Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Το «σχέδιο ανατροπής» Τσίπρα και η απάντηση Σαμαρά


Η αναφορά του Αλέξη Τσιπρα στο “σχέδιο ανατροπής” της νέας κυβέρνησης με τη συνεργασία του Αντώνη Σαμαρά προκάλεσε την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού. “Ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να ντρέπεται”, αναφέρει σε δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς.

Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας “κάθε βήμα της νέας κυβέρνησης ήταν ναρκοθετημένο”.  “Μας είχαν στήσει παγίδα οι πιο επιθετικές συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης, σε συνεργασία με την κυβέρνηση Σαμαρά, για να μας ρίξουν στα βράχια πριν καλά-καλά αναλάβουμε την κυβέρνηση. Με στόχο τη χρηματοπιστωτική ασφυξία και την ανατροπή της κυβέρνησης. Με στόχο δηλαδή τη...
Συνεχίζεται

Σε νέα φάση το γαλάζιο ψυχόδραμα

Τετράμηνη παράταση - μορατόριουμ, όπως και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με την ευρωζώνη, ή άμεση εκκαθάριση του εσωκομματικού τοπίου είναι το δίλημμα της στενής ομάδας του Αντώνη Σαμαρά στην προσπάθειά του να παραμείνει στην ηγεσία της Ν.Δ.

Μπορεί η εσωκομματική ένταση να υποχώρησε λόγω των δραματικών διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης, όμως το ψυχόδραμα της Ν.Δ. εισέρχεται σε νέα φάση, εξαιτίας ...
Συνεχίζεται

Μια εικόνα... χίλιοι φόβοι για τον Ντράγκι - ΦΩΤΟ

Μια εικόνα... χίλιοι φόβοι για τον Ντράγκι - ΦΩΤΟ
Τη δίνη του αποπληθωρισμού μέσα από την πτώση των τιμών στα είδη κατανάλωσης διεθνώς και το σπιράλ των υφεσιακών πιέσεων που προκαλεί, καταγράφει με μια εικόνα το περιοδικό Economist.
Το κόστος του αποπληθωρισμού έχει μεγάλο ειδικό βάρος στις οικονομίες: όταν οι τιμές υποχωρούν και η κατανάλωση χαμηλώνει τότε και οι επενδύσεις σταματάνε σχεδόν απότομα και κατακόρυφα.
Η εικόνα της βουτιάς των τιμών μιλά από μόνη της...
Συνεχίζεται

Βαρουφάκης: Αν χρειαστεί θα βάλω έκτακτο φόρο

Βαρουφάκης: Αν χρειαστεί θα βάλω έκτακτο φόρο - ΒΙΝΤΕΟ
"Εαν χρειαστεί να βάλω έκτακτο φόρο θα το κάνω αλλά θα το κάνω σε αυτούς που έχουν να πληρώσουν" είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης προσθέτοντας...
Συνεχίζεται

«Ζηλεύει» ο Άδωνις τη δόξα Bαρουφάκη και «κράζει» στο Twitter


 
«Το χρήμα πολλοί εμίσησαν, τη δόξα ουδείς», λέει το γνωστό λαϊκό ρητό, το οποίο φαίνεται να ταιριάζει στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος δεν αντέχει να μην είναι βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας με κάθε τρόπο.

Με ανάρτησή του στο twitter, σχολιάζει σκωπτικά τις ομολογουμένως συχνές...
Συνεχίζεται

Nτάισελμπλουμ: Tι πραγματικά είπα στο αυτί του Βαρουφάκη

Τη δική του εκδοχή για το τι ψιθύρισε στο αυτί του Γιάνη Βαρουφάκη έδωσε για πρώτη φορά ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στην επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα, στις 30 Ιανουαρίου.

Ο επικεφαλής του Eurogroup μιλώντας σε εκπομπή του ολλανδικού τηλεοπτικού σταθμού VARA  είπε: «Του είπα ότι...
Συνεχίζεται

Άνθιμος: Δεν μ’ αρέσει το ντύσιμο και το… ύφος του Βαρουφάκη



Λίγο… μπερδεμένος φαίνεται να είναι ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος σχετικά με το αν συμπαθεί ή όχι τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που θα προβληθεί το Σάββατο στο κανάλι «Ε», ο μητροπολίτης Άνθιμος αποδοκίμασε ....
Συνεχίζεται

Δύο... Μητσοτάκηδες για τη διαδοχή στη ΝΔ;

Δίπολο διαδοχής φτιάχνει εντός ΝΔ η… οικογένεια Μητσοτάκη, όπως τουλάχιστον έδειξε σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του κόμματος.

