τορπίλη» ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα

Δυσοίωνες προβλέψεις από το ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία
Η νεοφιλελεύθερη σκοπιά που προσεγγίζει τα θέματα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αγγίζουν και τη χώρα μας, ειδικά αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που μεταδίδει η Huffington Post και θέλουν το ΔΝΤ να επιμένει πως το βάρος των περικοπών στο ασφαλιστικό θα πρέπει να βαρύνει τον μέσο Έλληνα και να «κλωτσάει» στην αύξηση των εργοδοτικών εισφορών.

Την ώρα που οι συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους ευρωπαίους δανειστές δείχνουν να έχουν βρει ένα βηματισμό, πληροφορίες θέλουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να απορρίπτει τη συμφωνία και επιμένει ότι το βάρος των περικοπών πρέπει να βαρύνει τον μέσο Έλληνα.

Δημοσίευμα της Huffington Post, θέλει το Ταμείο να αφήνει ...
Συνεχίζεται

Σάκος πυγμαχίας

Σάκος πυγμαχίας
Κακά μαντάτα για την Ελλάδα από την Ευρώπη. Τούτη τη φορά το θέμα δεν είναι η λιτότητα και τα μνημόνια, αλλά το προσφυγικό. Δεξιές και κεντροδεξιές κυβερνήσεις μιλούν για έξοδο της χώρας μας από τη Συνθήκη Σένγκεν επειδή, όπως ισχυρίζονται, δεν μπορεί να ...
Συνεχίζεται

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Βουλευτής ΠΑΣΟΚ: Ο Θεός να με συγχωρέσει που ψήφισα το σύμφωνο συμβίωσης

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος ζήτησε από παπάδες να προσευχηθούν για αυτόν και να ζητήσουν από τον Θεό να τον συγχωρέσει γιατί ψήφισε το Σύμφωνο Συμβίωσης.

 
Μιλώντας στον...
Συνεχίζεται

Ροκανίζουν το χρόνο οι μέτοχοι του MEGA

Mega logo
Καμία σημαντική εξέλιξη δεν αναμένεται από τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του MEGA. Οι εκδότες – μεγαλομέτοχοι του καναλιού φαίνεται ότι έχουν αποφασίσει να ροκανίσουν το χρόνο και να εξαντλήσουν κάθε προθεσμία, πριν βάλουν το χέρι στην τσέπη, υλοποιώντας την απόφασή τους να προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με...
Συνεχίζεται

«Πάλιωσαν» τα smartphones

«Πάλιωσαν» τα smartphones - Ξεπερνιέται η εποχή τους και αρχίζει η κυριαρχία του «Ίντερνετ των Πραγμάτων» - Media
Τα smartphones αρχίζουν να γίνονται ξεπερασμένα. Τα επόμενα που θα μείνουν πίσω θα είναι τα δημοφιλέστατα σήμερα "apps".

Η αγορά ενός καινούργιου smartphone άρχισε να γίνεται τόσο συναρπαστική, όσο και η αγορά ενός καινούργιου ψυγείου. Τα τηλέφωνα είναι στο σημείο που ήταν τα laptops πριν από δέκα χρόνια. Οι λειτουργίες τους - και το design τους σιγά σιγά - είναι πια συγκεκριμένες και κατανοητές. Οι μόνες αλλαγές που γίνονται πλέον είναι κάποιες σταδιακές βελτιώσεις. Να γίνουν λίγο πιο λεπτά, να αποκτήσουν λίγη μεγαλύτερη ισχύ ή ένα...
Συνεχίζεται

Το "μυστικό" του Άδωνι στον Μητσοτάκη

Άδωνις - Κυριάκος Ένα «μυστικό» σιγοψιθύρισε στο αυτί του προέδρου του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της  προ ημερησίας συζήτησης για το...
Συνεχίζεται

Κοντρα Μητσοτάκη - Κατρούγκαλου για τις «αναλήθειες και ανακρίβειες» του Βήματος

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του αναφέρθηκε εκ νέου στο δημοσίευμα του Βήματος που έκανε λόγο για δήθεν διορισμούς που υποσχόταν ο Γιώργος Κατρούγκαλος με προμήθεια 12%...
Συνεχίζεται

Ο Αβραμόπουλος απαντά στη Le Monde για τη Σένγκεν

Ο Αβραμόπουλος απαντά στη Le Monde για τη Σένγκεν - Media
Ο Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος διαψεύδει πως το Κολλέγιο των Επιτρόπων συνεδριάζει σήμερα για να "πετάξει" την Ελλάδα από τη συνθήκη Σένγκεν, όπως ανέφερε σε χθεσινό δημοσίευμα της η γαλλική εφημερίδα Le Μonde.

