Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Για βεντέτα κατηγορούν οι εργαζόμενοι του Πήγασου την ΕΣΗΕΑ που σφυρίζει αδιάφορα στην περίπτωση του «Ριζοσπάστη»

Για βεντέτα της ΕΣΗΕΑ με τα αφεντικά του Πήγασου, κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι στη Μεταμόρφωση, θεωρώντας ότι η τακτική της ηγεσίας του συνδικαλιστικού οργάνου να κηρύξει απεργία στα Μέσα του ομίλου υποκρύπτει κίνητρα τα οποία δεν έχουν σχέση με... τα συνολικότερα συμφέροντά τους. Μάλιστα η αντίθεσή τους στις επιλογές της ηγεσίας της ΕΣΗΕΑ αποτυπώθηκε στην προχθεσινή, πρώτη ανακοίνωση, στην οποία διαχώριζαν τη θέση τους κάνοντας λόγο για απεργίες αλ κάρτ. Άλλωστε – σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η χθεσινή απόφαση της ΕΣΗΕΑ να κηρύξει 24ώρη απεργία στην «Ημερησία» με μόνο τέσσερις ψήφους, προκάλεσε την οργή της εργοδοσίας, η οποία απείλησε με κλείσιμο της εφημερίδας. Στη συνέχεια όμως ήρθε η απόφαση του Δικαστηρίου, με αποτέλεσμα η ΕΣΗΕΑ να επανεξετάσει σε σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ τη στάση της!

Ανεξάρτητα όμως από όλα αυτά, εύλογα οι εργαζόμενοι στον Πήγασο αναρωτιούνται για τον τρόπο που λειτουργεί η συνδικαλιστική ηγεσία του οργάνου σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις… Αναφέροντας το παράδειγμα με τον «Ριζοσπάστη» που απολύει κόσμο, χωρίς να ανοίγει ρουθούνι. Μοιραία κάνουν λόγο για δύο μέτρα και δύο σταθμά, αλλά και για επικίνδυνα παιχνίδια εν όψει εκλογών εις βάρος των εργαζομένων!
enimerosi24.gr
Συνεχίζεται

Από Μάρτιο οι αποζημιώσεις στους κατόχους καρτών απεριορίστων διαδρομών για τις απεργίες

Το Μάρτιο αναμένεται να εφαρμοστεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η έκπτωση στις μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρόμων, των πολιτών, αξίας 45 ευρώ, για κάθε ημέρα καθολικής απεργίας που... πραγματοποιήθηκε και κρίθηκε από το δικαστήριο παράνομη.
Το αντίτιμο για την κάθε ημέρα υπολογίζεται περίπου 1,5 ευρώ.
Πηγή skai.gr
Συνεχίζεται

Οργανωμένη επίθεση ή απλή διαμαρτυρία;...

Διαστάσεις δριμείας πολιτικής αντιπαράθεσης λαμβάνουν τα περιστατικά τα οποία εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη στο υπουργείο Εργασίας, με πρωταγωνιστές το Γιάννη Βρούτση, μέλη του ΠΑΜΕ και διμοιρίες των ΜΑΤ. Οργανωμένη επίθεση καταγγέλλει η... κυβέρνηση. Για απλή διαμαρτυρία η οποία ήρθε αντιμέτωπη με ωμή καταστολή κάνει λόγο το ΚΚΕ.
«Οργανώθηκαν πρώτα στον 7ο όροφο και μετά έκαναν ξαφνική επίθεση στο γραφείο μου», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στη Βουλή, αναφορικά με τη χθεσινή εισβολή συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στον 8ο όροφο του υπουργικού κτιρίου στη Σταδίου. Ο Γ.Βρούτσης μίλησε για «έκτροπα και προπηλακισμούς». Αφού διαμήνυσε ότι το υπουργείο Εργασίας είναι «ένα αφύλακτο, φιλειρηνικό υπουργείο» το οποίο δέχεται όλες τις κοινωνικές ομάδες, υποστήριξε ότι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ «επιτέθηκαν στην προσωπική φρουρά μου, αναποδογύρισαν τα πάντα, έσπρωξαν τις κοπέλες του γραφείου μου».

«Πήγαν να διαμαρτυρηθούν, χωρίς καμία έφοδο», απάντησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, προσθέτοντας ότι «ο υπουργός έφυγε και δεν έχει άμεση εικόνα, αρνήθηκε να τους δει και, ενώ μπορούσε να συναντήσει μία αντιπροσωπεία τους, κάλεσε τα ΜΑΤ». «Η φρουρά επιτέθηκε στα μέλη του ΠΑΜΕ», συμπλήρωσε.

Επίσης στη Βουλή, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι νόμοι ισχύουν έναντι όλων και κανείς δεν δικαιούται να καταλαμβάνει το γραφείο κάποιου άλλου και να ασκεί βία. Το ΚΚΕ θα δεχόταν με χαρά κάποιον που θα πήγαινε να κάνει κατάληψη στον Περισσό;».

Είχε προηγηθεί παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσώτη ο οποίος ανέφερε ότι «καμία προσπάθεια υποταγής του εργατικού κινήματος μπορεί να γίνει αποδεκτή» και πως «αντιθέτως θα συντριβούν οι δυνάμεις καταστολής». «Το εργατικό κίνημα δεν είναι δυνατό να κάτσει στα αυγά του και να πει "αφού αυτοί είναι οι νόμοι, τι να κάνουμε"», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας τον υπουργό Εργασίας «μαριονέτα του μεγάλου κεφαλαίου», «νεκροθάφτη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας» που «πρωτοστατεί για να πέσει κι άλλο το μεροκάματο προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου και των πολυεθνικών». enet.gr
Συνεχίζεται

Σάλλας: Η Τράπεζα Πειραιώς θα καλύψει το 10% της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου


Την εκτίμηση ότι οι ελληνικές τράπεζες θα είναι σε θέση να βγουν ξανά στις διεθνείς αγορές μέσα στο καλοκαίρι διατύπωσε ο πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά το τέλος της ... έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετοχών της τράπεζας.

Ο κ. Σάλλας τόνισε ότι το κλίμα για την Ελλάδα έχει αλλάξει ριζικά τους τελευταίους μήνες, με ό,τι θετικό συνεπάγεται για την πορεία της οικονομίας. To κλίμα είναι πολύ ευνοϊκότερο σήμερα, η διάφορα σε σχέση με μόλις πριν μερικούς μήνες είναι μέρα με τη νύχτα, είπε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε γενικότερα την αισιοδοξία για την επιτυχή κατάληξη της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, επισημαίνοντας ότι οι τράπεζες θα αποτελέσουν μοχλό για την επανεκκίνηση για την ανάπτυξη της χώρας.

Ο κ. Σάλλας είπε ότι η παροχή ρευστότητας προς την ελληνική οικονομία από τις τράπεζες έχει ξεκινήσει και δίνεται προτεραιότητα σε μικρές και μεγάλες ανταγωνιστικές επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό ή που δίνουν προστιθέμενη αξία στα ελληνικά προϊόντα.

Νωρίτερα, μιλώντας στην έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, ο κ. Σάλλας εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα πετύχει να καλύψει το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που θα πραγματοποιηθεί. Όλες οι ενδείξεις αλλά και οι κινήσεις της διοίκησης της τράπεζας οδηγούν στην εκτίμηση αυτή, είπε ο κ. Σάλλας.
Συνεχίζεται

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Bόλτα στη γειτονιά του Αντώνη Λυμπέρη - «Μην ξεχνάς μας χρωστάς!..»




Βίντεο ανέβασαν στο youtube oι απλήρωτοι εργαζόμενοι των Εκδόσεων Λυμπέρη που «επισκέπτονται» τη γειτονιά του εργοδότη τους, διεκδικώντας το αυτονόητο: τα λεφτά τους, που τα έχουν δουλέψει - και με το παραπάνω.
Η εταιρεία εγκαταλείφθηκε εν μια νυκτί από τον ιδιοκτήτη της, Αντώνη Λυμπέρη, ο οποίος, παρότι... χρωστάει 7,5 μισθούς στο προσωπικό και περί τα 3 εκατομμύρια ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία, συνεχίζει ανενόχλητος τον πολυτελή του βίο, αλλά και την επιχειρηματική του δραστηριότητα μέσα από εταιρείες-"βιτρίνα".



Οι εργαζόμενοι μοίρασαν και κείμενο όπου κρίνουν, επικρίνουν και καταγγέλλουν:..
«Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε»
Πόσο επίκαιρος ο στίχος του Μανόλη Αναγνωστάκη για τους «μεγάλους άντρες» της εποχής μας. Για έναν τέτοιον θέλουμε να σας μιλήσουμε κι εμείς, τον κύριο Αντώνη Λυμπέρη – το αν θα μπει το κύριος μπροστά το αφήνουμε στη δική σας κρίση, αφού διαβάσετε το κείμενο. Ένας από τους πιο ισχυρούς εκπροσώπους του life style, της χλιδής, του savoir vivre άφησε 200 εργαζόμενους στο δρόμο.

Είμαι ο Γιώργος, η Μαρία, ο Πέτρος, η Κατερίνα, ο Κώστας, η Άννα και είμαι οργισμένος/η!

Είμαι οργισμένος/η, γιατί με κορόιδεψε, γιατί μου έλεγε ψέματα• ενώ εγώ πήγαινα απλήρωτος/η να βγάλω τα περιοδικά του, αυτός οργάνωνε την έξοδό του από την εταιρεία.

Είμαι οργισμένος/η, γιατί «έβαζα πλάτη», πηγαίνοντας στην άλλη άκρη της Αττικής, στο Κορωπί, χωρίς πολλές φορές να έχω ούτε τα χρήματα για το εισιτήριο, ενώ αυτός μετέφερε τα πιο κερδοφόρα «φιλέτα» της εταιρείας (ΕΓΩ, HELLO, 7ΜΕΡΕΣ TV, ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ), κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, στη νέα εταιρεία Alpha Editions, την οποία ίδρυσε ο κουμπάρος του, ο Δημήτρης Κοντομηνάς, με τον ιδιοκτήτη των Αττικών Εκδόσεων, Θεοχάρη Φιλιππόπουλο. Και σύμβουλο έκδοσης έβαλαν, ποιον άλλον, ή μάλλον ποια άλλη; Τη σύζυγό του, Έλενα Μακρή-Λυμπέρη, η οποία, λίγο πριν μας αφήσουν στο δρόμο απλήρωτους, μας κατηγορούσε ότι έχουμε «ταξικό μίσος» – προφανώς μόλις είχε ανακαλύψει τον όρο.

Είμαι οργισμένος/η, γιατί, ενώ αυτοί κανόνισαν την «ηρωική» τους έξοδο, με το λιγότερο δυνατό κόστος για τους ίδιους, εγώ δεν πήρα ούτε καν το δώρο των Χριστουγέννων.

Είμαι εξοργισμένος/η, γιατί, ενώ όλοι αυτοί οι νεόπλουτοι «καουμπόηδες» κλείνουν εταιρείες, αφήνοντας απλήρωτους εκείνους που τους στήριξαν τόσα χρόνια, τους εργαζόμενούς τους και τα ασφαλιστικά τους ταμεία, τους εξωτερικούς συνεργάτες τους, πρακτορεία, διαφημιστικές εταιρείες, τυπογράφους, χαρτεμπόρους, δεν υπάρχει τίποτα και κανείς να μπει τροχοπέδη σε αυτή την αλητεία.

Πού είναι το κράτος; Πού είναι η δικαιοσύνη;

Δεν ζητάμε τίποτε άλλο εκτός από αυτά που δικαιούμαστε, τα δεδουλευμένα μας και τις αποζημιώσεις μας.

ΠΛΗΡΩΣΕ Ο,ΤΙ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΣ!
Απλήρωτοι εργαζόμενοι των Εκδόσεων Λυμπέρη

Υ.Γ. Όπως σκληρά δουλεύαμε, έτσι και σκληρά θα διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν.
http://zoornalistas.blogspot.gr/2013/01/b.html
Συνεχίζεται

Καταγγέλλει απειλές για ξυλοδαρμό η Κωνσταντόπουλου

Απειλές από βουλευτές ακόμα και για «ξυλοδαρμό» κατήγγειλε ότι δέχεται η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου προκειμένου – όπως υποστηρίζει – να σταματήσει να ερευνά την υπόθεση «λίστ Λαγκάρντ».