«Εάν η Ντόρα δεν τρολάρει τον… αδελφό της και τον Αντώνη Σαμαρά μαζί, τότε...
Συνεχίζεται

Ισχυρό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση


Καθαρή επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου και του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητά του ως πρωθυπουργός δείχνουν τα στοιχεία δημοσκόπησης της εταιρείας Metron Analysis, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».
Ενδεικτικά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση  ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει...
Συνεχίζεται

Τσίπρας σε υπουργούς: Λιγότερα λόγια, περισσότερα έργα

Λιγότερα λόγια και περισσότερα έργα, ζήτησε από τους υπουργούς του ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του, στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο στο οποίο θα τεθούν επί τάπητος οι πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. «Σας καλώ να εργαστείτε σκληρά για την υλοποίηση της λαϊκής εντολής. Με λιγότερα...
Συνεχίζεται

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

H κακή πλευρά των Γερμανών, ηττήθηκε, ευτυχώς, απ' την καλή

H κακή πλευρά των Γερμανών, ηττήθηκε, ευτυχώς, απ' την καλή

Οι φωτογραφίες που δείχνουν πώς η λαϊκίστικη καμπάνια της Bild της γύρισε μπούμερανγκ
Δυσφημιστική καμπάνια κατά της Ελλάδας με σύνθημα «Πείτε «όχι» στους άπληστους Έλληνες» ξεκίνησε η γερμανική εφημερίδα Bild, μία ημέρα πριν το αίτημα για παράταση του προγράμματος περάσει από ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή.


Η εφημερίδα έχει...
Συνεχίζεται

Το μυστικό όπλο της κυβέρνησης


Κατά γενική ομολογία, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ξεκίνησε και πολύ καλά -αφού αναγκάστηκε να πάρει διαζύγιο από όλες σχεδόν τις σημαντικές προεκλογικές της υποσχέσεις- αλλά αυτό της έκανε καλό, αφού...
Συνεχίζεται

Ζημίες 15 εκατ. ευρώ για τον ΑΝΤ1 το 2013

FINAL ANT1 LOGO
Αρνητικός ο ισολογισμός του ΑΝΤ1 για το 2013. Η εταιρεία του τηλεοπτικού σταθμού εμφάνισε ζημίες προ φόρων ύψους 12.034.302 ευρώ το 2013 έναντι ζημιών προ φόρων 230.435 ευρώ το 2012. Ο κύκλος εργασιών της ΑΝΤ1 TV μειώθηκε σε 65.539.084 ευρώ το 2013 από 77.038.903 το 2012. Οι βραχυπρόθεσμες τραπεζικές υποχρεώσεις της εταιρείας ανέβηκαν στα 148.922.650 ευρώ το 2013 από 135.113.848 ευρώ και οι μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις σε 72.999.477 ευρώ από...
Συνεχίζεται

Πάνω από 150 χιλιάδες δανειολήπτες στον νόμο Κατσέλη*


Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΠΟΙΖΩ, τα οποία προέρχονται από το Ειρηνοδικείο της Αθήνας:
-Από τις 150.693 αιτήσεις οι 28.686 έχουν κατατεθεί στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας. 


-Στο Ειρηνοδικείο Αθηνών έχουν ήδη συζητηθεί 4.565 αιτήσεις και στα Ειρηνοδικεία της υπόλοιπης επικράτειας 21.495 αιτήσεις. 


-Στο ...
Συνεχίζεται

Σύγκρουση με τους μιντιάρχες ή συμφωνία “αρχών”;

στουντιο-ροη
ΜΜΕ με κανόνες ή μία από τα ίδια;Γράφει ο Marketing Week Editor
«Εφαρμόζουμε άμεσα το θεσμικό πλαίσιο για τον έλεγχο των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και άλλων μέσων ενημέρωσης. Βάζουμε τέλος στα χαριστικά δάνεια που παραχωρούνται συνήθως με όρους αδιαφανείς και προχωράμε σε προκήρυξη διαγωνισμών για ανοικτή, διαφανή και σύμφωνη με τους ισχύοντες νόμους αδειοδότηση όλων των ραδιοτηλεοπτικών μέσων που εκπέμπουν στην πατρίδα μας»…
Συνεχίζεται

Οι «πειρατές των αγορών» που φόρεσαν το κοστούμι της πολιτικής


Αυτούς που σκηνοθετούν και κερδίζουν από την κρίση παρουσιάζει η «Εφημερίδα των Συντακτών». Απαντώντας στο ερώτημα: «ποιοί είναι αυτοί που αλλάζουν τα τραπεζικά κοστούμια με τα πολιτικά;», η εφημερίδα γράφει πως οι «πειρατές των αγορών» ζουν και βασιλεύουν ενορχηστρώνοντας στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο τη συνέχιση της κρίσης προς όφελος των πρώην αφεντικών τους. Μόντι, Πρόντι, Παπαδήμος, λόρδος Μάντελσον, Μπόρχες, Σάδερλαντ, Πόλσον και Ρούμπιν είναι μερικοί από τους...
Συνεχίζεται

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Δεν τους πιάνεις πουθενά!