«Δεν μιλάμε ούτε για...
Συνεχίζεται

Παναγιωτάκης και Μεμής ανοίγουν ραδιοφωνικό σταθμό

Παναγιωτάκης - Μεμής
Η κεντροαριστερά αποκτά φωνή στα ερτζιανά

Μετά από ένα διάστημα περισυλλογής και έρευνας, λέγεται ότι ξεκίνησαν πάλι – σε νέες βάσεις αυτή τη φορά όμως, οι συζητήσεις για τη δημιουργία ραδιοφωνικού σταθμού από το Action24 του Διονύση Παναγιωτάκη.

Το...
Συνεχίζεται

Δέσμευσαν περιουσίες μεγαλοκαταθετών της «Λίστας Μπόργιανς»

Οι οικονομικοί εισαγγελείς διέταξαν τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για εικοσιτέσσερις καταθέτες που περιλαμβάνονται στη «Λίστα Μπόργιανς» και ήδη ετοιμάζουν τα επόμενα πακέτα αντίστοιχων εντολών, τόσο για τους καταθέτες που εμφανίζονται στη λίστα που παραδόθηκε από το κρατίδιο της Βορείου Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όσο και στην αποκαλούμενη λίστα «χαρτοφυλακίων», όπου τα ποσά είναι πολύ μεγαλύτερα.

 
Η ...
Συνεχίζεται

Στα άκρα Τσίπρας - Μητσοτάκης για το ασφαλιστικό

Σφοδρή ήταν η πρώτη σύγκρουση Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή με αφορμή τις προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Ο πρωθυπουργός επέρριψε ευθύνες στις κυβερνήσεις Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ και κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη πως αρνείται τον διάλογο με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. ως την «πιο επιβλαβή στην μεταπολιτευτική ιστορία».
Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισαν την αντιπαράθεσή τους επί του προσωπικού και κατά τις δευτερολογίες τους με τον πρωθυπουργό, στην τριτολογία του, να κάνει λόγο για την ανάγκη να υπάρξει «ένας ουσιαστικός διάλογος στην πραγματικότητα των προτάσεων, όχι στην ...
Συνεχίζεται

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Το «ηλίθιε» αφορά και σας... ηλίθιοι!

Σόιμπλε
Ολοι όσοι την «καταβρήκαν» επειδή ο Σόιμπλε ήταν προσβλητικός απέναντι στον Ελληνα πρωθυπουργό στο Νταβός, ερμηνεύουν τη φράση του «είναι η εφαρμογή, ηλίθιε» καταπώς τους συμφέρει.

Θεωρούν ότι γελοιοποιεί τον Τσίπρα, αλλά τους ίδιους δεν τους αφορά. Αυτοί δικαιούνται να πανηγυρίζουν γιατί ο αντίπαλός τους ξεφτιλίζεται. Κι όμως τους αφορά και πολύ μάλιστα.

Αυτοί ήταν...
Συνεχίζεται

Το blame game της Ευρώπης με τη Σένγκεν

Πίσω από ένα ακόμη blame game κι ένα μπαράζ διπλωματικών – όσο και απειλητικών – διατυπώσεων κρύβει η Ευρώπη τον νέο μεγάλο εκβιασμό προς την Ελλάδα για το προσφυγικό και την, επί της ουσίας, κατάργηση της Συνθήκης Σένγκεν.

 
Μέσα από ένα κύμα διαρροών, διαψεύσεων και βελτιωμένων διατυπώσεων, η πραγματικότητα που φαίνεται να διαμορφώνεται για τη χώρα μας μετά και τη χθεσινή σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ είναι η εξής: Η Ελλάδα έχει, στην πράξη, περιθώριο τριών μηνών για να προχωρήσει στις «βελτιώσεις» που ζητούν οι εταίροι για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών, ειδάλλως θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο διετούς αναστολής της συνθήκης Σένγκεν – ήτοι, όποια ευρωπαϊκή χώρα το επιθυμεί θα μπορεί να κλείσει τα εσωτερικά σύνορά της τουλάχιστον για δύο χρόνια...
Συνεχίζεται

Σπίρτζης: Προσφυγή στη δικαιοσύνη για το «λασπογράφημα» των «Νέων»

Η λυσσαλέα προσπάθεια τους να πλήξουν την κυβέρνηση και τα στελέχη της θα συνεχίσει να πέφτει στο κενό και να γυρίζει μπούμερανγκ στους διοργανωτές και εκτελεστές της, αναφέρει ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης, απαντώντας σε δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν σε «αδιαφανείς διαδικασίες στην ανάθεση έργων από τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά» και τα οποία επικαλούνται πέντε βουλευτές του Ποταμιού σε ερώτηση που κατέθεσαν προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.