Η βουλευτής επικαλείται δημοσίευμα γνωστής ιστοσελίδας το οποίο περιγράφοντας το κλίμα της ... χθεσινής συνεδρίασης της προανακριτικής επιτροπής, κατέληγε: «Χαρακτηριστικό της έντασης που επικράτησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είναι το γεγονός ότι βουλευτές της επιτροπής έλεγαν σε δημοσιογράφους ότι αν συνεχίσει έτσι η κα Κωνσταντοπούλου μάλλον δεν θα αποφευχθεί το ξύλο. ¨Κάποιος θα κλείσει τα φώτα και τότε… σχολίαζαν».

Εξηγεί πως «αυτή η αναφορά, με τη μέθοδο της ανωνυμογραφίας, σε επίσημη ιστοσελίδα, συνιστά ευθεία απειλή εναντίον μου, προκειμένου να μην πράξω το καθήκον μου ως μέλος της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης… υπάρχει ρητή αναφορά στο γεγονός ότι η συγκεκριμένη απειλή προέρχεται από βουλευτές της Επιτροπής, που οραματίζονται «ξύλο με κλειστά τα φώτα», για «να μη συνεχίσω έτσι»» και προσθέτει πως «ζητώ από τον Πρόεδρο της Βουλής και από τη Δικαιοσύνη να παρέμβουν για να διαλευκανθεί ποιοι είναι οι βουλευτές που επιθυμούν να φιμωθεί, ακόμη και με τη βία, ένας βουλευτής που επιθυμεί να ασκήσει τα καθήκοντά του και ποιος είναι ο δημοσιογράφος (αν πρόκειται περί δημοσιογράφου) που αναπαρήγαγε ανωνύμως την απειλή από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα».

«Φωτογραφίζει» δε τους κυβερνητικούς βουλευτές που μετέχουν στην προανακριτική λέγοντας πως «όλοι οι βουλευτές της Κυβέρνησης, με την εξαίρεση ενός, λειτούργησαν εμπρηστικά και προς προσωπική στοχοποίησή μου, σε όλη τη διάρκεια όχι μόνον της συγκεκριμένης συνεδρίασης, αλλά και των προηγούμενων, και αυτό συνιστά γεγονός συναφές που δεν μπορεί να εκφύγει της διερεύνησης».

Πέραν όμως του πρόσφατου δημοσιεύματος η κυρία Κωνσταντοπούλου καταγγέλλει και γνωστούς δημοσιογράφους και εφημερίδες λέγοντας πως «υψώνουν εργολαβικά ένα παραπέτασμα παραπληροφόρησης και λάσπης προκειμένου να μην μάθει ποτέ ο Ελληνικός λαός την αλήθεια για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ» και εξηγώντας ότι «Από τον Οκτώβριο 2012, τα χαλκεία της παραπληροφόρησης αποπροσανατόλιζαν την κοινή γνώμη από την διερεύνηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, δίνοντας έμφαση στην «αγανάκτηση» διαφόρων εναντίον μου. Τότε οι «αγανακτούντες» ήταν ο κ. Νεράντζης, ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Κεφαλογιάννης, ο κ. Βενιζέλος. Και πάντοτε η κοινή γνώμη δεχόταν υπερπληροφόρηση για τους «άγριους καβγάδες», με κακόγουστη αναπαραγωγή σκαιών ύβρεων εναντίον μου και σχεδόν μηδενική πληροφόρηση για όσα συνταρακτικά αποκαλύπτονταν στην Επιτροπή, μετά από επιμονή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Ε.Κ.Μ».

Πάντως η βουλευτής δηλώνει ότι « τέτοιες απειλές δεν πρόκειται να με κάμψουν στην άσκηση των καθηκόντων μου, τα οποία θα συνεχίσω να εκτελώ κατά συνείδηση, όπως υπαγορεύει το Σύνταγμα και οι νόμοι… Ό,τι και να κάνουν τα όποια κέντρα και οι εξωθεσμικοί μηχανισμοί τους, η αλήθεια θα αποκαλυφθεί».
Συνεχίζεται

Στο σπίτι του κρεμασμένου


Εξακολουθεί να πληρώνεται χωρίς να εμφανίζεται στη δουλειά του;

Συνεχίζει τις επιθέσεις στον Προβόπουλο και την Τράπεζα της Ελλάδας ο Μ. Καρχιμάκης. Και πολύ καλά κάνει, απαντήσεις όμως στα ερωτήματα για...

τη δική του μετάταξη από την Ολυμπιακή στο υπουργείο Ανάπτυξης δεν έχει... ακόμα δώσει. Οπως δεν έχει δώσει και για συγγενικά του πρόσωπα που έχουν προσληφθεί στο Δημόσιο και δεν εμφανίζονται στην εργασία τους. Στο ερώτημα τώρα : Παρουσιάζεται στην εργασία του ο Καρχιμάκης; Και αν όχι για ποιον λόγο εξακολουθεί το υπουργείο και τον πληρώνει κανονικά; Θα επανέλθουμε...

fimotro
Συνεχίζεται

Ένα υπέροχο ξεκατίνιασμα!

kourdistoportocali
Απίστευτα πράγματα συνέβησαν χθες το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής, όταν βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ... πήραν στο κυνήγι τη ... συνάδελφό τους των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, με αφορμή απαράδεκτους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς της για τον Γιάννη Βούλτεψη, πατέρα της βουλευτού της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη, η οποία και ξέσπασε σε κλάματα...

Το επεισόδιο ξεκίνησε στην Ολομέλεια και συνεχίστηκε στους διαδρόμους και στο καφενείο της Βουλής. Ολα ξεκίνησαν από έναν καβγά του Τέρενς Κουίκ με τον προεδρεύοντα Θανάση Νάκο, επειδή δεν του έδωσε τον λόγο. Στον χορό της επίθεσης κατά του Θ. Νάκου μπήκε «γκαζωμένη» η Ραχήλ Μακρή, προκαλώντας την αντίδραση της Σοφίας Βούλτεψη.

Ο διάλογος, όπως τον μεταφέρουν βουλευτές που ήταν παρόντες, ήταν ο εξής:

Σ. ΒΟΥΛΤΕΨΗ: «Βρε Τέρενς, είμαστε κι εμείς εδώ. Πώς κάνετε έτσι;».
Ρ. ΜΑΚΡΗ: «Τι λες μωρή, που είστε κι εσείς εδώ».
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: «Εγώ εδώ είμαι. Εσύ πού μεγάλωσες;».
ΜΑΚΡΗ: «Εγώ μεγάλωσα στη Σαλονίκη. Εσύ ξέρουμε πού και πώς μεγάλωσες και ποιος ήταν ο πατέρας σου».
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: «Ποιος ήταν ο πατέρας μου;».
ΜΑΚΡΗ: «Αμα δεν τον ξέρεις, θα στον μάθω εγώ ποιος ήταν».
ΒΟΥΛΤΕΨΗ: «Αει σιχτίρ, ρε παλιοτσόκαρο».

Στη συνέχεια, η Α. Ξηροτύρη και ο Δ. Αναγνωστάκης της ΔΗΜΑΡ κινήθηκαν απειλητικά προς το έδρανο της Ρ. Μακρή.
Η Μακρή έφυγε σχεδόν τρέχοντας από την πλαϊνή είσοδο της Ολομέλειας, συνεχίζοντας να φωνάζει, ενώ πίσω της επίσης με φωνές την... κυνήγησαν βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ! Ο Δ. Αναγνωστάκης μάλιστα φώναζε στη Μακρή ότι είναι απαράδεκτη, ενώ απευθυνόμενος στον κατακόκκινο (από ντροπή;) Τ. Κουίκ του είπε ότι θα πρέπει επιτέλους κάποιος να τη μαζέψει.

Από κοντά και η Α. Ξηροτύρη, η οποία ακούστηκε να φωνάζει στη Μακρή «ο Βούλτεψης ήταν αριστερός, εσύ είσαι χούντα», ενώ βουλευτές της ΝΔ φώναζαν ότι για μερικούς από το κόμμα του Π. Καμμένου πρέπει να επέμβει ψυχίατρος! Μέσα σε αυτό το κλίμα η Σ. Βούλτεψη ξέσπασε σε λυγμούς στο καφενείο...

Λίγη ώρα αργότερα πάντως ο Π. Καμμένος άδειασε τη Ρ. Μακρή, καθώς ο Τ. Κουίκ τηλεφώνησε στη Σ. Βούλτεψη, ζητώντας της συγνώμη και εκ μέρους του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων και χαρακτηρίζοντας «ιεροσυλία» όσα ακούστηκαν για τον Γιάννη Βούλτεψη.

Πάλι καλά... Γιατί μερικοί βουλευτές πρέπει να διαβάσουν και λίγη Ιστορία και να μάθουν για τον Γιάννη Βούλτεψη.
http://www.lykavitos.gr/2013/01/blog-post_4741.html
Συνεχίζεται

Επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας και προσαγωγές


Συγκέντρωση πραγματοποιούν περίπου 250-300 διαδηλωτές έξω από τη ΓΑΔΑ, όπου έχουν προσαχθεί 30 με 35 διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, μετά τα έντονα επεισόδια έξω από το υπουργείο Εργασίας. Προηγήθηκε κατάληψη του... ΠΑΜΕ στο γραφείο του υπουργού Γιάννη Βρούτση. Πληροφορίες κάνουν λόγο για 7 τραυματίες, εκ των οποίων οι 3 μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό και οι άλλοι 4 στον Ερυθρό Σταυρό. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαμήνυσε ότι δεν θα γίνουν ανεκτές πρακτικές βίας, που στοχεύουν να δυναμιτίσουν το πολιτικό κλίμα σε μια πολύ κρίσιμη εποχή για τη χώρα.
Τα επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας

Περίπου 40 μέλη του ΠΑΜΕ, εισέβαλαν στον 8ο όροφο του υπουργείου Εργασίας, διαμαρτυρόμενα σε υψηλούς τόνους για την κυβερνητική πολιτική.

Μπήκαν στο κτίριο αιφνιδιαστικά, περνώντας από την κεντρική είσοδο του κτιρίου.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ ήθελαν να εκφράσουν την ενόχλησή τους από τη χθεσινή αναφορά του υπουργού Εργασίας ότι το ασφαλιστικό σύστημα «οικοδομήθηκε διαχρονικά στη βάση πελατειακών αντιλήψεων».

Με επικεφαλής τον εκπρόσωπο του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου Γιώργο Πέρρο, οι διαμαρτυρόμενοι βρίσκονταν στους διαδρόμους του ορόφου και φώναζαν συνθήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης απουσίαζε από το κτίριο. Οι διαδηλωτές φέρονται να προκάλεσαν μικρές φθορές σε γραφείο συμβούλου του υπουργού. Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ απώθησαν τους διαμαρτυρόμενους έξω από το κτίριο και προχώρησαν σε περίπου 30 προσαγωγές.

Στη συνέχεια, διαδηλωτές προσπάθησαν να εμποδίσουν το πούλμαν με τους προσαχθέντες να αποχωρήσει, κάνοντας αλυσίδα γύρω από το μπροστινό μέρος του οχήματος, ενώ ένας διαδηλωτής χτύπησε με το κράνος του το παρμπρίζ και προκάλεσε φθορές. Το πούλμαν με τους προσαχθέντες, στους οποίους - κατά πληροφορίες - συγκαταλέγονται και δύο τραυματίες, αποχώρησε μετά από επέμβαση των ΜΑΤ και ρίψη χημικών έξω από την είσοδο του υπουργείου.

Περιμετρικά του υπουργείου Εργασίας παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Στην κυκλοφορία δόθηκαν οι οδοί Σταδίου και Πεσμαζόγλου.

Φωτ.: Σπύρος Τσακίρης Φωτ.: Σπύρος Τσακίρης

Κεδίκογλου: «Τέτοια φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά»

«Τέτοιου είδους φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά από την κυβέρνηση» διαμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, σχολιάζοντας την εισβολή των διαδηλωτών στο υπουργείο Εργασίας. Έκανε λόγο για πρακτικές που στοχεύουν να δυναμιτίσουν το πολιτικό κλίμα σε μια πολύ κρίσιμη εποχή για τη χώρα.