Αυτά τα χιουμοριστικά δίδυμα στον ΒΗΜΑ FM δεν βολεύονται με τίποτα. Εκεί που είχαν να κοροϊδεύουν το πρωί κανένα Γιακουμάτο ή τη Ραχήλ Μακρή και να κάνουν παράλληλα «σφοδρή» κριτική στις μη δημοκρατικές διαδικασίες εντός και εκτός κομμάτων και στον τρόπο λήψης αποφάσεων χωρίς καμιά συζήτηση, τώρα επικρίνουν τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί –άκουσον άκουσον- έκανε 10 ώρες συνεδρίαση και ακούστηκαν οι παρατηρήσεις όλων των στελεχών.
Μετά τους έφταιγε ότι...
Συνεχίζεται

“Μήνυμα” Παπαδημούλη για τον ειδικό φόρο τηλεόρασης


Ως «μήνυμα» ερμηνεύεται η κατάθεση ερώτησης στο Ευρωκοινοβούλιο από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη για τα χαμένα έσοδα από την αναβολή είσπραξης του ειδικού φόρου τηλεόρασης την τελευταία πενταετία. Η ...
Συνεχίζεται

Το μήνυμα Τσίπρα και τα αριστερά «όχι» στη συμφωνία

Τετράμηνη ανακωχή, παράλληλη με την «ευρωπαϊκή εκεχειρία», δείχνουν όλοι οι οιωνοί στο ταραγμένο πολιτικό στερέωμα της αριστεράς – μια ανακωχή, όμως, με διαρκή επιφυλακή και με όλες τις δυνάμεις επί ποδός.
Η ρελάνς του Αλέξη Τσίπρα χθες το βράδυ και η ψηφοφορία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επί της απόφασης του Eurogroup έβαλε φρένο στα δημόσια πυρά και τις αντιδράσεις για τον «έντιμο συμβιβασμό». Το κλίμα όμως παραμένει εύφλεκτο, πόσο μάλλον αφού ακόμη είναι άγνωστο εάν η συμφωνία θα έλθει τελικά προς ψήφιση ή όχι από την Βουλή.
Τα οκτώ «όχι» και λευκά που μετρήθηκαν στην άτυπη ψηφοφορία, μαζί με τις αρκετές απουσίες, αφήνουν ...
Συνεχίζεται

Ο Βαρουφάκης ο χαμένος γιος του Δία, ο «walking debt»


Ένα βίντεο-παρωδία για τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη δημιούργησαν οι συντελεστές του σατιρικού σόου Neo Magazin Royale.

Το βίντεο σε ρυθμούς σκληρού ροκ ξεκινά με μια ...
Συνεχίζεται

Σακελλαρίδης: Έχουμε πρόβλημα ρευστότητας

Σακελλαρίδης: Έχουμε πρόβλημα ρευστότηταςΤην ύπαρξη προβλημάτων ρευστότητας για την ελληνική οικονομία αναγνώρισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ραδιοσταθμό BHMA FM 99,5, προαναγγέλλοντας «νομοθετικά μέτρα, τα οποία θα διευκολύνουν την εισροή χρημάτων στο ελληνικό Δημόσιο». Ο ίδιος ωστόσο έσπευσε να υποστηρίξει ότι τα χρηματοδοτικά κενά είναι ένα ζήτημα «που αφορά και τους εταίρους μας».

«Προβλήματα ρευστότητας υπάρχουν στην ελληνική οικονομία. Αυτό είναι ...
Συνεχίζεται

Τι είπε ο Φλαμπουράρης για νέα παράταση-Το καλοκαίρι το αφορολόγητο των 12.000


 

Θα ζητηθεί κι άλλη, δίμηνη παράταση, εάν η Αθήνα δεν καταφέρει να συγκεντρώσει τα χρήματα για να αποπληρωθεί η δόση στο ΔΝΤ, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.
Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι «αν δεν έχουμε μαζέψει το 1,4 και έχουμε μαζέψει 0,8 θα ζητήσουμε παράταση δύο μηνών». Ερωτηθείς σχετικά υποστήριξε ότι  «δεν θα γίνει πιστωτικό γεγονός, δεν τους συμφέρει ούτε αυτούς ούτε εμάς».
Ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ακόμη ότι «υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας αλλά...
Συνεχίζεται