Ο Χρήστος Σπίρτζης, που προαναγγέλλει...
Συνεχίζεται

«Ωδή» Ζωής στους πρώην συντρόφους για τον έναν χρόνο ΣΥΡΙΖΑ

Με βολές κατά ριπάς κατά των πρώην συντρόφων της τίμησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου την επέτειο του ενός χρόνου διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

 
Σε ένα χειμαρρώδες άρθρο υπό τον τίτλο «Ένας χρόνος μετά»  στην προσωπική της ιστοσελίδα, η πρώην πρόεδρος της Βουλής εξαπολύει δριμύτατες προσωπικές και ονομαστικές επιθέσεις στον πρωθυπουργό και τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης καταγγέλλοντας ...
Συνεχίζεται

«Πόλεμος» στη Βουλή για το σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ και την τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες

«Πόλεμος» στη Βουλή για το σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ και την τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες - Media
Χαρακτηριστικά πολέμου λαμβάνει πλέον η αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την τροπολογία με την αδειοδότηση των καναλιών ενώ αφορμή για να «ανάψουν τα αίματα» έδωσε το σποτάκι που προβλήθηκε στην κυριακάτικη εκδήλωση ενός χρόνου διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Θα τα πούμε και την Παρασκευή αν διανοηθείτε να φέρετε την τροπολογία» τόνισε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, προαναγγέλοντας ουσιαστικά ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να στηρίξει την ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση για να «ξεπαγώσει» ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.

Παράλληλα, επικριτικός στάθηκε απέναντι στη κυβέρνηση ο Νίκος Δένδιας για το...
Συνεχίζεται

Η πρώτη ευθεία αντιπαράθεση Τσίπρα-Μητσοτάκη

Τσίπρας - Μητσοτάκης
Ολομέτωπη επίθεση προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης που κυβέρνησαν στο παρελθόν αναμένεται να εξαπολύσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, στην πρώτη του πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός θα προσέλθει άλλωστε στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 18.30, έχοντας διεξαγάγει χτες μια συνάντηση «σε καλό κλίμα» με τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων, στους οποίους άλλωστε ανακοίνωσε αλλαγές στους συντελεστές των εισφορών.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται σήμερα στην τοποθέτησή του να αναλύσει διεξοδικά την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων, στρέφοντας τα βέλη του προς τους πολιτικούς υπευθύνους αυτής της κατάστασης, δηλαδή τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθώντας αυτή τη σκληρή γραμμή, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται...
Συνεχίζεται

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Η παγίδα του «νέου Grexit» στο προσφυγικό


Δύο εσωτερικοί ευρωπαϊκοί πόλεμοι κι ένα μεγάλο παζάρι, το παζάρι με την Τουρκία του Ερντογάν, διαμορφώνουν και κρίνουν την παγίδα του νέου Grexit στο προσφυγικό – την παγίδα «έξωσης» και απομόνωσης της Ελλάδας, ή και πλήρους διάλυσης, της Σένγκεν.


Ήδη ...
Συνεχίζεται

«Φωτιά» πήραν τα social media με το πανό που δίνει κουράγιο στον Τσίπρα (Photos)

«Φωτιά» πήραν τα social media με το πανό που δίνει κουράγιο στον Τσίπρα (Photos) - Media
«Αλέξη σε αγαπάμε. Αλέξη!! ψηλά το κεφάλι» είχε γράψει στο αυτοσχέδιο πανό η οπαδός του ΣΥΡΙΖΑ που βρισκόταν στο γήπεδο του Τάε Κβο Ντο για να παρακολουθήσει την ομιλία του Πρωθυπουργού, προκαλώντας αναρίθμητα σχόλια από τους χρήστες των social media.
Το ορθογραφικό λάθος που...
Συνεχίζεται

Στα σκαριά νέα «μαύρη λίστα» οφειλετών στην εφορία

Στα σκαριά  νέα «μαύρη λίστα» οφειλετών στην εφορία - Media
Χιλιάδες email στέλνει το υπουργείο Οικονομικών σε οφειλέτες καλώντας σε άμεση ρύθμιση χρεών. Ρυθμίστε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σας, ή αλλιώς σύντομα θα δείτε το όνομά σας στη νέα μαύρη λίστα του υπουργείου Οικονομικών.