Ο κ. Κεδίκογλου υπογράμμισε ότι η βία σε κάθε της μορφή πρέπει να αποδοκιμάζεται, όχι μόνο στα λόγια αλλά και έμπρακτα. «Όσοι υιοθετούν πρακτικές βίας στα πλαίσια ανταγωνισμών εξτρεμισμού βρίσκουν απέναντί τους την κοινωνία που αντιλαμβάνεται πλήρως τα κίνητρά τους» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αντίδραση από το ΚΚΕ για τα επεισόδια

Να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες ζητεί το ΚΚΕ, καταγγέλλοντας ωμή βία των ΜΑΤ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Το ΚΚΕ ότι καταγγέλλει στο λαό τους τραυματισμούς, τις συλλήψεις και την άγρια επίθεση που δέχτηκαν δεκάδες συνδικαλιστές εργατικών σωματείων και ομοσπονδιών από δυνάμεις των ΜΑΤ στο υπουργείο Εργασίας, οι οποίοι πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τις νέες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού για το Ασφαλιστικό. Αντί να απολογηθεί ο υπουργός Εργασίας για τις προσβλητικές δηλώσεις και την προκλητική πολιτική του απάντησε με την ωμή βία των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και με συλλήψεις και προσαγωγές.

Είναι βαθιά νυχτωμένοι η κυβέρνηση και τα κόμματα που τη στηρίζουν, αν νομίζουν ότι μπορούν με την ωμή βία να τρομοκρατήσουν το εργατικό ταξικό κίνημα. Η αυταρχική κατρακύλα τους φανερώνει το μεγάλο φόβο και την ταραχή τους και επιχειρούν να επιβάλουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα με το ψέμα, τον εκβιασμό και την καταστολή. Το εργατικό ταξικό κίνημα, ο λαός έχει πολλές φορές αναμετρηθεί μαζί τους και δεν πρόκειται να λυγίσει. Αλυσίδες στο εργατικό λαϊκό κίνημα δεν πρόκειται να φορέσουν.

Πανεργατικός, παλλαϊκός συναγερμός και λαϊκή συμμαχία για να αποκρουστεί ο κυβερνητικός αυταρχισμός, να μπει φραγμός και τέλος στην πολιτική που σφαγιάζει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα για τις ανάγκες των μονοπωλίων. Να σταματήσουν οι προσαγωγές και να αφεθούν τώρα όλοι ελεύθεροι».

enet.gr
Συνεχίζεται

Συνελήφθη ο Ανδρέας Μαρτίνης για χρέη 6,6 εκατ. ευρώ του «Ερρίκος Ντυνάν» προς το ΙΚΑ


Συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής ο πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης.

Σύμφωνα με ...
πρληροφορίες η σύλληψη του κ. Μαρτίνη έγινε για χρέη του νοσοκομείου προς το ΙΚΑ, που φθάνουν τα 6.677.408,11 ευρώ.

Ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ο πρόεδρος του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρέας Μαρτίνης, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας, για οφειλές προς το δημόσιο.
Συνεχίζεται

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Απαγόρευση προβολής εικόνων φτώχιας και εξαθλίωσης


Μπλόκο στην μετάδοση εικόνων με ανθρώπους που βρίσκονται σε απόλυτη εξαθλίωση βάζει το ΕΣΡ στους τηλεοπτικούς σταθμούς

Την ίδια απόφαση-οδηγία έλαβε και για πρόσωπα που παραπέμπονται στη δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα στην... ανακοίνωσή του αναφέρει πως “υποδεικνύει προς όλους τους τηλεοπτικούς και σταθμούς της χώρας όπως:

Μη προβάλουν την εικόνα

α) προσώπων ευρισκομένων σε κατάσταση κοινωνικής εξαθλίωσης ή ενδείας άνευ ρητής ή σιωπηράς συναινέσεώς αυτών, και

β) προσώπων οδηγουμένων ενώπιον των δικαστικών ή εισαγγελικών ή αστυνομικών και λοιπών αρχών άνευ ρητής ή σιωπηράς συναινέσεώς αυτών”.

Στην απόφασή του επικαλείται, μεταξύ άλλων, το άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος, “κατά το οποίο ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας”.

Στο αιτιολογικό της απόφασης σημειώνει ότι “η προβολή της εικόνας προσώπου ευρισκομένου σε κατάσταση κοινωνικής εξαθλίωσης ή ενδείας συγχωρείται μόνον κατόπιν σιωπηρής ή ρητής συναινέσεώς του”.



Πηγή:enet.gr
Συνεχίζεται

Απέλυσαν και το Λευτέρη Παπαδόπουλο από τα “Νέα”

Μετά από 53 χρόνια έληξε η συνεργασία του γνωστού στιχουργού με την εφημερίδα

Απομακρύνθηκε και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος από τα “Νέα” . Την ανακοίνωση έκανε ο διευθυντής της εφημερίδας, Χρήστος Μεμής στo... στιχουργό και όχι ο εκδότης Σταύρος Ψυχάρης, όπως θα ήταν η λογική σκέψη για ένα άνθρωπο που βρίσκεται στα “Νέα” από το 1959.



Πηγή:Typologies
Συνεχίζεται

Σε εξάμηνη φυλάκιση καταδικάστηκε ο Δ. Ρίζος




Εκδικάσθηκε χθες 28/1 η απο 3/7/2012 μήνυση της συναδέλφου Ελένης Λαδοπούλου κατά του Δημητρίου Ρίζου και Απόστολου Ρίζου ενώπιον του ... Εισαγγελέως Πλημ/κων Αθηνών. Ο πρώτος φέρει ευθύνη ως Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της εταιρείας “ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΕ” (που εξέδιδε τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ) και ο δευτερος ως μέλος του ΔΣ της εταιρείας, με αυξημένα όμως δικαιώματα.
Η μήνυση αφορούσε διαφορές δεδουλευμένων αποδοχών από 1/1/2007 έως τον Μάιο του 2012.
Η απόφαση ήταν καταδικαστική: εξι μήνες και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ σε καθένα από τους κατηγορούμενους, με τριετή αναστολή.

Πηγή: Συσπείρωση
Συνεχίζεται

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στα ΜΜΕ έξω από το Mega

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΟΥΣ Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ. ΟΛΟΙ Την Τρίτη 29/1 στις 19.00 έξω από το MEGA (Λεωφ. Μεσογείων 117)

Ακολουθεί η ανακοίνωση: «Τα ΜΜΕ στην πλειονότητα τους αποτέλεσαν τους ιδεολογικούς στυλοβάτες της μνημονιακής πολιτικής. Με τρομολαγνικά και ψευδή ρεπορτάζ παρουσιάζουν την ... πολιτική του σοκ ως μονόδρομο και συκοφαντούν όσους αντιστέκονται στην κοινωνική βαρβαρότητα. Λειτουργούν ως φερέφωνα της κυβέρνησης και κάνουν ρεπορτάζ στη βάση nonpaper γκεμπελικής έμπνευσης. Κατασκευάζουν στερεότυπα για τους μετανάστες, τους δημόσιους υπάλληλους, τους εργαζόμενους, τους συνδικαλιστές, τους ακτιβιστές και υποκινούν τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Τις τελευταίες μέρες ζήσαμε την κλιμάκωση της μιντιακής τρομοκρατίας ισάξιας με τις σκοτεινές μέρες τις ΥΕΝΕΔ. Γέμισαν τις οθόνες μας με άδεια μπουκάλια μπύρες και στοχοποίησαν τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους κοινωνικών εκδηλώσεων για να νομιμοποιήσουν τη στρατηγική της έντασης του Δένδια, απέκρυψαν τα κίνητρα και την ταυτότητα της ρατσιστικής δολοφονίας του 27χρονου Πακιστανού στα Πετράλωνα , προέβαλλαν χαλκευμένα βίντεο για να λοιδορήσουν βουλευτές της αριστεράς και κοινωνικά κινήματα ενάντια στην εμπορευματοποίηση των ελεύθερων χώρων, συκοφάντησαν των αγώνα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες και επικρότησαν τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις της επιστράτευσης. Και συνεχίζουν. Οι εργοδότες του Τύπου αφού εφάρμοσαν το πιο σκληρό μνημόνιο στους εργαζόμενους τους, θέλουν να περιφρουρήσουν το καθεστώς γενικευμένου φόβου και εξαθλίωσης που δημιούργησαν ορθώνοντας τείχη απέναντι στην κοινωνία.

Φτάνει πια. Οι εργαζόμενοι του Τύπου δεν έχουμε τίποτα κοινό με τους μεγαλόσχημους και αδρά αμειβόμενους εντεταλμένους μεγαλοδημοσιογράφους. Δεν είμαστε κομμάτι της διαπλοκής και της συναλλαγής τους. Διαλέξαμε πλευρά. Δίπλα στους κατοίκους της Χαλκιδικής και απέναντι στους χρυσοθήρες, δίπλα στους μετανάστες και απέναντι στους δουλέμπορους, τους φράχτες, τ΄ αφεντικά της μαύρης εργασίας, τη Χρυσή Αυγή, δίπλα στους διαδηλωτές και απέναντι στην καταστολή, δίπλα στους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες και απέναντι στην εσωτερική και εξωτερική τρόικα, δίπλα στους εργαζόμενους στο δημόσιο και απέναντι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Είμαστε δίπλα στην κοινωνία και αγωνιζόμαστε μαζί της ενάντια στο μνημόνιο, το ρατσισμό και τη λογοκρισία.

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στα ΜΜΕ»
Συνεχίζεται

Πολιτικό φορέα συγκροτούν βουλευτές που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες

Στη συγκρότηση φορέα που θα λειτουργήσει ως πρόπλασμα πολιτικού κόμματος θα προχωρήσουν σήμερα, Τρίτη, οι βουλευτές και τα πολιτικά στελέχη που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά και στελέχη που είχαν εκλεγεί στο παρελθόν βουλευτές με τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ.

Στον πρώτο πυρήνα των στελεχών που... θα αριθμούν περί τα 20 και θα είναι κατά κύριο λόγο από τον πανεπιστημιακό χώρο, δεν αναμένεται να περιλαμβάνονται πολιτικοί πλην ίσως από τους Μ.Γιαννάκη και Δ.Σταμάτη, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Στο νέο φορέα θα προσχωρήσουν σταδιακά τα στελέχη που αποχώρησαν από το κόμμα του Πάνου Καμμένου, Χρ.Ζώης, Γ.Μανώλης, Κ.Κουράκος, ενώ είναι πολύ πιθανό να ενταχθούν ο διαγραφείς από τη ΝΔ, Ν.Σταυρογιάννης, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Κ.Κιλτίδης, αλλά και οι εκλεγέντες στο παρελθόν με τον ΛΑΟΣ, Κ.Βελόπουλος και Π.Μαρκάρκης.
Αμφίβολη, μέχρι στιγμής, είναι η συμμετοχή του Κώστα Μαρκόπουλου.
Πηγή in.gr
Συνεχίζεται

Την ενοχή Παπαγεωργόπουλου ζητά ο εισαγγελέας

Ως ένοχο για την υπεξαίρεση 51,4 εκατ. ευρώ στο δήμο Θεσσαλονίκης, υπέδειξε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον πρώην δήμαρχο της πόλης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο ο εισαγγελέας τής έδρας Βασίλης Χαλντούπης. Επίσης ζητά την ... ενοχή του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια και του πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη.

Ειδικότερα ο εισαγγελικός λειτουργός ζητά να κηρυχθούν ένοχοι οι Β. Παπαγεωργόπουλος και Μ. Λεμούσιας για ηθική αυτουργία σε υπεξαίρεση, ενώ για τον δεύτερο προτείνει επιπλέον την ενοχή του για την κατηγορία τής απλής συνέργειας σε πλαστογραφία.

Οι παραπάνω κατηγορίες είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου.

Για τους δύο πρώην ισχυρούς άνδρες του δήμου, εισηγήθηκε να διαβιβαστεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές η δικογραφία για την νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες προς άσκηση νέας ποινικής δίωξης.

“Ήξερε για τα νυχτερινά μαγαζιά και το πολυτελές αυτοκίνητο. Ανέχθηκε να διαχειρίζεται τις ασφαλιστικές εισφορές ένας άνθρωπος της νύχτας. Προέτρεψε το Λεμούσια να βρει τρόπο ώστε να εκταμιεύονται χρήματα με διαδικασία που να προσδίδει νομιμοφάνεια. Ο Παπαγεωργόπουλος φοβούμενός να κάνει παράνομη συναλλαγή ενήργησε δια του Λεμούσια”, τόνισε ο εισαγγελέας.