Aρνούνται να παραιτηθούν τα golden boys της HSBC παρά το σκάνδαλο




Αρνούνται να παραιτηθούν τα αφεντικά της  HSBC παρά τις εκκλήσεις των Βρετανών βουλευτών στον απόηχο της αποκάλυψης του πρόσφατου μεγάλου σκανδάλου φοροδιαφυγής

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Ελβετικής τράπεζας Ντάγκλας Φλίντ και Στιούαρτ Γκιούλιβερ σε ακρόαση στο βρετανικό κοινοβούλιο ανέλαβαν συλλογικά την ευθύνη για το γεγονός ότι επέτρεπαν σε πελάτες να φοροδιαφεύγουν.

Ο Γκιούλιβερ δήλωσε όμως...
Συνεχίζεται

«Ακολουθήσαμε τον Γιάνη Βαρουφάκη και ΑΥΤΟ είναι ένα συνηθισμένο 24ωρο του»


Με μεγάλη δόση χιούμορ ο Κώστας Μανιάτης παρουσιάζει στο ipop.gr το... 24ωρο του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Ένα τυπικό 24ωρο του Γιάνη Βαρουφάκη ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια σας. Κρατήστε την ανάσα σας. Μας άφησε να...
Συνεχίζεται

Μηνιαία ανάλυση των αποπληρωμών της Ελλάδας για το 2015

Jo Di 6
Η μηνιαία ανάλυση των αποπληρωμών που καλείται να κάνει η Ελλάδα προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και τους κατόχους εντόκων γραμματίων για το 2015.
Βλέπουμε πως το συνολικό ποσό το οποίο καλείται να αποπληρώσει η Ελλάδα για το 2015 είναι 29,1 δισ. ευρώ εκ των οποίων 7,6 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ, 6,7 δισ. ευρώ προς την ΕΚΤ και άλλα 14,8 δισ. ευρώ προς τους κατόχους εντόκων γραμματίων.
Η...
Συνεχίζεται

Βαρουφάκης στο Charlie Hebdo: «Να σταματήσει η τιμωρητική λιτότητα»


Συνέντευξη στο πρώτο τεύχος του Charlie Hebdo μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στα γραφεία του παραχώρησε ο Γ. Βαρουφάκης, ο οποίος παρομοιάζει με μεσαιωνικά γιατροφόσια την ευρωπαϊκή συνταγή της λιτότητας. 
Επτά εβδομάδες μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι, κυκλοφορεί και πάλι σε 2,5 εκατομ. αντίτυπα το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo. Το τελευταίο, ειδικό τεύχος που κυκλοφόρησε μετά τη δολοφονία συνεργατών του άγγιξε ...
Συνεχίζεται

Ήταν μόνο ένας μήνας

 
Όσοι μας στήριξαν για την αγωνιστικότητα και τον καθαρό αριστερό λόγο μας, σήμερα απαιτούν να είμαστε και αποτελεσματικοί σε ότι αφορά τη ζωή τους. Εκπλήρωση των προσδοκιών των πολιτών σημαίνει απλή βελτίωση της καθημερινότητάς τους.


Σήμερα συμπληρώνεται ένας μήνας από την εκλογική μάχη της 25ης Ιανουαρίου. Κι όμως μας φαίνεται σαν να έχει κυλήσει πολύ περισσότερο ο χρόνος.  Σε αυτές τις πρώτες 30 ημέρες  καταφέραμε πολλά:
-Πρώτο, οι ελληνικές διεκδικήσεις, η ελληνική άποψη για τον τερματισμό της λιτότητας, για μια άλλη Ευρώπη, έγιναν  γνωστές σε ολόκληρο τον κόσμο.  Σχεδόν όλοι οι ξένοι ηγέτες  και σίγουρα όλα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ  ασχολήθηκαν με...
Συνεχίζεται

Ο Φώτης Μπόμπολας νέος επικεφαλής στο ΔΣ του «Πήγασου»

  
Παραιτήθηκε ο Γιώργος Μπόμπολας

Την παραίτηση του Γιώργου Μπόμπολα από τη θέση του Προέδρου του ΔΣ του «Πήγασου» και την αντικατάστασή του από τον γιο του, Φώτη, ανακοίνωσε η εταιρία.
Συγκεκριμένα, η Πήγασος Εκδοτική ανακοίνωσε ότι κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 20ης Φεβρουαρίου 2015 αποφασίστηκε, κατόπιν της παραιτήσεως του Προέδρου Δ.Σ. – Μη Εκτελεστικού Μέλους κ. Γεωργίου Μπόμπολα και σύμφωνα με το Καταστατικό της Εταιρίας, τα υπόλοιπα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να συνεχίσουν τη...
Συνεχίζεται