Αυτό θα είναι το μήνυμα το οποίο θα αποτυπώνεται σε δεκάδες χιλιάδες ηλεκτρονικές επιστολές τις οποίες προετοιμάζεται να στείλει η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΓΓΔΕ σε όσους χρωστούν στην εφορία περισσότερα από 150.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το...
Συνεχίζεται

Διαφημίσεις του Δήμου Αθηναίων στο marketnews με έδρα την Κύπρο!

pikellow- 2
Την απόφαση να διαθέσει 500 ευρώ για τη διαφήμιση των δραστηριοτήτων του ΟΠΑΝΔΑ στο σάιτ marketnews.gr έλαβε το ΔΣ του. Το ποσό αρχικά ήταν 1.500 ευρώ για ένα διαφημιστικό banner, αλλά στη συνέχεια μειώθηκε στα 500 ευρώ. Το πλέον...
Συνεχίζεται

Ο κ. αντιπρόεδρος της Ν.Δ., αρνητής του Ολοκαυτώματος



Η πολιτεία τιμά μεθαύριο την Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος. Οι επίσημες όμως τελετές δύσκολα κρύβουν ότι το δηλητήριο του αντισημιτισμού εξακολουθεί να διαχέεται στη δημόσια ζωή και να αναπαράγεται από τα μέσα ενημέρωσης, ενώ η χώρα μας κατέχει τα πρωτεία στην κυκλοφορία ποικίλων εντύπων και βιβλίων που έχουν αποκλειστικό στόχο τον «αιώνιο Εβραίο», με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα το περιβόητο πλαστογράφημα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών».
Στον χώρο της πολιτικής δεν είναι μόνο η Χρυσή Αυγή που ως γνήσια ναζιστική οργάνωση αντιγράφει την αντισημιτική προπαγάνδα του Τρίτου Ράιχ. Στην ίδια κατεύθυνση στρατεύονται και...
Συνεχίζεται

Ξεμένει από χρήματα ο «Αθήνα 9.84» και τα κόβει από τους συμβασιούχους του

Τους «μαγειρεύουν» περικοπές, θα πληρώνονται με ένα συγκεκριμένο ποσό το επόμενο διάστημα και όχι αναλόγως τη σύμβασή τους.
Γύρω στα 500 ευρώ θα παίρνει ο καθένας τους για τους 4-5 μήνες που ακολουθούν και, μετά, βλέπουμε. Ιδού το σχετικό mail που τους έστειλαν την Παρασκευή καλώντας τους αύριο Δευτέρα στην Τεχνόπολη (όχι για κάποια συναυλία, αλλά) για επώδυνες ανακοινώσεις. 



Μπορεί...
Συνεχίζεται

Το βίντεο για τον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ

Το βίντεο για τον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ
… που πρόβαλε η ΕΡΤ και προκάλεσε αντιδράσεις...
Συνεχίζεται

Επίθεση στην αντιπολίτευση, άνοιγμα τους αγρότες

Αλέξης Τσίπρας«Ένα χρόνο πριν ξεκινήσαμε μαζί με τον ελληνικό λαό το ταξίδι στο όνειρο και την ελπίδα. Αναμετρηθήκαμε με την ιστορία. Τολμήσαμε να πάρουμε στις πλάτες μας ευθύνες μεγαλύτερες από το μπόι μας. Πατάμε γερά στα πόδια μας και προχωράμε» δήλωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της εκδήλωσης στο κατάμεστο Τακ Κβον Ντο. 
Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ο αγώνας για την αλλαγή δεν είναι θεωρίες σε βιβλία, αλλά καθημερινή πράξη και υπογράμμισε ότι συγκρουστήκαμε με το συντηρητικό κατεστημένο που επιμένει δογματικά σε συνταγές λιτότητας και ισχυρίζεται πως δεν φταίνε οι συνταγές αυτές, αλλά η εφαρμογή τους...
Συνεχίζεται

Γραφείο ανταποκριτών στο Ηράκλειο για την “Εφ.Συν”

εφημεριδα συντακτων Τσιπρας
Ανταποκριτικό γραφείο άνοιξε η «Εφημερίδα των Συντακτών» στην Κρήτη. Τα...
Συνεχίζεται