Για τον Μ. Λεμούσια παρατήρησε ότι “ήταν το δεξί χέρι του δημάρχου. Άνθρωπος με χαμηλά προσόντα. Δεν γινόταν τίποτα αν δεν περνούσες από τον πάγκο του, όπως κατέθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Δεν χωράει αμφιβολία ότι γνώριζε το Σαξώνη. Διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στη ροή και στις αναλήψεις μετρητών. Δεν είναι τυχαίο ότι αυξάνονται το 1999 τα μετρητά που παίρνει ο πρώην ταμίας”.

Όσον φορά στον πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, που είναι και ο μόνος που αποδέχθηκε την υπεξαίρεση, ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, της πλαστογραφίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Όπως είπε “δεν θα μπορούσε να δράσει επί τόσα χρόνια χωρίς άνωθεν εντολές”.

Επιπλέον εισηγήθηκε την ενοχή του επί σειρά ετών διευθυντή της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση και στην πλαστογραφία.

Η διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί με την πρόταση επί της ενοχής ή μη των υπολοίπων κατηγορουμένων (σύνολο 18), ανάμεσα στους οποίους και τρεις πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών.
Συνεχίζεται

Εκλογές πριν από τις γερμανικές

Προσφυγή στην κάλπη πριν από τις γερμανικές εκλογές ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για τον σχηματισμό μιας αριστερής κυβέρνησης, την οποία όμως χαρακτήρισε εθνικής και κοινωνικής σωτηρίας.

Σε μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση ο... πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας χθες στην εκπομπή της Ελλης Στάη «Netweek», στην πρώτη του συνέντευξη μετά τα ταξίδια στη Λατινική Αμερική, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ, προέβλεψε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, ενώ δεν απέκλεισε και τη δημιουργία νέων κομμάτων.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτίμησε ότι όποτε και αν γίνουν εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα, λέγοντας πως «θέλουμε τις εκλογές για να σταματήσει ο κατήφορος». Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε με έμφαση ότι «ακόμη και αν είμαστε αυτοδύναμοι, θα επιδιώξουμε συμμαχίες», κάνοντας λόγο για μια αριστερή κυβέρνηση, την οποία όμως τη χαρακτήρισε «κυβέρνηση εθνικής και κοινωνικής σωτηρίας». Αφησε, δε, να εννοηθεί ότι σε αυτή την κυβέρνηση μπορούν να συνεργαστούν το ΚΚΕ, δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, ακόμη και δυνάμεις με δεξιές καταβολές. Ο κ. Τσίπρας σχολίασε και τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, χαρακτηρίζοντας παροδική τη δημοσκοπική ανάκαμψη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε στις προεκλογικές δεσμεύσεις του κόμματος, καθώς τάχθηκε υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως «το Μνημόνιο έχει πεθάνει». Στο ερώτημα που τέθηκε από την κ. Στάη εάν ο ΣΥΡΙΖΑ «σκίσει τη δανειακή σύμβαση», ο κ. Τσίπρας απάντησε ότι το Μνημόνιο «δεν βγαίνει» και «έχει πεθάνει» -μάλιστα είπε πως αυτό επεσήμανε στις συζητήσεις με τους αξιωματούχους του ΔΝΤ στις ΗΠΑ-, προσθέτοντας πως αυτό που μετέφερε ήταν πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην κυβέρνηση, «θα το θάψει βαθιά στη γη».

Ο κ. Τσίπρας υπεραμύνθηκε των θέσεών του, λέγοντας ότι η πολιτική λιτότητας πυροδοτεί την ύφεση, ενώ σε ό,τι αφορά το ευρώ και την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, είπε πως «δεν τίθεται ζήτημα».

Θέλουμε σταθερότητα στην οικονομία, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι ο επενδυτής θέλει ασφαλές περιβάλλον, χωρίς γραφειοκρατία. Ο κ. Τσίπρας σε σχετικό ερώτημα για την Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, απέφυγε να απαντήσει, ωστόσο μίλησε για ιδιωτικοποιήσεις που θα έχουν κοινωνική αποδοτικότητα και συνύπαρξη των ιδιωτών με το Δημόσιο. «Δεν θέλουμε να διώξουμε τους επενδυτές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας ωστόσο σκάνδαλο την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ. «Θέλουμε αξιοποίηση και όχι εκποίηση του Δημοσίου», είπε, προσθέτοντας πως θα κρίνουμε με βάση το συμφέρον της χώρας και πως χρειάζονται «αμοιβαίες επωφελείς συμφωνίες».

Στο ερώτημα εάν το «ευρώ είναι φετίχ», ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι δεν υπήρχε ενδεχόμενο εξόδου από την Ευρωζώνη, κάνοντας λόγο για σκληρή διαπραγμάτευση.

Σε ό,τι αφορά την πολυφωνία εντός του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας είπε «πως εγώ θέλω να αλλάξω το πολιτικό σύστημα, όχι να αντιγράψω τα κακέκτυπα των κακών αρχηγών», σημειώνοντας: «γιατί είναι κακό ένα κόμμα να έχει τάσεις και συνιστώσες;».

ΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Διαχωρισμός με Κράτος

Για τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τ. Κουράκη, είπε ότι «μιλάμε για τον διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας», κάνοντας λόγο για έναν αμοιβαίο διάλογο. Ο κ. Τσίπρας ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις διατυπώσεις του, λέγοντας πως δεν αποτελεί επίσημη θέση του κόμματος η πρόταση που κατέθεσε ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά». Μας ενδιαφέρει, είπε ο κ. Τσίπρας, να ενώσουμε τον λαό και έχουμε θέση υπέρ του εκσυχρονισμού των σχέσεων της Εκκλησίας με το Κράτος. Με διάλογο και συναίνεση θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι θα πληρώνεται και ο τελευταίος ιερέας, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ανόητη η θεωρία των δύο άκρων
Για τις καταλήψεις και τη «Βίλα Αμαλία» ο κ. Τσίπρας είπε πως δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, ενώ επέκρινε τη θεωρία των «δύο άκρων», λέγοντας πως «άκρο είναι μόνο η Χρυσή Αυγή». Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το κόμμα της Χρυσής Αυγής «εγκληματική συμμορία που δολοφονεί καθημερινά ανθρώπους». Επέκρινε, δε, συμβούλους του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, κάνοντας λόγο για ανόητη θεωρία, η οποία διχάζει τον λαό. «Μπροστά στην πρεμούρα να αναδείξουν τη θεωρία των δύο άκρων υπάρχει μόνο μία εγκληματική συμμορία που μας ντροπιάζει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι το κόμμα του θα συμμαχήσει ακόμη και με τον διάβολο για να πετύχει αποτελέσματα για τη χώρα, αναφερόμενος στη στάση της Βραζιλίας στο ΔΝΤ και πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη το ΔΝΤ να συγκρουστεί πιο ανοιχτά με την Γερμανία και όχι με μισόλογα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η κ. Μέρκελ δεν λέει την αλήθεια στον γερμανικό λαό ενόψει των εκλογών, ότι δηλαδή το πρόγραμμα για την Ελλάδα απέτυχε. Η Βραζιλία τόνισε ο κ. Τσίπρας, έχει φόβους εξαγωγής της κρίσης από την Ευρώπη σε όλο τον κόσμο και ανησυχεί για την γερμανική πολιτική.
Πηγή Έθνος
Συνεχίζεται

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Αληθινή μιντιακή ιστορία – σύγκρουση για 50 ευρώ


Κανείς δεν φανταζόταν πριν λίγο καιρό ότι θα έφθανε στιγμή που σε σύσκεψη καναλιού η σύγκρουση μεταξύ των στελεχών θα ήταν για τα 50 ευρώ του φωτογράφου που βρίσκεται στο πλατό της μεσημεριανής εκπομπής ή ότι διευθυντής, άλλου καναλιού θα κυνηγούσε τον... κόσμο που ξεχνάει τα φώτα ανοιχτά! Δυστυχώς όμως, τις εντυπώσεις έκλεψαν οι συστάσεις – σε… μαγαζί γωνία, για τη σπατάλη στο χαρτί υγείας!

enimerosi24.gr
Συνεχίζεται

Ο Μπαμπινιώτης και η δήθεν συνέντευξη

«Έχω χρόνια να μιλήσω με τον Τσίμα», γράφει στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Γιώργος Μπαμπινιώτης. Αφορμή στάθηκαν φήμες για υποτιθέμενη συνέντευξη κατά την οποία μάλιστα αποκάλεσε "ηλίθιο" τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.

Ο ... καθηγητής γράφει σχετικά:

«Μια δήθεν συνέντευξή μου στον Π. Τσίμα!

Κάποιο άγνωστος, μάλλον διαταραγμένο μυαλό με σύνδρομο γλωσσολόγου, κατασκεύασε δήθεν συνέντευξή μου στον δημοσιογράφο κ. Παύλο Τσίμα για τη Βίλα Αμαλία και άλλα θέματα !... Αν λέγεται κατάληψη και ανακατάληψη, πώς είναι η γενική της λέξης βίλα και πλήθος σχετικών και ασχέτων δήθεν γλωσσικών αλλά και άλλων θεμάτων ατάκτως ερριμμένων!... Προφανώς —από όλο το περιεχόμενο της δήθεν συνέντευξης—πρόκειται για χοντρή κακόγουστη πλάκα, αφού με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, όπως μπορεί να διαβεβαιώσει κι ο ίδιος, έχω χρόνια να μιλήσω.

Τελικά, αυτό το πολύτιμο εργαλείο που λέγεται Διαδίκτυο χρησιμοποιείταισυχνά από πλακατζήδες για παρανοϊκές συλλήψεις. Έτσι κάποιοι μπορούν ατιμωρητίνα διασπείρουν φήμες, να θίγουν πρόσωπα και να επινοούν διάφορα εις βάρος ανύποπτων ανθρώπων. Προσωπικά έχω ήδη υποφέρει πολλά από παρόμοιες καταστάσεις.

Αξίζει άραγε να αναζητήσει κανείς με νόμιμο τρόπο τον δράστη τής ψευτοσυνέντευξης για τα περαιτέρω;»
Συνεχίζεται

Κανέλλη: Αυτό που ψάχνουν δεν θα το βρουν

Στη διάρρηξη που έγινε χθες τα ξημερώματα στο σπίτι της αναφέρθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, κάνοντας λόγο για «συγκεκριμένο πολιτικό μόρφωμα, με το οποίο υπάρχουν... ανοικτοί λογαριασμοί από το 1990».
Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, η βουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε πως οι κλέφτες αφαίρεσαν μόνον αρχειακό υλικό με συγκεκριμένες πληροφορίες και πράγματα «μεγάλης πληροφοριακής σημασίας».

Χαρακτήρισε προκλητικό τον τρόπο που έγινε η διάρρηξη στο σπίτι της, σημειώνοντας ότι «οι δράστες ξέρανε πού μπήκανε».

«Έχω ράμματα για την γούνα τους» υποστήριξε και προσέθεσε πως (αυτό που έψαχναν) «δεν θα το βρουν ακόμα και αν πεθάνω».
ethnos.gr
Συνεχίζεται

Ανεστάλη η απεργία στα τρόλεϊ - Αύριο «κληρώνει» για τα λεωφορεία

Την αναστολή της απεργίας αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ. Αύριο αποφασίζουν την περαιτέρω στάση τους οι απεργοί στα λεωφορεία, όπου οι τεχνικοί αποφάσισαν ήδη να... επιστρέψουν στην εργασία τους. Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών είχε κρίνει παράνομη την κινητοποίηση της ΕΘΕΛ το Σαββατοκύριακο. Ακολούθησε αυστηρή προειδοποίηση του υπουργείου Μεταφορών. Σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα για την τήρηση της δικαστικής απόφασης. Απεργούν προαστιακός και τρένα. «Είναι μακρύς ο δρόμος μέχρι αύριο το μεσημέρι», δήλωσε στο enet.gr ο γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων στις οδικές συγκοινωνίες Κώστας Σιορίκης, ενόψει της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στα λεωφορεία. Πάντως, το σωματείο τεχνικών του κλάδου αποφάσισε ήδη την αναστολή της απεργίας του, «αποδεχόμενο την πρόσκληση της διοίκησης για διάλογο».

«Μετά τη σημερινή (σ.σ.Κυριακή) απόφαση της Δικαιοσύνης, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν την ευκαιρία και την ευθύνη να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της διοίκησης της ΟΣΥ και να λύσουν την απεργία. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα κάνει το καθήκον της», δηλώνουν κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης, Υποδομών και Μεταφορών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το Μέγαρο Μαξίμου είναι ένα βήμα πριν από την επίταξη και στα λεωφορεία.