Τσίπρας στην ΚΟ: «Αν υπάρχει κάποιος που θα καταψήφιζε, θέλω να το πει εδώ»


Σε κλίμα ανησυχίας συνεχίζεται η συζήτηση στη μαραθώνια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους της Ελλάδας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Κατά τη συνεδρίαση, υποβλήθηκαν πολλές ερωτήσεις από βουλευτές, διατυπώθηκαν και επιφυλάξεις για επί μέρους θέματα -κυρίως για εκείνο των ιδιωτικοποιήσεων- και έγινε εκτενής συζήτηση μέσα σε εποικοδομητικό κλίμα, σύμφωνα με τις πηγές. Ο..
Συνεχίζεται

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

«Ε-mail Χαρδούβελη» vs «e-mail Βαρουφάκη»

Η μία λίστα, το περίφημο «e-mail» Χαρδούβελη, ήταν μια σαφής και αποκλειστική καταγραφή νέων μέτρων – μέτρων λιτότητας και δημοσιονομικής προσαρμογής. Με στοιχεία, αριθμούς, στόχους και συγκεκριμένη κοστολόγηση.
Συνεχίζεται

Πώς αποκαλεί ο Καραμανλής τον Αλέξη Τσίπρα;


Δεν φαίνεται να συμμερίζεται τα περί «αριστερής παρένθεσης» ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, ο πρώην πρωθυπουργός λέει συχνά...
Συνεχίζεται

Το Charlie Hebdo επανακυκλοφορεί με συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη




Ένας μικρός σκύλος τρέχει πανικόβλητος με μία εφημερίδα, το Charlie Hebdo, στο στόμα. Τρέχει να σωθεί από ένα μάτσο λυσσασμένους σκύλους που τον έχουν πάρει στο κυνήγι. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι μορφές του πρώην Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί, της ηγέτιδας του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν και του Πάπα. Ενας ακόμη μαύρος σκύλος, με όπλο στο στόμα, αντιπροσωπεύει το Ισλαμικό Κράτος. Και μέσα στον πανικό – σε φόντο κατακόκκινο – ένα μικρόφωνο του γαλλικού τηλεοπτικού δικτύου BFMTV.

Ιδού το νέο πρωτοσέλιδο του γαλλικού σατιρικού περιοδικού, το οποίο κυκλοφορεί την Τετάρτη με θέματα εφ’ όλης της ύλης, αλλά και με μία συνέντευξη του νέου υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Η ελληνική επικαιρότητα και η κρίση χρέους της Ελλάδας δεν θα μπορούσε να λείπει από το νέο τεύχος του Charlie Hebdo, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε 2,5 εκατομμύρια αντίτυπα. Στον ελληνικό φάκελο, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, περιλαμβάνεται και μία συνέντευξη του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

«Εδώ είμαστε...
Συνεχίζεται

Ο Βαρουφάκης στο κυνήγι του... χαμένου θησαυρού της φοροδιαφυγής

Ο Βαρουφάκης στο κυνήγι του... χαμένου θησαυρού της φοροδιαφυγής
Στην «προτεραιότητα της κυβέρνησης» για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αναφέρθηκε με σύντομες δηλώσεις του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, μετά τη χθεσινή αποδοχή από το Eurogroup του καταλόγου με τις προτάσεις της κυβέρνησης. «Πόσα χρήματα περιμένουμε; Δεν γνωρίζουμε, είναι σαν αρχαιολογική ανασκαφή» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν ξέρεις τι ακριβώς θα βρεις. Ελπίζεις να βρεις έναν μεγάλο θησαυρό. Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε έναν θησαυρό. Το ερώτημα είναι αν έχουμε τα μέσα για να το κάνουμε».

Για το θέμα της ρευστότητας, ο υπουργος Οικονομικών επισήμανε ότι «όταν...
Συνεχίζεται

Τα κανάλια θα πληρώσουν (επιτέλους)

Ξεχωριστή μνεία υπάρχει στο περιβόητο mail του Γιάνη Βαρουφάκη για τα ΜΜΕ. Η κυβέρνηση δείχνει να μην κάνει πίσω στις δεσμεύσεις της για τις τηλεοπτικές συχνότητες σκοπεύοντας να προχωρήσει σε άμεση ενεργοποίηση της ισχύουσας, αν και αδρανούς τα τελευταία χρόνια, νομοθεσίας.
Υποσχέθηκε λοιπόν στους...
Συνεχίζεται

Το παρασκήνιο του e-mail Βαρουφάκη και οι ενστάσεις των θεσμών

Το παρασκήνιο του e-mail Βαρουφάκη και οι ενστάσεις των θεσμών
Ένα μεγάλο παρασκήνιο κρύβεται πίσω από την τελική αποστολή και έγκριση του e-mail Βαρουφάκη από τους; θεσμούς με αστερίσκους και από το Eurogroup.