Τη Δευτέρα το πρωί η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν διαπράττεται το αδίκημα της παραβίασης δικαστικής απόφασης.

Η διοίκηση της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) καλεί τους εργαζόμενους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις και να επιστρέψουν στην εργασία τους επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή της πως "δεν υπάρχουν περιθώρια επανάληψης της ταλαιπωρίας και της ομηρίας που έζησε το επιβατικό κοινό το προηγούμενο διάστημα". Επίσης δηλώνει "έτοιμη να συζητήσει με τους εκπροσώπους τους για όλα τα ζητήματα, εκτός φυσικά από ότι έχει να κάνει με την εφαρμογή του νόμου για το ενιαίο μισθολόγιο".

Στο μεταξύ, απορρίφθηκε το αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών να εκδοθεί προσωρινή διαταγή αναστολής της επιστράτευσης του προσωπικού και της επίταξης κινητών/ακινήτων της Αττικό Μετρό ΑΕ από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Συνεχίζεται

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Πάγκαλος παντός καιρού


Το συνάχι δεν εμπόδισε τον πρώην αντιπρόεδρο από το καθιερωμένο του κολύμπι
Το μπάνιο του στη λίμνη Βουλιαγμένης παρά το συνάχι που τον ταλαιπωρούσε επέλεξε να κάνει ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου, Θεόδωρος Πάγκαλος.

Όπως δείχνουν οι φωτογραφίες της Real News, ο κ. Πάγκαλος εισήλθε στον... χώρο, έβγαλε το μπλε μπουρνούζι που φορούσε και μπήκε κατευθείαν στη λίμνη για τη μεσημεριανή του βουτιά. Έκανε τις ασκήσεις του για τριάντα λεπτά περίπου, ενώ συνομίλησε και με δύο λουόμενους που έκαναν μπάνιο μέσα στη λίμνη.

Ο κ. Πάγκαλος επισκέπτεται συχνά τη λίμνη λόγω των ιαματικών νερών ενώ είναι γνωστή η αγάπη του για τη χειμερινή κολύμβηση.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι τελευταίες επισκέψεις του κ. Πάγκαλου ήταν επεισοδιακές αφού τη μία τσακώθηκε με λουόμενη που τού έκανε παράπονα και την άλλη με δημοσιογράφο που σχολίασε το μπουρνούζι του.

Συνεχίζεται

Όργιο σπατάλης στα ταμεία της ΔΕΗ

Σωρεία ατασθαλιών στο ταμείο τεχνικών εργαζομένων της ΔΕΗ. Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, απίστευτα είναι τα ευρήματα που έβγαλε ο ... διαχειριστικός έλεγχος στο ταμείο της ΕΤΕ-ΔΕΗ.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο έλεγχος που έχει κατατεθεί στον εισαγγελέα, διαπιστώνει ότι μέσα από το Ταμείο δικαιολογούνταν αποδείξεις συνδικαλιστών για κομμωτήρια, κρεοπωλεία, αγορές τσιγάρων, ακόμα και για εκδόσεις περιοδικών που ποτέ δεν τυπώθηκαν.

Tο ύψος αυτών των αποδείξεων για το 2010 φτάνει στο ποσό των 45.552 ευρώ και για το 2011 στο ποσό των 60.464 ευρώ.

Eίναι ενδεικτικό ότι ποσό 800 ευρώ, κατά μέσο όρο μηνιαίως, εμφανίζεται σε αποδείξεις για καθαριστικά της ETE/ΔEH.

"Tο εύρος και το μέγεθος των δαπανών από μικροαποδείξεις συνιστούν υπερβολική σπατάλη, αναιτιολόγητη εκροή εξόδων και ηθελημένη κακοδιαχείριση" αναφέρει χαρακτηριστικά η Eκθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το απεργιακό ταμείο που διαχειρίζονταν η Ένωση τεχνικών, επιχορηγούνταν συνδικαλιστές κατά τις ημέρες των απεργιών, ενώ το ίδιο ταμείο τους επιχορηγούσε και για ημέρες που δεν γίνονταν απεργίες.Την υπόθεση διερευνά ο εισαγγελέας, ο οποίος έχει ήδη ζητήσει τις καταθέσεις των συνδικαλιστών..
Συνεχίζεται

Ψάχνουν σε Κίνα-Λιβύη-Λίβανο-Σιγκαπούρη τα «μαύρα» εκατομμύρια του Άκη


Σε διάφορες χώρες του κόσμου αναζητούνται τεράστια χρηματικά ποσά που είχε αποκτήσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος από μίζες για την υπογραφή εξοπλιστικών και τα οποία φρόντιζε να «κρύβει» με την βοήθεια συνεργατών του.

Σε αυτό το συμπέρασμα φαίνεται ότι ... έχει καταλήξει ο Εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Καραγιάννης ο οποίος υπέβαλε την πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ζητώντας την παραπομπή σε δίκη του πρώην Υπουργού και 19 ακόμη ατόμων.

Όπως προκύπτει , σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» μέσα από σημειώσεις και έγγραφα που βρέθηκαν από τους αστυνομικούς μέσα στο σπίτι του Άκη Τσοχατζόπουλου, υπάρχουν τραπεζικοί λογαριασμοί σε διάφορες χώρες ανάμεσά τους η Κίνα, η Λιβύη,ο Λίβανος και η Σιγκαπούρη.

Το συνολικό ποσό είναι άγνωστο όπως άγνωστοι είναι και οι πρωταγωνιστές που έδρασαν μέσα από υπεράκτιες εταιρίες .

Σύμφωνα με την πρόταση του εισαγγελέα η σύζυγος του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη γνώριζε την προέλευση του πακτωλού των χρημάτων που ξόδευαν για την πολυτελέστατη διαβίωσή τους
Συνεχίζεται

Έρευνα: Ένας στους δύο πολίτες δεν μπορεί να πληρώσει τα χαράτσια

Ένας στους δύο πολίτες δηλώνει ότι το 2013 δεν θα μπορέσει να πληρώσει τους φόρους στα ακίνητα και θα προσπαθήσουν είτε να πουλήσουν ακίνητα ακόμη και κάτω από την αντικειμενική τους αξία ή να... δανειστούν για να αποφύγουν τις ποινικές ευθύνες που προβλέπονται για τους οφειλέτες του Δημοσίου, σύμφωνα με έρευνα της Kapa Research που παρουσιάστηκε στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) και πραγματοποιήθηκε χτες στην Αθήνα.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό εκείνων που εκτιμούν ότι δεν θα μπορέσουν την επόμενη χρονιά να πληρώσουν τους φόρους στα ακίνητα (ΦΑΠ, «χαράτσι», φόρος εισοδήματος) φθάνει στο 54%, ενώ τρεις στους 10 δηλώνουν ότι μάλλον θα ανταποκριθούν, χωρίς όμως να είναι σίγουροι.

Όσοι αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους ακινήτων στο μέλλον, θα επιλέξουν να πουλήσουν κάποιο ακίνητο, ακόμη και κάτω από την αντικειμενική του αξία, ή να δανειστούν ή ακόμη και να αφήσουν τα ακίνητα να τα κατάσχει το Δημόσιο.

Οι δυσκολίες ήταν ήδη εμφανείς από τα προηγούμενα χρόνια, καθώς στην ερώτηση ποιους φόρους πλήρωσαν τα τελευταία τρία χρόνια, το 9,3 % των ιδιοκτητών δηλώνουν αδυναμία πληρωμής του τέλους ακινήτων («χαράτσι»), το 8,1% απαντούν ότι δεν μπορούν να πληρώσουν τον ΦΑΠ 2010 και το 5,1% το ΕΤΑΚ του 2009.

Το 5-7%, ανά κατηγορία, έχουν προχωρήσει εξάλλου σε ρυθμίσεις για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Ειδικά για το «χαράτσι», το 65% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι το πλήρωσαν μεν αλλά με δυσκολία.

Είναι ενδεικτικό ότι το 54% των ιδιοκτητών δεν έχουν εισοδήματα από τα ακίνητά τους και πληρώνουν μόνο φόρους. Επίσης, ένας στους τέσσερις διαθέτει πάνω από το 30% των εσόδων από ενοίκια για την πληρωμή των φόρων κεφαλαίου (έκτακτες εισφορές, ΕΤΑΚ, ΦΑΠ, ΕΕΤΗΔΕ) χωρίς να υπολογίζεται ο φόρος εισοδήματος.

Άλλα σημαντικά ευρήματα από την έρευνα είναι τα εξής:

- Η κρίση στη μισθωτική αγορά έχει χτυπήσει κυρίως τα επαγγελματικά ακίνητα, αλλά και τις κατοικίες. Από τους ιδιοκτήτες επαγγελματικών χώρων το 24,7 % έχουν κενά / ελεύθερα ακίνητα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στα σπίτια κυμαίνεται στο 12 %.

- Καθολική είναι η μείωση των εισοδημάτων από εκμετάλλευση ακινήτων. Το 24,3% δηλώνουν ότι την τελευταία διετία τα εισοδήματα από ακίνητα μειώθηκαν πολύ, το 60,4% αρκετά, και το 14,1% λίγο. Δηλαδή το 99,1% των ιδιοκτητών υπέστησαν μείωση εισοδημάτων.

- Η συντριπτική πλειοψηφία (πάνω από 80 %) των ιδιοκτητών έχουν κάνει μειώσεις ενοικίων, που κυμαίνονται κατά μέσο όρο στο 25%, ενώ πάνω από 50% διαμορφώνεται το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι εισπράττουν τα ενοίκια με καθυστέρηση.

- Συντριπτικό (82,7%) είναι επίσης το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι η μίσθωση ακινήτων είναι δραστηριότητα που αποφέρει ζημιές και όχι κέρδη, ενώ περισσότεροι από τους μισούς θεωρούν ότι συμφέρει καλύτερα να νοικιάζει κανείς κατοικία, παρά να διαθέτει ιδιόκτητη.

- Το 30% των ιδιοκτητών θεωρούν ότι η αντικειμενική αξία των ακινήτων τους είναι μεγαλύτερη από την εμπορική, ενώ το 22% θεωρούν ότι οι αντικειμενικές έχουν εξισωθεί με τις εμπορικές. Ήδη, το 11% έχουν επιχειρήσει να πουλήσουν ακίνητα κάτω από την αντικειμενική αξία και το 6 % σε τιμή ίση με την αντικειμενική.

- Ένας στους τέσσερις δανειολήπτες, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δεν εξοφλεί έγκαιρα τις δόσεις του δανείου, ενώ το ποσοστό όσων εκτιμούν ότι δεν θα μπορούν να εξυπηρετούν το δάνειό τους στο μέλλον διαμορφώνεται στο 48%.

- Το 81,8% του πληθυσμού είναι ιδιοκτήτης κάποιου ακινήτου, σπιτιού ή επαγγελματικής χρήσης.

- Το 13% των ιδιοκτητών έχουν κάποιας μορφής αυθαιρεσία. Από αυτούς, λιγότεροι από τους μισούς (46,5%) έχουν προχωρήσει τη διαδικασία νομιμοποίησης. Όσοι δεν το έχουν κάνει, ζητούν μεταξύ άλλων χαμηλότερα πρόστιμα, μονιμότερη λύση νομιμοποίησης και χαμηλότερες αμοιβές μηχανικών για να προχωρήσουν.

- Το 63% δεν έχουν ασφαλίσει καθόλου την περιουσία τους, επικαλούμενοι κυρίως το κόστος.

-Υψηλή είναι τέλος η αναγνωρισιμότητα της ΠΟΜΙΔΑ (το 61,3% δηλώνουν ότι τη γνωρίζουν) και το 51 % έχουν θετική ή πολύ θετική γνώμη γι' αυτήν.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά σε δείγμα 1414 ατόμων από όλη τη χώρα.


Πηγή: real
Συνεχίζεται

Εζησε δύο χρεωκοπίες

Είναι η πρώτη του βραδιά στο δρόμο, γράφει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» η οποία έχει τα στοιχεία του άστεγου συμπατριώτη μας. Περασμένα μεσάνυχτα, σηκώνει το κεφάλι ψηλά ζητώντας «εξηγήσεις από τον “Μεγάλο”»: «Πες μου τι ... λάθος έκανα κι έφτασα σε αυτό το σημείο; Μια ζωή δούλευα, δεν μου έλειψε ποτέ κρεβάτι, ποτέ ένα ποτήρι νερό. Και τώρα...». Το κλάμα τον γυρίζει πίσω στη μάνα του, που πια δεν ζει, στα παιδιά του, που βρίσκονται μακριά... Γεννημένος στη Βραζιλία από Ελληνες γονείς, ήθελε να σπουδάσει δικηγόρος, αλλά τελικά έγινε τεχνικός ελεγκτής ποιότητας κρέατος. Από το Σάο Πάολο στα σφαγεία της Αργεντινής.

Επειτα από 12 χρόνια σκληρής δουλειάς και καλής ζωής, η Αργεντινή χτυπιέται από την κρίση και όλα καταρρέουν. Επιστρέφει στη Βραζιλία. Κρίση κι εκεί, όμως δουλεύει. Με τη βραζιλιάνα σύζυγό του αποκτούν δύο κόρες. Η κρίση βαθαίνει κι εκείνος μένει άνεργος. Η οικογένεια διαλύεται. Το 1997 αναζητά μια καλύτερη τύχη στην τότε εύπορη πατρίδα μας. Γνωρίζει και πέντε γλώσσες κάτι θα βρει να κάνει... Πιάνει δουλειά σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας. Συχνά παίρνει το αεροπλάνο και πάει στα κορίτσια του. Το 2009 η κρίση χτυπά για τα καλά την Ελλάδα. Το ξενοδοχείο κλείνει και μένει άνεργος.

Για ένα χρόνο ζει με το επίδομα των 410 ευρώ. Πληρώνει ενοίκιο, ρεύμα, κοινόχρηστα, του μένουν και 150 ευρώ να ζήσει. «Περνά ο χρόνος του ταμείου. Δεν βρίσκω δουλειά. Αρχίζω να χρωστώ στον ιδιοκτήτη». “Αυτά που μου χρωστάς ξέχνα τα”, του λέει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που νοίκιαζε, αλλά του προσθέτει: “Σε ένα μήνα όμως να φύγεις”. Για λίγες ημέρες έμεινε στο σπίτι ενός φίλου, μέχρι που αναγκάστε να φύγει ξανά. «Εκείνο το φεύγα, όμως, ήταν να βγω στο δρόμο» θυμάται...

Βγήκε στο δρόμο και πέρασε είκοσι νύχτες σε μια καρέκλα στην πλατεία Βικτωρίας. Κάποια στιγμή ενημερώθηκαν οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και βρέθηκε θέση στον ξενώνα του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. Η επικοινωνία με τις κόρες του γίνεται πλέον μέσω ίντερνετ ενώ εδώ και ένα χρόνο ζει για τη θεατρική ομάδα των αστέγων και βοηθά εθελοντικά στο συσσίτιο του ιδρύματος.

ΠΗΓΗ: Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία
Συνεχίζεται

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Χαϊκάλης σε Άδωνι: «Είσαι ξεφτιλισμένος, καραγκιόζης και βλάκας» [βίντεο]

Την αποχώρηση του Άδωνι Γεωργιάδη από το τηλεοπτικό στούντιο του ΣΚΑΙ προκάλεσαν οι χαρακτηρισμοί του Παύλου Χαϊκάλη, ο οποίος τον αποκάλεσε «ξεφτιλισμένο, καραγκιόζη και βλάκα».

Αφορμή στάθηκε η πρόταση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων να... ενταχθούν και οι βουλευτές στο ενιαίο μισθολόγιο.

«Πως θα ζήσει ένα άτομο με 586 ευρώ», ανέφερε ο κ. Χαϊκάλης απευθυνόμενος στον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος του απάντησε : «σε προκαλώ για να μην είσαι ψεύτης από τον επόμενο μήνα να κρατήσεις 586 ευρώ και τα άλλα να τα μοιράσεις».

«Είσαι ξεφτιλισμένος», του ανταπάντησε ο Παύλος Χαϊκάλης με τον κ. Γεωργιάδη να λέει: «εγώ ψέματα για να πάρω ψήφους δε λέω».

«Είσαι καραγκιόζης και βλάκας. Πας αλλού το θέμα», του είπε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και ο Άδωνις Γεωργιάδης αποχώρησε.

(Πηγή: enikos.gr)

Συνεχίζεται

Ν.Υόρκη: Καταγγελίες για απόπειρα επίθεσης στον Α.Τσίπρα από φερόμενα μέλη της Χρυσής Αυγής

Τέσσερα άτομα που φέρονται να είναι μέλη της Χρυσής Αυγής Νέας Υόρκης κινήθηκαν απειλητικά προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα μετά το τέλος ομιλίας του σε πανεπιστήμιο στο κεντρικό Μανχάταν. Την παρουσία και τις κινήσεις τους αντιλήφθηκαν εγκαίρως μέλη του... ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης τα οποία και προστατέψαν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχηματίζοντας ένα ανθρώπινο τοίχος. Σύμφωνα με πληροφορίες τα τέσσερα άτομα είναι ομογενείς που διαμένουν στην περιοχή της Αστόρια. Την παρουσία τους είχαν εντοπίσει εγκαίρως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης κατά την διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Μεταπτυχιακό Κέντρο του Δημοτικού Πανεπιστημίου Νέας Υόρκης (CUNY) με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα, o οποίος ολοκληρώνει σήμερα την περιοδεία του στις ΗΠΑ.

Αρχικά τα φερόμενα ως μέλη της Χρυσής Αυγής προσπάθησαν να θέσουν ερωτήσεις στον κ. Τσίπρα και όταν συνειδητοποίησαν ότι δεν θα το κατάφερναν -γιατί η εκδήλωση πλησίαζε προς το τέλος -κινήθηκαν προς το μέρος του με απειλητικές διαθέσεις. Η ασφάλεια του Πανεπιστήμιου επενέβη και τους απομάκρυνε από την αίθουσα. Οι ομογενείς κατά την έξοδό τους καθύβρισαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκαν με υποτιμητικό τρόπο στους μετανάστες. Το όλο επεισόδιο δεν υπέπεσε στην αντίληψη του κ.Τσίπρα ο οποίος ενημερώθηκε εκ των υστέρων και δεν θέλησε να το σχολιάσει.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε ομιλίες και συνεντεύξεις του κατά την επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες αναφέρθηκε επανειλημμένως στο θέμα της Χρυσής Αυγής. Στην ομιλία του στο πανεπιστήμιο Κολούμπια ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για ιστορικές ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ακολούθησε δρόμο αντίθετο από εκείνον του Ομπάμα. «Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε χώρα αναφοράς για όποιον θέλει να μελετήσει το πώς η πολιτική της ύφεσης καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό» τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας στοχοποίησε ευθέως τη Χρυσή Αυγή, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Τα παθήματα της κρίσης του 1929 μας δίδαξαν ότι, εάν η πολιτική τάξη αποτύχει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες αυτής της κατάρρευσης και η οικονομική κάμψη μετατραπεί σε ύφεση, τότε οι Ναζί δεν θα αργήσουν να βρεθούν σύντομα στο Κοινοβούλιο.Και στο Κοινοβούλιο της χώρας μου είμαστε υποχρεωμένοι κάθε μέρα να καθόμαστε απέναντι από μια πτέρυγα των Ναζί κακοποιών που προωθούν τον αντισημιτισμό και χαιρετούν όπως ο Αδόλφος Χίτλερ. Να κάνουμε τα πάντα ώστε υψώσουμε τείχος προστασίας της δημοκρατίας απέναντι στο φασισμό και το νεοναζισμό, που επιζητά να πάρει την ιστορική ρεβάνς».

Η Χρυσή Αυγή έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στην περιοχή της Αστόρια το περασμένο καλοκαίρι όταν ξεκίνησε να συγκεντρώνει ρουχισμό και τρόφιμα για την Ελλάδα προκαλώντας τις αντιδράσεις κατοίκων και φορέων της περιοχής. enet.gr
Συνεχίζεται

Επιχειρηματία που εμπλέκεται στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου αναζητούν οι κυπριακές Αρχές

Σε κινητοποίηση βρίσκεται η Κυπριακή Αστυνομία για τη σύλληψη και έκδοση στην Ελλάδα του Σύρου επιχειρηματία Φουάτ αλ-Ζαγιάτ, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου, για την αγορά των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων TOR-M1.

Σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», οι... κυπριακές αρχές έλαβαν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Ο Ζιγιάντ αναζητήθηκε στην κατοικία του, που βρίσκεται στον δήμο Έγκωμης της Λευκωσίας, αλλά μέχρι αργά χθες βράδυ δεν είχε εντοπιστεί και τέθηκε στην λίστα των καταζητούμενων προσώπων.

Ο Σύρος επιχειρηματίας είναι κάτοχος συριακής και πορτογαλικής υπηκοότητας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης καταγράφεται η διαδρομή του «μαύρου» χρήματος (32.404.000 ελβετικών φράγκων και 1.748.000 δολαρίων Αμερικής), που φέρεται να κατέληξε στον κ. Τσοχατζόπουλο μέσω δύο εταιρειών, που είχαν έδρα την Κύπρο και τις Παρθένες Νήσους.
Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι οι «μίζες» εκταμιεύονταν από κοινό λογαριασμό του Ζιγιάντ και της συζύγου του σε υποκατάστημα ελβετικής τράπεζας στη Γενεύη.
Πηγή in.gr
Συνεχίζεται

Η φωτογραφία της Νταϊάνα που δεν έπρεπε να δημοσιευτεί

Φωτογραφία της πριγκίπισσας Νταϊάνας, που βρετανικό ταμπλόιντ έκρινε ακατάλληλη προς δημοσίευση, πουλήθηκε σε δημοπρασία στις ΗΠΑ έναντι 18.306 δολαρίων, ανακοίνωσε ο οίκος RR Auctions of Amherst.

Η ασπρόμαυρη φωτογραφία έχει ... διαστάσεις 20Χ25 εκατοστά και τραβήχτηκε στις αρχές της δεκαετίας του '80. Δείχνει την πριγκίπισσα σε σαλέ σε κάποιο βουνό, μάλλον της Γαλλίας, να χαμογελά στην κάμερα ενώ ακουμπάει αναπαυτικά στα γόνατα ενός νεαρού, περίπου συνομήλικου της, ο οποίος διαβάζει ένα βιβλίο.

Σε πρώτο πλάνο φαίνεται ακόμα ένα πρόσωπο και ένα μπουκάλι ουίσκι, αλλά το πιο περίεργο είναι η φράση «Not to be published» («Να μην δημοσιευτεί») που είναι γραμμένη πάνω στην φωτογραφία.

Στο πίσω μέρος της υπάρχει η ημερομηνία 26 Φεβρουαρίου 1981, δηλαδή δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση από το Μπάκιγχαμ του επικείμενου γάμου του πρίγκιπα Κάρολου με την Νταϊάνα Σπένσερ.

Η φωτογραφία δεν δείχνει κάτι που να σοκάρει, αλλά και μόνο το γεγονός ότι τραβήχτηκε αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση των πριγκιπικών γάμων, έκανε τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης να αποφασίσουν να μην δημοσιεύσουν την φωτογραφία της Νταϊάνας με έναν άλλο νεαρό άντρα εκτός από τον Κάρολο.

Ο οίκος δημοπρασιών με έδρα το Νιου Χαμσάιρ διευκρίνισε πως η φωτογραφία προέρχεται από το ιδιωτικό ίδρυμα Caren Archive, το οποίο πριν από επτά χρόνια απέκτησε το φωτογραφικό αρχείο της Daily Mirror.

«Τα βρετανικά μέσα αναγνώρισαν τον νεαρό άντρα: πρόκειται για τον Ανταμ Ράσελ δισέγγονο του πρώην πρωθυπουργού Στάνλεϊ Μπόλντγουιν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του οίκου, ο οποίος δεν αποκαλύπτει το όνομα του αγοραστή της φωτογραφίας.

Σύμφωνα με τον οίκο RR Auctions η τιμή για μια τέτοια φωτογραφία θα ήταν κανονικά 1.000 δολάρια, αλλά ήταν η φράση «Να μην δημοσιευτεί» που ανέβασε τόσο πολύ την αξία της.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα πέθανε σε τροχαίο στο Παρίσι τον Αύγουστο του 1997 αφού είχε χωρίσει με τον πρίγκιπα Κάρολο. Ήταν 36 ετών.
Συνεχίζεται

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Η… στραβωμένη και η άνευ υποχρεώσεων!