Μάλιστα δεν δόθηκε πρώτα το «οκ» από τους θεσμούς και στη συνέχεια από το Eurogroup, αλλά έγινε το αντίθετο.

Το βράδυ της Παρασκευής της 20ης Φεβρουαρίου η κυβέρνηση είχε πάρει μια τριήμερη ανάσα. Έπρεπε να παρουσιάσει μια λίστα τη Δευτέρα.

Πρωί Σαββάτου, ο Γιάννης Βαρουφάκης αρχίζει να...
Συνεχίζεται

Το… απόμερο τετ α τετ Βαρουφάκη – Λαφαζάνη

Το… απόμερο τετ α τετ Βαρουφάκη – Λαφαζάνη – ΦΩΤΟ
Ένα τετ α τετ στο καφενείο της Βουλής, σε απομακρυσμένα τραπέζια είχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε αμέσως μετά την έντονη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου για τα μέτρα "λίστα Βαρουφάκη".
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, οι αντιδράσεις ήταν έντονες στο κυβερνητικό συμβούλιο, κυρίως από τον κ. Λαφαζάνη.
Στη φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος δείχνει τον Γιάνης Βαρουφάκη, μάλλον σε ρόλο…
Συνεχίζεται

Μετά την 1η Ιουλίου τα δύσκολα

Ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας σε φοροδιαφυγή, δημόσιο τομέα και διαφθορά θα πρέπει να δώσει το υπουργείο Οικονομικών μετά το πέρας της τετράμηνης επέκτασης της δανειακής σύμβασης, ήτοι από 1η Ιουλίου 2015.
Η συζήτηση για το περιεχόμενο του «οικονομικού άθλου» θα ξεκινήσουν από σήμερα κιόλας, μαζί με τις διαβουλεύσεις που θα έχει η ελληνική πλευρά με τους δανειστές για το θέμα της κάλυψης των χρηματοδοτικών αναγκών της Αθήνας και των δεσμεύσεων που θα επωμιστεί η χώρα.
Για την ώρα αυτό που «καίει» τον Γιάνη Βαρουφάκη είναι οι...
Συνεχίζεται

Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Η επανάσταση άργησε μια μέρα



Λίγοι  είναι αυτοί που θα διαφωνήσουν με την παράφραση ενός παλιού αναρχικού συνθήματος: «αν τα πράγματα  στην Ευρωπαική Ενωση άλλαζαν με τις εκλογές, θα τις είχαν καταργήσει». Προφανώς, οι ηγήτορες της ΕΕ δεν έχουν τέτοια ανάγκη. Οι «κανόνες» λειτουργία της ΕΕ και πολύ περισσότερο οι κανόνες λειτουργίας μιας πτωχευμένης χώρας όπως η Ελλάδα φροντίζουν ώστε το όποιο εκλογικό αποτέλεσμα, η όποια εναλλαγή των πολιτικών δυνάμεων στην εξουσία να μην επηρεάζει την Ευρωπαική (Γερμανική) Τάξη. Αυτό, μπορούμε να φανταστούμε ότι το γνώριζαν πριν τις εκλογές τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ που υποσχέθηκε τη λύση των δεσμών της χώρας, όσο και αυτοί που τον ψήφισαν.

Υπάρχουν βέβαια  οι αφελείς και οι καιροσκόποι. Οι ...
Συνεχίζεται

Ο δασκαλάκος Γιουνκέρ και οι καρπαζιές

Ως δασκαλάκος ο «φιλέλληνας» Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, καρφώνει τον Τσίπρα και δίνει μαθήματα πολιτικής ευγένειας λέγοντας πως όταν ένας πρωθυπουργός «βρίζει τους Γερμανούς δύο φορές σε μια εβδομάδα στις προγραμματικές δηλώσεις, δεν το θεωρώ αυτό μορφή υψηλής πολιτικής τέχνης». Φυσικά και είναι δύσκολο για τον Γιουνκέρ και τα συνεταιράκια του να συνηθίσουν σε μια άλλη γλώσσα επικοινωνίας, όταν...
Συνεχίζεται

Μανώλης Γλέζος: Το αιφνίδιο και ατεκμηρίωτο κούρεμα του Κατοχικού Δανείου

 Σε συνέχεια του ρεπορτάζ του ThePressProject για το "κούρεμα" των ελληνικών απαιτήσεων στις γερμανικές αποζημειώσεις ζητήσαμε τη γνώμη του Μανώλη Γλέζου. Ακολουθεί το κείμενο που μας έστειλε.
Οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα είναι οφειλές προς το Δημόσιο και οφειλές προς τους πολίτες.