Καλό! Αυτό είναι να είσαι ανκργούμαν πρώτης γραμμής! Νομιμοποιείς… και το τριήμερο σου! Αστειευόμαστε of course, αλλά δεν θα μπορούσαμε να μην σχολιάσουμε τη λεπτομέρεια στο today δελτίο Τύπου της κρατικής, για την... ανανέωση με την Έλλη Στάη! Η οποία όπως μαθαίνουμε (πλέον και επίσημα δηλ. γιατί ως viewers το είχαμε διαπιστώσει) θα απουσιάζει τις Παρασκευές και θα βρίσκεται στο δελτίο μόνο από Δευτέρα έως Πέμπτη! Ζήτω το 4ημερο!

Η πέτρα του σκανδάλου
Να δείτε πάντως που η έκρηξη της Κατερίνας Παπακώστα που έστειλε λέει έγγραφο διάβημα διαμαρτυρίας στον Μειμαράκη για τα όσα αρνητικά σχολιάζονται σε ΜΜΕ και διαδίκτυο για την στιλιστική εμφάνιση των γυναικών βουλευτών είναι… ράδιο αρβύλα! Και δεν εννοούμε βεβαίως ότι είναι μούφα, αλλά ότι ευθύνεται ο Κανάκης και η παρέα του που την έκραζαν και τις προάλλες, για το κρεπάρισμα – σφηκοφωλιά στο μαλλί της!

Χαλάρωσε
Καλά αυτός ο άνθρωπος τελεία και παύλα! Θα πρέπει να μετονομαστεί σε «καρέτας καρέτας» της πρωινής ζώνης! Ο λόγος για τον Γιώργο Λιάγκα που αναπτέρωσε στην είδηση που κυκλοφορεί ότι πάει πρωί η Τσιμτσιλή και έκανε today τις ανακοινώσεις του από τον αέρα του Mega! Ένα μεγάλο μακάρι να δυναμώσει η ζώνη και να ακολουθήσουν και άλλα channels, λέει!

Γενναιοδωρίες
Άσε μας βρε husband πάλι! Ναι, ο Ant1 αποφάσισε στη μέση της σεζόν να… επενδύσει στην morning του ζώνη, έτσι βαρύγδουπα όπως το μεταφέρετε! Μάλλον να το θέσουμε πιο… αποκαλυπτικά. Είδαν τα στελέχη του σταθμού τα τεράστια νούμερα που κάνει η Τσιμτσιλή το απόγευμα (που τους ρίχνει σχεδόν μονίμως 10 μονάδες κάτω ενώ ενίοτε εκσφενδονίζει και κάτι μονοψήφια) και σου λέει, μη χάσουμε την ευκαιρία, να την αξιοποιήσουμε το πρωί! Άσε μας βρε husband με τις μπούρδες σας! Που αν ήταν και ερχόταν κανένας σοβαρός ανταγωνιστής, τότε θα τα λέγαμε! Πόσα απίδια πιάνει ο σάκος!

Γιώτα Δημητρακοπούλου
enimerosi24.gr
Συνεχίζεται

Τσοχατζόπουλος : Οι προφυλακίσεις δεν προσφέρουν τίποτα

«Οι προφυλακίσεις δεν προσφέρουν οτιδήποτε θετικό στις υποθέσεις που μας απασχολούν», δήλωσε ο Άκης Τσοχατζόπουλος σχετικά με το αν οι πολιτικοί θα έπρεπε να βρίσκονται στη φυλακή για σκάνδαλα του παρελθόντος.

Σε... συνέντευξη που παραχώρησε μέσα από τον Κορυδαλλό, στον ALPHA, έκανε λόγο για «εγκληματικό νόμο», τον οποίο ψήφισε και το ΠΑΣΟΚ: «Αυτό είναι ένα έγκλημα, ιδίως με αυτόν τον εγκληματικό νόμο τον 40-22/11 που δυστυχώς η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τον ψήφισε, με τον οποίο δίνουν ανεξέλεγκτες εξουσίες στους ανακριτές και τους εισαγγελείς, οι οποίοι ξαφνικά αισθάνονται καίσαρες και αποφασίζουν με μια υπογραφή μόνο να βάλει εσένα, εμένα, τον οποιονδήποτε στη φυλακή, δήθεν προφυλάκιση. Είναι φυλακή. Τελείωσε. Και σας το βεβαιώνω εγώ γιατί το έχω ζήσει».Στη συνέχεια ανέφερε πως χρησιμοποιείται ως εξιλαστήριο θύμα, «ως Ιφιγένεια που την πέταξαν στο Κολοσσαίο», το οποίο δημιούργησε η πολιτική κατάσταση, συνολικά της χώρας, μετά από την μεγάλη οικονομική κρίση.

Σε ερώτηση για τις συνθήκες κράτησης στον Κορυδαλλό και τη VIP πτέρυγα ο κ. Τσοχατζόπουλος υποστήριξε πως «Αυτό είναι καλαμπούρι. Δεν υπάρχει VIP πτέρυγα. Όσοι το λένε αυτό το πράγμα ψεύδονται. Μέσα έχει κάθε καρυδιάς καρύδι, υπάρχουν μέσα πάνω από 65-70 άτομα που διαβιώνουν όλοι μαζί».
Συνεχίζεται

Επέμβαση των ΜΑΤ στο αμαξοστάσιο του Μετρο



Επιχείρηση της Αστυνομίας για την απομάκρυνση των απεργών του Μετρό πραγματοποιήθηκε σήμερα τα ξημερώματα στο αμαξοστάσιο στα Σεπόλια.

Με εντολή και παρουσία εισαγγελέα, επτά διμοιρίες των ΜΑΤ επενέβησαν στο... σημείο στις 03:40, σπάζοντας την αλυσίδα της κεντρικής εισόδου. Στη συνέχεια εισήλθαν εντός των εγκαταστάσεων του αμαξοστάσιου, όπου απομάκρυναν από τον χώρο τους απεργούς.

Στο κτίριο ήταν περίπου 50 απεργοί, οι οποίοι είχαν δέσει τις πόρτες με αλυσίδες, αποφασισμένοι να συνεχίσουν την απεργία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια γυναίκα αρνήθηκε να βγει έξω, με αποτέλεσμα να συλληφθεί, ενώ έγιναν και τρεις προσαγωγές, ωστόσο λίγο αργότερα και μετά τις απαραίτητες διευκρινήσεις αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς όπως προέκυψε ήταν εργαζόμενοι του Μετρό που ανήκαν στην ασφάλεια και είχαν κάθε λόγο να βρίσκονται στο χώρο την ώρα της επέμβασης.

Οι δύο αφορούν σε απλούς πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο για συμπαράσταση και σε έναν εργαζόμενο. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως μια γυναίκα, βάσει μαρτυριών, που βρισκόταν στα κάγκελα της εισόδου του αμαξοστασίου, τραυματίστηκε από την έφοδο και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ την μετέφερε σε νοσοκομείο.

Οι δρόμοι γύρω από την περιοχή του αμαξοστασίου έχουν αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, ΥΜΕΤ και ΕΚΑΜ που παραμένουν στο σημείο, ενώ τα μέτρα της Αστυνομίας είναι πολύ αυστηρά.

Ακόμη, δεκάδες περιπολικά και κλούβες βρίσκονται σε κομβικά σημεία στην ευρύτερη περιοχή, ενώ οι αστυνομικοί δεν επιτρέπουν σε διερχόμενους οδηγούς και περαστικούς την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις, χωρίς να πραγματοποιήσουν έλεγχο.

Όπως δήλωσε αξιωματικός της ΕΛΑΣ, έξω από το κέντρο ελέγχου του μετρό, το οποίο παραδόθηκε από την αστυνομία στην εταιρεία, παραμένουν οι αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να διασφαλίσουν την προσέλευση των εργαζομένων στον χώρο.
Συνεχίζεται

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Κοντογιάννης για video Κεδίκογλου: Πολιτική βλακεία, δεν ξέρω ποιος το αποφάσισε


Ιδιαίτερα καυστικός κατά της πολιτικής αξιοποίησης από τον Σίμο Κεδίκογλου του παραποιημένου video εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του Mega o βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κοντογιάννης.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής χαρακτήρισε «μη σκόπιμη» τη συγκεκριμένη ενέργεια από..


...την πλευρά της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «δεν υπήρχε λόγος να γίνει».

Στα επίμονα σχόλια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη, ο κ. Κοντογιάννης ανέβασε ακόμα περισσότερο τους τόνους, κάνοντας λόγο για «πολιτική βλακεία ορισμένων» και υπογραμμίζοντας ότι δεν γνωρίζει καν ποιος το αποφάσισε.
http://www.parapolitiki.com/2013/01/kontogiannis-video-kedikoglou-politiki-blakeia.html
Συνεχίζεται

Απειλεί τη Βουλή ο… σεξισμός!

Ο… σεξισμός χτυπά την πόρτα του Κοινοβουλίου! Η «γαλάζια» βουλευτής Κ. Παπακώστα, συνεπικουρούμενη από τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Μ. Ρεπούση, απέστειλε χθες έγγραφο διάβημα διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της ... Βουλής Β. Μεϊμαράκη, μεταφέροντας την ομόφωνη απόφαση της επιτροπής να εκφραστεί η διαμαρτυρία των μελών της για «τον συστηματικό σχολιασμό της εμφάνισης των γυναικών βουλευτών από τα ΜΜΕ και το Διαδίκτυο»…

Απειλεί τη Βουλή ο... σεξισμός!

«Δείγμα υποτίμησης των γυναικών»
Στην επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, η Κ. Παπακώστα επισημαίνει πως «οι γυναίκες όπως και οι άνδρες βουλευτές πρέπει να κρίνονται με βάση το έργο, τις απόψεις και τη γενικότερη κοινοβουλευτική συμπεριφορά. Η επιδοκιμασία ή αποδοκιμασία της εμφάνισης συνιστά δείγμα υποτίμησης των γυναικών και ταυτόχρονη υποβάθμιση του ελληνικού Κοινοβουλίου». Αφορμή -ή, μάλλον, αιτία- όλων αυτών είναι τα αρνητικά σχόλια για τις γυναίκες βουλευτές σχετικά με τις στιλιστικές προτιμήσεις τους που έχουν δώσει τροφή για σχόλια από συναδέλφους τους, με αποτέλεσμα να… αναστενάζουν τα μπλογκ.

Βολές κατά Μαρκογιαννάκη
Οι γυναίκες βουλευτές κάνουν λόγο για σεξιστικά σχόλια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η Κ. Παπακώστα δεν δίστασε μάλιστα να καυτηριάσει τις δηλώσεις του «γαλάζιου» συναδέλφου της Χρ. Μαρκογιαννάκη, ο οποίος είχε πει προ ημερών ότι η Βουλή δεν είναι πασαρέλα.

Την… έκοψε;
Πάντως, οι κακές γλώσσες λένε πως αυτό που πείραξε την Κ. Παπακώστα είναι ο αποκλεισμός της από την Προανακριτική, στον οποίο φέρεται, κατά κάποιους, να έχει βάλει το χεράκι του και ο Χρ. Μαρκογιαννάκης!
Πηγή ethnos.gr
Συνεχίζεται

Τα Νέα: Το βίντεο για τον Διαμαντόπουλο μονταρίστηκε στη Συγγρού, με επίβλεψη Μουρούτη



Το βίντεο με τις επίμαχες δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου που έδωσε ααφρομή για πόλεμο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, μονταρίστηκε από το τμήμα οπτικοακουστικών μέσων της ΝΔ στη Συγγρού, γράφουν τα Νέα.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ ένα πολύπλοκο σύστημα, στα ... γραφεία της ΝΔ, παρακολουθεί ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές ανά τη χώρα και αρχειοθετεί πρόσωπα και αναφορές (όπως κάνουν εξάλλου όλα τα κόμματα).

Αυτό το σύστημα, σύμφωνα με τα Νέα, εντόπισε την ομιλία Διαμαντόπουλου και τις αναφορές περί τρομοκρατίας (το σύστημα είναι προγραμματισμένο να χτυπάει κάθε φορά που ακούγονται συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά με τις οποίες έχει τροφοδοτηθεί ανά πρόσωπο) και η συνέχεια ήταν πολύ εύκολη.

Ενημερώθηκε ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Γιώργος Μουρούτης, «χτενίστηκε» ολόκληρη η ομιλία, εντοπίστηκε το σημείο της ομιλίας για το Mall, απομονώθηκε και στη συνέχεια το ...ανήρτησαν στο YouTube και ενημέρωσαν τα Μέσα Ενημέρωσης για το θέμα!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Πρωθυπουργός είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος για την τροπή που έλαβε η υπόθεση και αυτός ήταν ο λόγος που έδωσε εντολή στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου «να τα μαζέψει».

iefimerida.gr
Συνεχίζεται

Αρνητικό βραβείο σε Goldman Sachs και Shell

Κατηγορούνται για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και περιβαλλοντικά εγκλήματα
Η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs, σύμβολο των κακών πρακτικών του χρηματοπιστωτικού τομέα και η πετρελαϊκή εταιρεία Shell, η οποία κατηγορείται ότι ... έχει συμβάλει στη μείωση των αιώνιων πάγων της Αρκτικής, διακρίθηκαν σήμερα με το «βραβείο της ντροπής» 2013 που τους απονεμήθηκε κυρίως από το ελβετικό τμήμα της οργάνωσης Greenpeace.

Τα βραβεία αυτά απονέμονται κάθε χρόνο στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός σε επιχειρήσεις που κατηγορούνται για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδιαίτερα σοβαρά περιβαλλοντικά εγκλήματα.

Το 2012 τα βραβεία αυτά είχαν απονεμηθεί στην αμερικανική τράπεζα Barclays και στο βραζιλιάνικο όμιλο πρώτων υλών Vale.

H Goldman Sachs παίρνει το βραβείο της επιτροπής, η οποία έκρινε πως η αμερικανική τράπεζα υπήρξε ένας «κεντρικός πρωταγωνιστής της παγκοσμιοποίησης, τροφοδοτώντας τα κέρδη μερικών ελάχιστων κατεχόντων μέσω τεράστιων ανισοτήτων και της ένδειας μεγάλων στρωμάτων του πληθυσμού».

Η Greenpeace Ελβετίας και η Διακήρυξη της Βέρνης, μια ελβετική μη κυβερνητική οργάνωση, κατήγγειλαν επίσης τους «διευθυντές της Goldman Sachs, οι οποίοι ελέγχουν την περιστρεφόμενη πόρτα, κατέχοντας διαδοχικά θέσεις στους κόλπους της τράπεζας και δημόσιες ή πολιτικές θέσεις, και εξασφαλίζουν για τον εαυτό τους τις δουλειές του αύριο».

Σύμφωνα με τον Μίκαελ Μπαουμγκάρτνερ, μέλος της επιτροπής, «η Goldman Sachs είναι όχι μόνον ένας από τους κύριους ωφελημένους της οικονομικής κρίσης, αλλά κατέχει επίσης μια κυρίαρχη θέση στο καζίνο των πρώτων υλών. Η τράπεζα άρχισε να αποσταθεροποιεί τις τιμές και αν οι τιμές των τροφίμων σπάσουν και πάλι όλα τα ρεκόρ, όπως το 2008, εκατομμύρια άνθρωποι θα πεινάσουν και θα εξαθλιωθούν».

Η αγγλο-ολλανδική εταιρεία Shell έλαβε το βραβείο του κοινού, έπειτα από online ψηφοφορία 41.800 ανθρώπων. Η Shell κατηγορείται ότι συνέβαλε στην κλιματική αλλαγή μέσω των υπεράκτιων πετρελαϊκών εγκαταστάσεών της στην Αρκτική.

Με αυτές τις γεωτρήσεις, η Shell «ποντάρει σ' έναν από τους τελευταίους φυσικούς παράδεισους στη γη και θέτει σε κίνδυνο 4 εκατομμύρια προσωπικό καθώς και μια απίστευτη πανίδα». Για τον Κούμι Ναϊντού, διευθυντή της Greenpeace International, «η Shel επένδυσε 4,5 δισεκ. δολάρια σ' ένα ανόητο σχέδιο, πολύ παρακινδυνευμένο και το οποίο δεν είναι παρά πηγή προβλημάτων».

Εκτός από τις δύο που κέρδισαν το «βραβείο της ντροπής» 2013, κατονομάσθηκαν άλλες πέντε επιχειρήσεις: οι Alstom (Γαλλία), Coal India (Ινδία), G4S (Βρετανία), Lonmin (Νέα Ζηλανδία) και Repower (Ελβετία).
Συνεχίζεται

Γενικό μπλακ άουτ στις συγκοινωνίες – Πόλεμος με την κυβέρνηση

Λουκέτο στα Μέσα Μεταφοράς βάζουν οι εργαζόμενοι μετά την απόφαση της κυβέρνησης για επίταξη στο Μετρό. Μόλις ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης πως ο πρωθυπουργός συμφώνησε στην επιστράτευση των εργαζομένων του Μετρό ξέσπασε πόλεμος ανάμεσα στα σωματεία των εργαζομένων στις συγκοινωνίες και την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα οι... εργαζόμενοι είπαν «Θα νεκρώσουν οι συγκοινωνίες σε όλο το λεκανοπέδιο» και αμέσως το απεργιακό δελτίο γέμισε:

24ωρη επαναλαμβανόμενες απεργίες στον Προαστιακό
Ακινητοποιούνται λεωφορεία, Τραμ και Ηλεκτρικός μέχρι την λήξη της βάρδιας
Οι οδηγοί των τρόλεϊ πήραν εντολή να σταματήσουν τα δρομολόγια και να επιστρέψουν στα αμαξοστάσια.

Ο αντιπρόεδρος των εργαζομένων στον προαστιακό σιδηρόδρομο Νίκος Δρίτσας από το αμαξοστάσιο του Μετρό στα Σεπόλια δήλωσε «Η κυβέρνηση αντί να δείξει έξοδο στο αδιέξοδο, διέταξε επίταξη. Από αύριο οι εργαζόμενοι στον προσταστιακό κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία, με πρόταση για επαναλαμβανόμενες 24ωρες και στο δρομολόγιο για Χαλκίδα. Δεν πάει άλλο».

Στα Σεπόλια οχυρωμένοι οι εργαζόμενοι – απεργοί του Μετρό περιμένουν τα ΜΑΤ

Έτοιμοι για πόλεμο δηλώνουν οι εργαζόμενοι – απεργοί του Μετρό. Παραμένουν συγκεντρωμένοι στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων και αρνούνται να αποχωρήσουν. Και όπως είπα ν περιμένουν τα ΜΑΤ.

Στο άκουσμα του μέτρου της επίταξης οι απεργοί δήλωσαν με οργή «η επίταξη είναι χούντα. Ας έρθουν τα ΜΑΤ. Νεκρούς θα μας πάρουν από δω μέσα».

Στο πλευρό των απεργών και η ΓΣΕΕ

Συνεδριάζει η ΓΣΕΕ με τη συμμετοχή και των νομικών συμβούλων της Συνομοσπονδίας για να αποφασισθεί ο τρόπος με τον οποίο θα κλιμακώσουν τα συνδικάτα τις αντιδράσεις τους.

Τα βασικά σενάρια που εξετάζονται είναι δύο:

Η κήρυξη απεργίας στις συγκοινωνίες παρά την επίταξη, με ευθύνη και απόφαση της ίδιας της ΓΣΕΕ, εφόσον η νομοθεσία αφήνει το περιθώριο για κάτι τέτοιο
Η κήρυξη γενικής απεργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε συνεργασία και με την ΑΔΕΔΥ.

Την αλληλεγγύη της στους εργαζομένους στα Μέσα Μεταφοράς εξέφρασε με ανακοίνωσή της και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, στην οποία κάνει λόγο για «ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης» και προσθέτει: «O αγώνας των εργαζομένων στις συγκοινωνίες είναι αγώνας όλων των εργαζομένων για τη διασφάλιση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για την προάσπιση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας, στην απεργία, όπως και το δικαίωμά μας στην εργασία».

Η δήλωση Χατζηδάκη έξω από το Μαξίμου που πυροδότησε τον πόλεμο

Σε επίταξη προχωρά η κυβέρνηση μετά από οκτώ ημέρες συνεχιζόμενης απεργίας στο Μετρό. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε, εξερχόμενος της σύσκεψης με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι «ούτε η κυβέρνηση, ούτε η κοινωνία μπορούν να είναι όμηροι συντεχνιακών αντιλήψεων».

«Πρότεινα στον πρωθυπουργό το μέτρο της επίταξης. Ο πρωθυπουργός το δέχτηκε. Προχωρούμε σε αυτή την κατεύθυνση».

Ο κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για τυφλή σύγκρουση και αθέμιτες πρακτικές εκ μέρους των εργαζομένων και απεργών του Μετρό και απέρριψε το αίτημα τους για διάλογο λέγοντας «η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορεί ούτε με την προσχηματική προσπάθεια μίας καλής θέλησης».

Ο υπουργός Μεταφορών τόνισε με έμφαση ότι με την απεργία στο Μετρό «ταλαιπωρείται η Αθήνα και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην οικονομική ζωή της πόλης».

Πρόσθεσε πως στο διάλογο είχε γίνει σαφές πως δεν υπήρχε κανένα περιθώριο εξαίρεσης από το ενιαίο μισθολόγιο. Ωστόσο «οι εργαζόμενοι στο Μετρό ακολούθησαν την τυφλή σύγκρουση, υιοθέτησαν αθέμιτες πρακτικές ως προς την απεργία και δεν άκουσαν την δικαιοσύνη», είπε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορεί, οι συνδικαλιστές αποφάσισαν να ακολουθήσουν το δρόμο της τυφλής σύγκρουσης».

Ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι η δικαιοσύνη θα προχωρήσει την έρευνα της για πρακτικές και περιφρόνηση των αποφάσεων δικαστηρίων, αλλά και για τις περιπτώσεις που απεργοί αμείβονταν κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.

Συνεχίζεται

«Αποκλειστική», αλλά ψεύτικη, φωτό του διασωληνωμένου Τσάβες απέσυρε η Εl Paίs

Με πρωτοσέλιδο έναν διασωληνωμένο άνδρα, που δήθεν ήταν ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, και τίτλο «το μυστικό της νοσηλείας του Τσάβες» κυκλοφόρησε την Πέμπτη η ισπανική El Paίs, που αναγκάστηκε όμως γρήγορα να... αποσύρει την έκδοσή της όταν αποδείχθηκε ότι η «αποκλειστική» φωτογραφία ήταν τελικά ψεύτικη. Με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της, η εφημερίδα ζήτησε συγγνώμη για το λάθος και ανέφερε ότι διεξάγει έρευνα για το περιστατικό.

Η φωτογραφία παρέμεινε περίπου 30 λεπτά στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.

Η El Pais αναφέρει ότι προμηθεύτηκε τη φωτογραφία από το ειδησεογραφικό πρακτορείο Gtres Online, το οποίο υποστήριξε ότι πρόκειται για τον Τσάβες, που νοσηλεύεται εδώ και πάνω από ένα μήνα στην Κούβα.

Οι λίγες πληροφορίες που δίνει η κυβέρνηση της Βενεζουέλας για την κατάσταση της υγείας του Τσάβες έχει συντηρήσει ένα όργιο φημολογίας στη χώρα για τον κίνδυνο στον οποίο βρίσκεται ο πρόεδρος.

«Μετά τη διαπίστωση ότι δεν πρόκειται για τον Ούγκο Τσάβες, η εφημερίδα μπλόκαρε τη διανομή της έντυπης έκδοσής και προχώρησε στη διανομή νέα έκδοσης στα σημεία πώλησής της» τονίζεται στην ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η El Pais δεν κατάφερε να επαληθεύσει με ανεξάρτητο τρόπο τις συνθήκες, τον τόπο και την ημερομηνία λήψης της φωτογραφίας

Σύμφωνα με το λογαριασμό στο Twitter του υπουργού Ενημέρωσης της Βενεζουέλας Ερνέστο Βιλέγας, η φωτογραφία τραβήχτηκε στη διάρκεια βιντεοσκόπησης χειρουργικής επέμβασης σε άλλον άνθρωπο (έναν ασθενή με ακρομεγαλία) που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Bouture.

«Λόγω του συμβάντος αυτού, η έντυπη έκδοση της εφημερίδας με ημερομηνία 24 Ιανουαρίου είναι πιθανό να μην είναι διαθέσιμη σε ορισμένα περίπτερα, τόσο στην Ισπανία όσο και στο εξωτερικό» ανέφερε η εφημερίδα.
Συνεχίζεται