Οι ...
Συνεχίζεται

SWISSLEAKS: Όταν ο λύκος φυλάει τα πρόβατα της HSBC

Πρόσφατα έγγραφα που έρχονται στη δημοσιότητα από την βρετανική εφημερίδα Guardian δείχνουν ότι ο Stuart Gulilver, ο άνθρωπος που ανέλαβε να αναμορφώσει την HSBC μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, έκρυβε εκατομμύρια λίρες σε ελβετικό λογαριασμό και δηλώνει...
Συνεχίζεται

Αυτό είναι το email Βαρουφάκη με την ελληνική πρόταση

Στη δημοσιότητα δόθηκε η επιστολή που το υπουργείο Οικονομικών έστειλε στους θεσμούς (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) με την ελληνική πρόταση για τις μεταρρυθμίσεις που θα επικυρώσουν τη συμφωνία της Παρασκευής. Στις 15:00 συνέρχεται έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την έγκριση της λίστας Βαρσουφάκη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ελληνικής πρότασης:
«Αγαπητέ πρόεδρε του Eurogroup, στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2015, η ελληνική κυβέρνηση κλήθηκε να υποβάλει στα θεσμικά όργανα, μέχρι τη Δευτέρα 23η Φεβρουαρίου 2015, ένα πρώτο πλήρη κατάλογο των μεταρρυθμιστικών μέτρων που σχεδιάζει, ώστε να προσδιοριστεί και να συμφωνηθεί περαιτέρω έως το τέλος Απριλίου 2015.
Εκτός από την...
Συνεχίζεται

Μία επιστολή με εξωτερικούς και εσωτερικούς παραλήπτες

Μια επιστολή με εξωτερικούς αλλά κι εσωτερικούς αποδέκτες στέλνει σήμερα η ελληνική κυβέρνηση. Η επιστολή που θα επικυρώσει τη συμφωνία της Παρασκευής δεν αφορά μόνο τους εταίρους της χώρας αλλά η διατύπωση της είναι τέτοια ώστε να κατευνάσει και τις εσωτερικές αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει.

Την επιστολή που περιγράφει «βήμα βήμα» την πολιτική των μεταρρυθμίσεων και που θα «κλειδώσει» -εκτός απροόπτου- τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους εταίρους, παραλαμβάνουν σήμερα οι εταίροι, γράφει το ...
Συνεχίζεται

Μια απορία για τη DW και το BBC

DW
Πληρώνουν τέλη για τη χρήση συχνοτήτων το BBC και η  DW  για την αναμετάδοση των  προγραμμάτων τους  από την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση της χώρας μέσα από το μπουκέτο της ΝΕΡΙΤ; Η σύμβαση που αρχικά υπεγράφη με την ΕΡΤ τι προβλέπει για τα δύο ξενόγλωσσα τηλεοπτικά δίκτυα. Υπάρχει ...
Συνεχίζεται

Το υπόμνημα Παπακωνστναντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ –Ποιους «δείχνει» ως υπαίτιους για την αλλοίωσή της

Τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Διώτη, «δείχνει» ως υπαίτιο για τον χειρισμό και την τύχη της περίφημης λίστας Λαγκάρντ ο πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν ξεκινήσει το...
Συνεχίζεται

Μέχρι το Πάσχα η νέα ΕΡΤ

Το στόχο να επανέλθει η ΕΡΤ ως τις αρχές Απριλίου και πάντως πριν το Πάσχα, θέτει η κυβέρνηση. Ο σχεδιασμός προβλέπει την κατάθεση του σχεδίου νόμου στις αρχές του επόμενου μήνα, την ψήφιση του στη Βουλή, εντός του πρώτου δεκαημέρου, το στάδιο των διαβουλεύσεων, διάρκειας επίσης 10 ημερών με τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ για τις τεχνικές λεπτομέρειες και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ως τις αρχές Απριλίου.
Η ΕΡΤ θα επανέλθει με το σύνολο των προγραμμάτων της σε τηλεόραση και ραδιόφωνο. Δηλαδή, σύμφωνα πάντοτε με το σχεδιασμό θα εκπέμψουν η ΝΕΤ, η ΕΤ1, και η ΕΤ3 , το Πρώτο, το Δεύτερο, το Τρίτο Πρόγραμμα, το Kosmos και η ΕΡΑ ΣΠΟΡ και το σύνολο των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ. Εκτιμάται πως ο νέος φορέας που θα ιδρυθεί με το νέο νόμο θα χρειαστεί ως και 4 χρόνια για να φτάσει στο σημείο της πλήρους λειτουργίας που βρισκόταν η ΕΡΤ ΑΕ, προτού..  επιβληθεί το μαύρο από τους υπουργούς Σίμο Κεδίκογλου και Γιάννη Στουρνάρα.
Ο τελικός αριθμός των εργαζομένων είναι στο στάδιο της επεξεργασίας. Καθώς ο νέος νόμος που θα κατατεθεί θα προβλέπει την κατάργηση της ΝΕΡΙΤ, για το προσωπικό της εταιρείας, μέχρι στιγμής υπάρχουν οι εξής σκέψεις:
  • Όσοι προέρχονται από...
Συνεχίζεται

Με έμφαση στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης η λίστα προς τους εταίρους

Μέτρα δημοσιονομικού και μη χαρακτήρα, αξίας 5 δισ. ευρώ, περιλαμβάνει το «πακέτο» των φετινών παρεμβάσεων στην οικονομία που απέστειλε προς έγκριση η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες, ύστερα από ολονύχτια διαβούλευση που είχε με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.    
Τις συνεννοήσεις με τους δανειστές έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος επιμελήθηκε προσωπικά τη λίστα με...
Συνεχίζεται

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

Τώρα είναι η ώρα να βάλουμε τα δυνατά μας με αυτοπεποίθηση, πείσμα και αλληλεγγύη

         
    Σήμερα, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, να ξαναπιάσουμε το νήμα της συλλογικότητας, να στηριχτούμε στο κόμμα μας κι εκεί να δώσουμε χώρο στην διαφορετική άποψη, την κριτική και τον έλεγχο. Με αυτοπεποίθηση, πείσμα και αλληλεγγύη δίνουμε από την πρώτη στιγμή σκληρές μάχες με τον λαό στο πλάι μας. Ξεπερνώντας απειλές και εκβιασμούς βαδίζουμε με ...
Συνεχίζεται

Tώρα πυροβολούμε και τις εκεχειρίες;


Tην Παρασκευή το πρωί, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει το κρίσιμο Eurogroup, το Spiegel φιλοξενούσε ένα μεγάλο ρεπορτάζ με τίτλο «Τι θα γίνει αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ». Το άρθρο του γερμανικού περιοδικού ξεκινούσε με την πληροφορία ότι τα ανώτατα στελέχη σε μια μεγάλη γερμανική τράπεζα είχαν πάρει μέρος, μόλις δύο μέρες πριν, σε  μια έκτακτη, μυστική άσκηση για την περίπτωση του Grexit.

Όπως συχνά συμβαίνει με το συγκεκριμένο έντυπο, η διαρροή της πληροφορίας μπορεί να προερχόταν από κυβερνητικούς κύκλους με στόχο τον εκφοβισμό της ελληνικής πλευράς. Όμως παράλληλα με ανάλογα δημοσιεύματα, είχαμε ...
Συνεχίζεται

Le Monde: Τα επικοινωνιακά λάθη του Γιάνη Βαρουφάκη



«Δεν έχουν τους ίδιους κώδικες, ούτε τις ίδιες αναφορές, ούτε τον ίδιο τρόπο συμπεριφοράς. Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι υπάρχει ένα "σοκ Βαρουφάκη" στη δύστροπη σκηνή των μεγάλων υπουργών Οικονομικών της Ευρώπης», γράφει η Le Monde.

Γράφει η...
Συνεχίζεται

Γιούνκερ: Υπάρχουν πάρα πολλές λάθος δηλώσεις στην Αθήνα, αλλά αυτό με τον καιρό θα αλλάξει


«Δεν θα συμβεί έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ», είναι ο τίτλος συνέντευξης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, στην γερμανική οικονομική επιθεώρηση «WirtschaftsWoche», στην οποία καταλογίζει στη νέα ελληνική κυβέρνηση, λάθη και στους Έλληνες ευθύνες για την κρίση, δεν θεωρεί ωστόσο ότι θα φθάσουμε σε ένα «Grexit».
«Μέχρι το καλοκαίρι πρέπει να είμαστε σε θέση να συνεννοηθούμε με τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα σε ένα νέο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ανάπτυξης για την Ελλάδα. Θα εργαστώ μέρα-νύχτα ώστε να το πετύχουμε και μάλιστα με την απαιτούμενη κοινωνική ισορροπία. Είναι...
Συνεχίζεται